Του Βασίλη Γ. Σαρημπαλίδη

Έναν νέο τρόπο να «εκδικηθούν» αυτούς που κυκλοφορούν με ακριβά αυτοκίνητα έχουν βρει επιτήδειοι, οι οποίοι δρουν τους τελευταίους μήνες, κυρίως σε περιοχές των βορείων και νοτίων προαστίων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με μαρτυρίες, οι δράστες, αρχικά, εντοπίζουν πολυτελή μοντέλα. Από εκεί και πέρα, δρουν σε ώρες που δεν υπάρχει κίνηση αλλά και δεν κυκλοφορούν πολλοί περαστικοί. Όταν διαπιστώσουν ότι το πεδίο είναι ελεύθερο, ρίχνουν βενζίνη κάτω από το όχημα και βάζουν φωτιά, προκειμένου να του προξενήσουν μεγάλες υλικές ζημιές, που σε ορισμένες περιπτώσεις αγγίζουν τα δεκάδες χιλιάδες ευρώ. Βασική αιτία δεν υπάρχει, απλώς ο σκοπός τους είναι να ικανοποιήσουν τις όποιες ορέξεις τους και να στείλουν ένα μήνυμα ότι στην Ελλάδα του 2012 δεν «επιτρέπεται» η κυκλοφορία πολυτελών αυτοκινήτων. Από τη μεριά της, η αστυνομία δεν έχει προχωρήσει σε συλλήψεις ατόμων που να σχετίζονται με τέτοιου είδους περιστατικά, τα οποία πληθαίνουν συνεχώς τον τελευταίο καιρό. Όπως τονίζει στη zougla.gr επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στα βόρεια προάστια και διατηρεί εταιρεία με service και after sales παροχές: «Τον τελευταίο καιρό έχουν έρθει πολλά αυτοκίνητα, κυρίως ακριβά, με μεγάλες υλικές ζημιές στο κάτω κυρίως μέρος. Οι δράστες δρουν πολύ γρήγορα, αδειάζουν ένα μπιτόνι με βενζίνη γύρω και κάτω από το αυτοκίνητο, βάζουν φωτιά και εξαφανίζονται».

Το φαινόμενο αυτό έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις και προς το παρόν κανείς δεν μπορεί να προστατέψει τις περιουσίες των ιδιοκτητών ακριβών αυτοκινήτων. Η μοναδική προστασία έχει να κάνει με την ασφάλεια, η οποία μπορεί να καλύψει τέτοιου είδους καταστροφές. Ωστόσο, η ταλαιπωρία είναι τόσο μεγάλη και χρονοβόρα, που έχει αναγκάσει πολλούς ιδιοκτήτες να μη βγάζουν ούτε για βόλτα τα αυτοκίνητά τους, εάν και εφόσον δεν υπάρχει στο σημείο που θα το παρκάρουν ασφάλεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης