Η υψηλή φορολογία στο αυτοκίνητο έχει προβληματίσει έντονα τους ιδιοκτήτες που αναζητούν γι’ ακόμα μία φορά τρόπους να βγουν από το αδιέξοδο. Ξεκινώντας από αυτούς που απλά έχουν ένα αυτοκίνητο για να μετακινούνται μέχρι και αυτούς που έχουν στην κατοχή τους πανάκριβα πολυτελή μοντέλα. Οι μεν αναρωτιούνται πώς θα τα βγάλουν πέρα και οι δε πώς θα τα ακινητοποιήσουν όχι γιατί δεν έχουν να τα κυκλοφορήσουν αλλά γιατί δεν θέλουν να πληρώνουν συνεχώς, όταν για την αγορά και μόνο κατέθεσαν δεκάδες χιλιάδες ευρώ σε φόρους, ΦΠΑ κ.λπ.

Πολλές και έντονες αντιδράσεις…
Μέσα σε όλη αυτή την αναμπουμπούλα, με τον ΣΕΑΑ (Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτου) να διαμαρτύρεται, την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος και του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνου Μίχαλου να στέλνουν ξεκάθαρο μήνυμα στον Υπουργό κ. Σουρνάρα, να αποσύρει το περιβόητο νομοσχέδιο, άρχισε και πάλι το σενάριο των πινακίδων από τη Βουλγαρία. Χιλιάδες ιδιοκτήτες ψάχνονται να αλλάξουν έδρα και να μεταφερθούν στην γειτονική Βουλγαρία προκειμένου να μπορούν να μετακινούνται και να κάνουν τις καθημερινές τους ανάγκες (δουλειά, σχολεία, super market κ.ά.). Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η κίνηση είναι έντονη τις τελευταίες ημέρες και αναμένεται έξαρση τους επόμενους μήνες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακόμα και για να φουλάρουν με καύσιμα επισκέπτονται οι Έλληνες τη γειτονική Βουλγαρία

Παράνομο ή νόμιμο;
Από την πλευρά του το Κράτος διαλαλεί ότι μία τέτοια κίνηση είναι παράνομη, αλλά από την άλλη, οι δικηγόροι της Βουλγαρίας ξεκαθαρίζουν πως από τη στιγμή που η χώρα τους είναι μέλος της Ε.Ε. όλα γίνονται νόμιμα. Δεν είναι λίγοι μάλιστα αυτοί που σκέφτονται να φτάσουν στα άκρα κάνοντας μηνύσεις προς κάθε κατεύθυνση προκειμένου να βρουν το δίκιο τους. Υποστηρικτές υπάρχουν, όχι μόνο από την πλευρά αυτών που έχουν στην κατοχή τους οχήματα πάνω από 1.928 κ.εκ. αλλά και από ιδιοκτήτες που «καίνε» ως καύσιμο το υγραέριο (πρόσφατα μπήκε και εκεί φόρος), ενώ επειδή ως γνωστών η μπάλα θα πάρει και άλλους, αναμένονται έντονες αντιδράσεις από ακόμα μεγαλύτερη μερίδα ιδιοκτητών αυτοκινήτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φόροι υψηλότεροι της αξίας του αυτοκινήτου!
Άλλωστε ο κόσμος αναρωτιέται πως είναι δυνατόν οι φόροι να ξεπερνούν την αξία ενός αυτοκινήτου, τα τέλη κυκλοφορίας να είναι δυσβάσταχτα και από την άλλη οι δρόμοι να είναι σε άθλια κατάσταση και όσοι είναι σε καλή να πρέπει να καταβάλλονται τεράστια ποσά για διόδια. «Ψάχνω να βρω λύση με τις πινακίδες από τη Βουλγαρία για να γλιτώσω χρήματα. Είναι αδιανόητο να έχεις στην κατοχή σου αυτοκίνητο το οποίο το έχεις χρυσοπληρώσει και αυτή τη στιγμή να μην έχει αξία και να θεωρείται η κατοχή του έγκλημα», δηλώνει στη zougla.gr, ιδιοκτήτης αυτοκινήτου 4ετίας.

Το πρόβλημα αναμένεται να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις όταν οι εκατοντάδες χιλιάδες θα αρχίσουν να συνειδητοποιούν τι έχει συμβεί και πόσα χρήματα θα πρέπει να καταβάλλον το 2014 για χρήση αυτοκινήτου το 2013…

Το… μελλοντικό αυτοκίνητο για τον Έλληνα όπως το ονειρεύεται ο κ. Στουρνάρας. Χωρίς τέλη κυκλοφορίας, χωρίς κόστος καυσίμων και φιλικό στο περιβάλλον!

Διαβάστε επίσης: Νέο μόνιμο χαράτσι χιλιάδων ευρώ (!) για ιδιόκτητες αυτοκινήτων

Διαβάστε επίσης: Ελληνικά Ι.Χ. με πινακίδες Βουλγαρίας

Διαβάστε επίσης: “Γκαζώνουν” για Βουλγαρία λόγω υψηλών φόρων

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης