Του Βασίλη Γ. Σαρημπαλίδη

Την 1η Δεκεμβρίου 2010 η «Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ» έκανε γνωστό ότι αναλαμβάνει την εισαγωγική εταιρεία των αυτοκινήτων Land Rover. Πέρυσι τον Ιούλιο με άρθρο το οποίο δημοσίευσε η zougla.gr ανέφερε ότι η Jaguar Hellas θα αλλάξει και αυτή χέρια. Σχεδόν ένα χρόνο μετά και οι αποκαλύψεις μας έγιναν πραγματικότητα, με την εταιρεία «Πετρόπουλος» να ανακοινώνει και επίσημα τη συμφωνία για την εκπροσώπηση των αυτοκινήτων Jaguar στην ελληνική αγορά. Τελικά αν και άργησε, το deal πραγματοποιήθηκε, ακολουθώντας τα ευρωπαϊκά πρότυπα που θέλουν μαζί τις αντιπροσωπείες Land Rover και Jaguar.  

Η σημερινή ανακοίνωση του Ομίλου ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ο Όμιλός μας αναλαμβάνει άμεσα τον ρόλο του επίσημου εισαγωγέα των αυτοκινήτων Jaguar στην Ελλάδα. Τα μοντέλα της Jaguar που διατίθενται σήμερα στην ελληνική αγορά, στην κατηγορία των αυτοκινήτων πολυτελείας, είναι τα XF, XK, και XJ. Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου κ. Ιωάννης Πετρόπουλος είπε: Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από αυτήν την εξέλιξη, η οποία εντάσσεται αρμονικά στη στρατηγική του Ομίλου μας να συνάπτει μακροχρόνιες συνεργασίες με παγκόσμιους ηγέτες στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας. Οι τρέχουσες συνθήκες της αγοράς επιβάλλουν ως μοναδική επιλογή για το μέλλον τη σύναψη συμπράξεων με γνώμονα την επίτευξη οικονομιών κλίμακας. Η ένταξη της Jaguar στο χαρτοφυλάκιο των δραστηριοτήτων μας είναι ένα βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση. Συνάδει επίσης και με τη στρατηγική των Jaguar και Land Rover για ενοποίηση των δικτύων διανομής για τις δύο αυτές μάρκες σε παγκόσμιο επίπεδο. Στόχος μας είναι να εξασφαλίσουμε στους πελάτες της Jaguar αδιάλειπτη παροχή τεχνικής υποστήριξης μέσω της ενοποίησης με το δίκτυο εξουσιοδοτημένων εμπόρων Land Rover. Σκοπεύουμε επίσης να αυξήσουμε τα εξουσιοδοτημένα σημεία τεχνικής υποστήριξης ώστε να παρέχουμε καλύτερη εξυπηρέτηση στους κατόχους αυτοκινήτων Jaguar σε ολόκληρη την Ελλάδα. Λόγω της κρίσης που μαστίζει τον κλάδο των επιβατικών αυτοκινήτων, δεν προσδοκούμε η νέα αυτή δραστηριότητα να συνεισφέρει σημαντικά στην κερδοφορία του Ομίλου στο άμεσο μέλλον».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης: Αλλάζει χέρια και η Jaguar Hellas;

Ακούστε τις δηλώσεις που έκανε ο γενικός διευθυντής του τομέα επιβατικών οχημάτων της εταιρείας “Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ” Τάσος Μάνωλης, στη zougla.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης