Του Βασίλη Γ. Σαρημπαλίδη

Οι οδηγοί στην χώρα μας μπορεί να μην διαθέτουν αυτοκινητική κουλτούρα και οι πωλήσεις να μην είναι υψηλές (ιδίως τα τελευταία χρόνια), αλλά αυτό δε σημαίνει πως δεν είμαστε υπολογίσιμοι. Παλαιότερα, οι περισσότεροι θα θυμούνται ακόμα και εργοστάσια αυτοκινήτων, ελαστικών και άλλων προϊόντων που σχετίζονταν με τα οχήματα.

Επενδύσεις δισεκατομμυρίων…
Παρ’ όλα αυτά και παρά το γεγονός, ότι στην Ελλάδα το Κράτος αντιμετωπίζει το αυτοκίνητο ως είδος πολυτελείας και όχι ως είδος καθημερινότητας και ανάγκης, τα «εργοστάσια» δεν μας έχουν αφήσει στο περιθώριο. Αυτό θα έπρεπε να το έχει σκεφτεί ακόμα και Πρωθυπουργός της χώρας, το πως δηλαδή θα μπορούσε το Κράτος να «εκμεταλλευτεί» τα δισεκατομμύρια ευρώ που επενδύουν κάθε χρόνο οι αυτοκινητοβιομηχανίες και όχι να τις διώχνει με το δικό της τρόπο… Να θυμίσουμε πως οι γείτονες χώρες, Τουρκία και Βουλγαρία διαθέτουν εργοστάσια με γραμμές παραγωγής οχημάτων, που ο καθένας μπορεί να καταλάβει τι σημαίνει αυτό για μία χώρα και την οικονομία αυτής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πότε έρχονται…
Σύμφωνα με απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες του zougla.gr, τον ερχόμενο Οκτώβριο θα επισκεφτούν την Ελλάδα ο Πρόεδρος αλλά και ο Αντιπρόεδρος της Mitsubishi Motors. Πρόκειται για τους κ.κ. Οσάμου Μασούκο και Χιρόσι Χαρουνάρι τους οποίους θα φιλοξενήσουν οι αδερφοί Σαρακάκη, που αντιπροσωπεύουν την μάρκα στην χώρα μας. Στόχος των Ιαπώνων είναι να έρθουν σε άμεση επαφή με εισαγωγικές εταιρείες, αντιπροσώπους και δημοσιογράφους από διάφορες χώρες, προκειμένου να αναπτύξουν μία νέα στρατηγική έτσι ώστε να διεισδύσουν καλύτερα στην αγώνα της Ευρώπης.

O πρόεδρος της Mitsubishi Motors, Οσάμου Μασούκο

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

O αντιπρόεδρος της Mitsubishi Motors, Χιρόσι Χαρουνάρι

Πενήντα χρόνια Mitsubishi στην ελλάδα
Από εκεί και πέρα αξίζει να σημειώσουμε ότι η επίσκεψη των δύο κορυφαίων στελεχών θα συμπέσει και με τα 50 χρόνια λειτουργίας της εισαγωγικής εταιρείας των αυτοκινήτων Mitsubishi στην Ελλάδα. Πληροφορίες μάλιστα του zougla.gr κάνουν λόγο για παρουσίαση (τις ημέρες που θα είναι οι δύο Ιάπωνες θα βρίσκονται στην Ελλάδα) του νέου μοντέλου της μάρκας, το Space Star, το οποίο θα ξεκινήσει να πωλείται τον Οκτώβριο.

To νέο μοντέλο της Mitsubishi, το Space Star, θα έρθει τον Οκτώβριο…

Θετική κίνηση
Σε κάθε περίπτωση η κίνηση αυτή είναι πολύ θετική και δείχνει ότι η οικογένεια Σαρακάκη, με κάθε τρόπο, προσπαθεί να εμψυχώσει και να ζεστάνει την αγορά έχοντας την απόλυτη στήριξη του εργοστασίου. Σίγουρα θα υπάρξουν και άλλες συζητήσεις, επιχειρηματικού επιπέδου και επενδύσεων, που μόνο καλό θα κάνει στον κλάδο.

Η κίνηση της οικογένειας Σακαράκη είναι πολύ σημαντική…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης