Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Η ABT Sportsline, ο γνωστός βελτιωτής του ομίλου VW, δοκιμάζει τις δυνάμεις της με τη Lamborghini Urus. Το τρέχον πρότζεκτ της είναι η ABT Urus Scatenato, που στα ιταλικά μεταφράζεται ως “απελευθερωμένη” και υπόσχεται να ανταποκριθεί στο όνομά της, εξαπολύοντας ένα μείγμα επιδόσεων και αποκλειστικότητας. Θα περάσει τη γραμμή παραγωγής μόλις 99 φορές, έχοντας αρκετά μεγαλύτερη ιπποδύναμη από την κορυφαία εργοστασιακή έκδοση Perfomante.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως συνηθίζει και στα υπόλοιπα πρότζεκτ της, η ABT προχωρά σε μερικές αισθητικές επεμβάσεις και στοχεύει κυρίως στην αύξηση της ιπποδύναμης και τη βελτίωση των επιδόσεων. Ως βάση, πήρε την έκδοση Performante της Urus, η οποία αποδίδει 666 άλογα από έναν V8 κινητήρα 4λτ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αρχικά λοιπόν, η ABT βελτιώνει με μικρές επεμβάσεις την αεροδυναμική (ειδική αεροτομή, ποδιές κτλ.), κάνει εκτεταμένη χρήση ανθρακονήματος τόσο σε σημεία του εξωτερικού όπως στους καθρέφτες, όσο και στο εσωτερικό σε διάφορα διακοσμητικά στοιχεία. Το Bodykit είναι αποδοτικό, αλλά δεν είναι ακραίο σε εμφάνιση.

Οι τροχοί πλέον είναι ABT High-Performance IRL 23 ιντσών, ενώ ξεχωρίζουν και οι τέσσερις απολήξεις της εξάτμισης από τιτάνιο που βοηθούν τόσο στην ιπποδύναμη, όσο και στον βαθύ ήχο.

Μηχανικά, η Urus Scatenato αποκτά μεγαλύτερα τούρμπο, νέο intercooler και χαρτογράφηση. Όλα αυτά, μαζί με την αεροδυναμική του bodykit, ανεβάζουν την ιπποδύναμη στους 810 ίππους, με την εταιρία όμως να μην προχωρά στην δημοσιοποίηση μετρήσεων για επιτάχυνση και τελική.

Η τιμή της για τη Γερμανία ξεκινά από τα 178.000 ευρώ και όπως είπαμε συνολικά θα κατασκευαστούν 99 μονάδες. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα γίνουν sold out πολύ γρήγορα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης