Του Λουκά Παπαλάμπρου

Στην έδρα της βαυαρικής φίρμας, στο Μόναχο, δίπλα από το πρώτο εργοστάσιο της που κατασκευάζεται ακόμα και σήμερα η Σειρά 3 και απέναντι από τα κεντρικά γραφεία όπου στεγάζεται και το μουσείο με τα υπέροχα ιστορικά αυτοκίνητα της μάρκας , οι Γερμανοί ξέρουν καλύτερα από τον καθένα να καλωσορίζουν τον πελάτης τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πριν από δύο περίπου εβδομάδες, βρεθήκαμε στο Μόναχο για να οδηγήσουμε όλες τις εκδόσεις της νέας Σειράς 1, από την 114i έως την Μ135i. Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, γευματίσαμε με στελέχη της φίρμας στον πολυχώρο της BMW, απέναντι από του μουσείο.

Ένα εκπληκτικό κτίριο που περιλαμβάνει τα πάντα. Από εκθέσεις οχημάτων BMW, Mini και Rolls-Royce, χώρους συσκέψεων και συνεδρίων, καφέ, εστιατόρια και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί ο νου σας. Χιλιάδες άνθρωποι, πηγαινοέρχονταν στους τεράστιους διαδρόμους, με τους Ασιάτες να λαμβάνουν και εδώ τη μερίδα του λέοντος. Αυτοί πραγματικά είναι παντού και φωτογραφίζουν τα πάντα!

Εκεί, είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε με τον διευθυντή του τμήματος αρχιτεκτονικής και προσαρμογής των τμημάτων της Σειράς 1, Georg Hansis. Όταν έχεις δίπλα σου ένα τέτοιο άνθρωπο, φυσικά και δεν αφήνεις την ευκαιρία να πάει χαμένη. Ευδιάθετος, φιλικός και προσιτός, ήταν πάντα έτοιμος να μιλήσει για καθετί, σεβόμενος στο έπακρο τη δουλειά του δημοσιογράφου. Επίπεδο με «Α» κεφαλαίο!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κάποια στιγμή, ενώ καθόμαστε και συνομιλούσαμε όρθιοι στο πάνω διάζωμα, παρατήρησα στο κάτω τμήμα ορισμένα μοντέλα της BMW με ανοικτά φώτα, πόρτες και κάποιους να τα περιτριγυρίζουν. Ρωτάω τον κύριο Hansis, τι ακριβώς συμβαίνει εκεί. Μου εξηγεί, ότι αυτοί είναι νέοι πελάτες και τους καλωσορίζουν. Και δεν πρόκειται μόνο για Γερμανούς ή Ευρωπαίους.
Αν δηλαδή, κάποιος εξ Αμερικής έχει παραγγείλει μια νέα Χ5 για παράδειγμα και σκοπεύει να ταξιδέψει στη Γερμανία με την οικογένεια του ή τους φίλους, τον προσκαλούν στο κτίριο, του κάνουν ξενάγηση και στο τέλος τον πηγαίνουν στο αυτοκίνητο που έχει επιλέξει. Αυτό βρίσκεται σε κεντρικό σημείο, με τα φώτα αναμμένα και τις πόρτες ανοικτές, καλωσορίζονταν τον! Στη συνέχεια του το προσφέρουν για μια-δύο εβδομάδες ή όσες μέρες θέλει να παραμείνει στη χώρα, κάνοντας τις βόλτες του, πηγαίνοντας στις Άλπεις, στην Αυστρία ή οπουδήποτε επιθυμεί.

Όταν είναι να επιστρέψει στην πατρίδα του, το αυτοκίνητο παραλαμβάνεται από άνθρωπο της BMW, είτε βρίσκεται στο Μόναχο, είτε στην Αυστρία. Αναλόγως όταν ο πελάτης φθάσει στο σπίτι του, του παραδίδεται το νέο του απόκτημα. Και είναι όλοι χαρούμενοι. Η εταιρεία γιατί απέκτησε ένα νέο πελάτη και αυτός γιατί τον ευχαρίστησαν με το καλύτερο τρόπο.

Ακούω για λίγα λεπτά την ιστορία από τον κύριο Hansis, ανοίγω το στόμα από έκπληξη και λέω δεν μπορεί! Εμείς στην Ελλάδα, δεν έχουμε τέτοια! Ο Hansis χαμογελά διάπλατα και μου προτείνει να συνεχίσουμε το καφέ μας. Εκεί συνειδητοποιώ για μια ακόμα φορά το επίπεδο τους. Μπορεί οι Γερμανοί να είναι ψυχροί, αγέλαστοι, να θέλουν να «πιούν το αίμα του ελληνικού λαού» όπως θεωρούν κάποιοι, αλλά οι άνθρωποι είναι μίλια μπροστά! Και όπως έχουμε παρατηρήσει στα συνεχή τελευταία ταξίδια μας στη χώρα αυτή, απέναντι στους Έλληνες δημοσιογράφους είναι ιδιαίτερα φιλικοί, χωρίς τουπέ και δεν αναφέρονται για κανένα λόγο στην οικονομική κρίση και το τι συμβαίνει μεταξύ των δύο χωρών.    

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης