Του Βασίλη Γ. Σαρημπαλίδη

Μεγάλες αλλαγές αναμένονται τους επόμενους μήνες στην αγορά αυτοκινήτου, με τον «χάρτη» στον συγκεκριμένο χώρο να αλλάζει σημαντικά. Όπως έχουμε γράψει στη zougla.gr, μεγάλες εισαγωγικές εταιρείες, όπως οι Renault, Porsche, Land Rover και Jaguar, τα τελευταία χρόνια έχουν αλλάξει χέρια και έχουν περάσει σε Έλληνες επιχειρηματίες. Αυτοί, με τη σειρά τους, έχοντας χαράξει μια νέα στρατηγική, ελπίζουν ότι η χώρα θα βγει από την κρίση και ότι σύντομα θα επιστρέψουν στην κερδοφορία.  

Δυστυχώς, όμως, τα προβλήματα συνεχίζονται και δεν είναι λίγες οι εισαγωγικές εταιρείες αυτοκινήτων που αντιμετωπίζουν σημαντικές οικονομικές δυσκολίες. Άλλες δεν έχουν να παραδώσουν αυτοκίνητα, άλλες δεν πληρώνουν τους εργαζομένους και άλλες αναζητούν επενδυτή, προκειμένου να βγουν από το αδιέξοδο. Σύντομα θα ακούσουμε για νέες αγοραπωλησίες, αρκεί να βρεθούν τα χρήματα, που -όπως φαίνεται- ίσως να έρθουν και από τη γειτονική Τουρκία. Σύμφωνα με απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες της zougla.gr, Τούρκοι επιχειρηματίες, βλέποντας την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα, ετοιμάζονται να εισβάλουν εξαγοράζοντας εισαγωγικές εταιρείες. Με αυτόν τον τρόπο θα καταφέρουν να επεκταθούν στη χώρα μας αλλά και στα Βαλκάνια, ενώ σημαντικό στοιχείο στο οποίο θέλουν να δώσουν έμφαση είναι, πέρα από τις πωλήσεις, και στο after sales, όπως είναι τα ανταλλακτικά κ.λπ..

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημαντικό «όπλο» που έχουν στα χέρια τους είναι η ρευστότητα, σε αντίθεση με αρκετές ελληνικές εταιρείες που δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν ούτε στα βασικά έξοδα. Από την άλλη, αρνητικό σημείο των Τούρκων είναι πως δεν γνωρίζουν την ελληνική αγορά, αν και αυτό λύνεται εύκολα, μια και αυτήν τη στιγμή στην αγορά εργασίας βρίσκονται πολύ αξιόλογα στελέχη, που είναι σίγουρο πως έχουν τη δυνατότητα να «χτίσουν» γρήγορα και αποτελεσματικά μία εταιρεία που θα μπορεί να παίζει καλή… μπάλα.

Το μέλλον είναι… κοντά και σύντομα θα έχουμε νέες επίσημες ανακοινώσεις…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης