Οδηγεί ο Βασίλης Γ. Σαρημπαλίδης

Φωτογραφίζει ο Χρήστος Καραγιωργάκης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όταν ένα αυτοκίνητο ξεκίνησε να παράγεται το 1966 και μέχρι σήμερα το βλέπουμε στους δρόμους και σε πιο σύγχρονες γενιές, το μόνο σίγουρο είναι πως είναι επιτυχημένο. Ο λόγος για το Chevrolet Camaro, ένα αμερικάνικο muscle car με… μάτσο εμφάνιση, άκρως επιβλητικό και με κυβικά που θα ζήλευαν ακόμα και τα… τανκς του ελληνικού στρατού! Το κορυφαίο αυτό μοντέλο της μάρκας Chevrolet είχαμε την ευκαιρία να οδηγήσουμε επί ελληνικού εδάφους και όπως ο καθένας μπορεί να καταλάβει, καταφέραμε να ξεφύγουμε από την μίζερη πραγματικότητα.    

Το Chevrolet Camaro είναι σίγουρα από άλλον πλανήτη…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Από πού πήρε το όνομα…
Για μία εβδομάδα που μας κράτησε συντροφιά το Camaro, μας έδωσε να καταλάβουμε πως μόνο τυχαίο δεν είναι το όνομά του που προέρχεται από τη γαλλική λέξη camarade, η οποία σημαίνει «σύντροφος».  Πρόκειται για ένα καθαρόαιμο αμερικάνικο αυτοκίνητο, που δεν έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε στην Ελλάδα, κυρίως λόγω.. κυβικών. Ωστόσο, τόσο αυτό όσο και άλλα της κατηγορίας των muscle cars είναι ιδιαίτερα γνωστά στους… πάντες διότι, πολύ απλά, ξεχωρίζουν. Δυστυχώς η φορολογία στη χώρα μας είναι τέτοια που καθιστά αποτρεπτική την αγορά τους.

Όταν πατάς τέρμα το γκάζι το αμάξωμα μένει… σταθερό!

Αυτοκίνητο για… γούστα
Το Camaro (προφέρεις το όνομα και γεμίζει το στόμα σου) είναι το ξεχωριστό “Chevy” που λένε και οι Αμερικάνοι. Ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως super car ή δεν μπορούμε καν να το συγκρίνουμε με άλλα μοντέλα που φέρουν μεγάλους κινητήρες και άφθονα άλογα. Το εν λόγω είναι κάτι διαφορετικό και για να το καταλάβεις πρέπει μόνο να το οδηγήσεις. Έχοντας καλύψει σχεδόν 1.000 χιλιόμετρα τόσο εντός όσο και εκτός πόλης αυτό που μένει είναι σίγουρα η απόλαυση στην οδήγηση. Και αυτό διότι με το Camaro απλά δε θέλεις να βγεις από το αμάξι. Το μόνο που σε νοιάζει είναι να απολαύσεις με την παρέα ατελείωτες βόλτες. Από εκεί και πέρα, μην ξεγελιέστε με την εμφάνιση αφού σε κομμάτια του δρόμου με στροφές, ναι μεν στρίβει, αλλά όχι όπως θα νόμιζε κάποιος (στην Ελλάδα) για ένα αυτοκίνητο που φέρει αυτόν τον κινητήρα (6.2 λίτρα).

Ιδανικό για οδήγηση δίπλα στη θάλασσα και ανοιχτό…

Πισωκίνητο…
Σε κάθε περίπτωση ο οδηγός θα δικαιωθεί με την κίνηση στους πίσω τροχούς και αυτό διότι με ένα τέτοιο αυτοκίνητο το παιχνίδι δεν τελειώνει ποτέ… Εδώ θα πρέπει να αναφέρουμε και κάτι πολύ βασικό. Τον ήχος του V8 κινητήρα που δεν σ’ αφήνει να… ‘γιάσεις και σε έχει συνεχώς με τις στροφές ψηλά, απλά και μόνο για να νοιώθουν όμορφα τα αυτιά των επιβατών (αλλά και περαστικών). Την ανοιχτή έκδοση που είχαμε στα χέρια μας σίγουρα δεν την αφήσαμε να περάσει… έτσι. Με κάθε ευκαιρία η υφασμάτινη οροφή άνοιγε και η απόλαυση γινόταν διπλή. Αυτό γινόταν με το ξεκλείδωμα μίας χειρολαβής στην οροφή και το πάτημα ενός κουμπιού…

Αν και ο αγοραστής της Camaro δεν θα νοιαστεί ιδιαίτερα για την κατανάλωση αξίζει να αναφέρουμε πως αγγίζει σε πραγματικές συνθήκες σχεδόν τα 15 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα. Το νούμερο αυτό είναι πολύ μεγάλο αλλά στην πραγματικότητα για ένα αυτοκίνητο της συγκεκριμένης κατηγορίας και με αυτό το μηχανικό σύνολο δεν είναι και τόσο… Από πλευράς επιδόσεων η επιτάχυνση από στάση στα 100 χλμ./ώρα έρχεται σε 5,6 δευτερόλεπτα ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται στα 250 χλμ./ώρα… Καθόλου άσχημα!

Σε γενικές γραμμές το γεγονός ότι το Camaro βρίσκεται στη γκάμα της Chevrolet μόνο θετικό μπορεί να το χαρακτηρίσει κανείς. Ωστόσο, υπάρχει και το… αρνητικό που έχει να κάνει με το γεγονός ότι δεν μπορούν να το χαρούν οι Έλληνες, όχι γιατί είναι ακριβό (στην Ελλάδα πάνω από 100.000, στο εξωτερικό κοντά στα 60.000 ευρώ) αλλά γιατί η φορολογία είναι απίστευτα υψηλή (λόγω κυβικών).

Με ένα τέτοιο αυτοκίνητο απλά απολαμβάνεις την οδήγηση…


Δική του κατηγορία
Το να γράψεις αρνητικά για ένα τέτοιο αυτοκίνητο είναι σα να συγκρίνεις άλογα με… γάτες! Και αυτό διότι τα muscle car έχουν τη δική τους φιλοσοφία, το δικό τους χαρακτήρα και απλά προσφέρουν αυτό που αναζητά ο αγοραστής της κατηγορίας! Άλλωστε αυτός είναι και ο λόγος ύπαρξής τους…

Κρίμα που το Camaro δεν διατίθεται και ως test drive στην Ελλάδα για να μπορεί ο κάθε ψαγμένος αγοραστής να ζήσει αυτό το κάτι διαφορετικό… Το αμερικάνικο όνειρο που λέμε…

Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Chevrolet Camaro στο Facebook πατώντας εδώ

Τεχνικά Χαρακτηριστικά Chevrolet Camaro cabrio auto 
Κυβισμός (cc) 6.162 κ.εκ.
Ισχύς κινητήρα (Ιπποδύναμη/σ.α.λ.) 405/5.900
Ροπή (Nm/σ.α.λ.) 556/4.300
Επιτάχυνση (0-100 χλμ./ώρα) 5,6
Τελική Ταχύτητα (χλμ./ώρα) 250
Μέση Κατανάλωση (λτ./100χλμ.) 13,1
Εκπομπές Ρύπων CO2 304 γρ./χλμ.
Τέλη Κυκλοφορίας 1.034
Μήκος (μέτρα) 4,837
Πλάτος (μέτρα) 1,917
Ύψος (μέτρα) 1,378
Βάρος (κιλά) 1.920
Χώρος Αποσκευών (λίτρα) 328
Τιμή (από…)* 108.000 ευρώ

 

Με το πλάι….

Έτοιμο να καταβροχθίσει χιλιόμετρα…

Φωτογραφία που κάνει απλά για τύπωμα σε μπλούζα!!!

Σχεδόν πέντε μέτρα μήκος…

Αγριεμένο από όπου και να το κοιτάξεις…

Επιβλητική η εμπρός μάσκα…

Φώτα ημέρας LED…

Tα πίσω φωτιστικά σώματα

Camaro: Το λες και γεμίζει το στόμα σου…

Σχεδιαστικές λεπτοιμέριες…

Ζάντες 20 ιντσών και φρένα Bembo…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης