Οδηγεί ο Λουκάς Παπαλάμπρος

Πέρασαν κιόλας επτά χρόνια από την πρεμιέρα του σύγχρονου Fiat 500, με την οικογένεια του μοντέλου να εμπλουτίζεται συνεχώς, περιλαμβάνοντας εκδόσεις για όλα τα γούστα και βαλάντια. Μια από αυτές είναι και το 500L Living, ένα αυτοκίνητο με επτά θέσεις και υψηλά επίπεδα πρακτικότητας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεν έχει μόνο στιλ

Το νέο 500 που είδαμε το 2007, ήταν – και παραμένει – ένα αυτοκίνητο με μοναδική φινέτσα και απαράμιλλο στιλ. Μόνο που όσο design είχε, τόσο του έλειπαν οι χώροι. Γι’ αυτό και η ιταλική εταιρεία αποφάσισε να το μεγαλώσει.  
Για να καλύψει τις απαιτήσεις των πελατών, πρόσθεσε στη γκάμα την έκδοση 500L και μόλις πρόσφατα, ήρθε και η επιμηκυμένη εκδοχή με την ονομασία 500L Living. Η τελευταία αυτοπροσδιορίζεται ως Multi Purpose Wagon (MPW), που σημαίνει ότι συνδυάζει στοιχεία από station wagon, από πολυμορφικό και από μεσαίο sedan. Μόνο που δεν θυμίζει τίποτα από όλα αυτά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όλοι οι καλοί χωράνε

Στιλάτο και νεανικό το εσωτερικόΤο 500L Living είναι ένα ξεχωριστό σχεδιαστικά αυτοκίνητο, που διατηρεί ως ένα βαθμό το στιλ του θρυλικού λιλιπούτειου μοντέλου, προσφέροντας ότι επιθυμεί μια σύγχρονη πολυμελής οικογένεια. Σε σχέση με το 500L είναι πιο μακρύ κατά 20 εκατοστά, με το μεγάλο μεταξόνιο να εξασφαλίζει την τοποθέτηση δύο επιπλέον καθισμάτων.
Ο θάλαμος των επιβατών έχει απεριόριστες δυνατότητες διαρρύθμισης. Τα καθίσματα της δεύτερης σειράς είναι συρόμενα και αναδιπλώνονται πλήρως, αυτά της τρίτης πέφτουν προς τα εμπρός, ενώ και του συνοδηγού έχει αναδιπλούμενη πλάτη. Με απλά λόγια, μπορεί να φιλοξενήσει πέντε ενήλικες και δύο παιδιά.
Χωράει ένα σπιτικόΟ χώρος αποσκευών στην επταθέσια διάταξη είναι μόλις 168 λίτρα, στην πενταθέσια εκτοξεύεται στα 638 λτ., φθάνοντας ακόμα και τα 1.708 λτ. Η καμπίνα είναι πρακτική, έχοντας άπειρες θήκες, υποδοχές και αναδιπλούμενα τραπεζάκια αεροπορικού τύπου. Οι δίχρωμες επενδύσεις δίνουν μια ευχάριστη νότα, με το φινίρισμα και τη συναρμολόγηση να είναι σε πολύ καλά επίπεδα.

Του ταιριάζει    

Η ροπή κάνει τη διαφοράΟ πετρελαιοκινητήρας 1.6 λίτρου με τους 105 ίππους και τα 320 Nm ροπής, είναι ιδανικός για το αυτοκίνητο. Είναι το ισχυρότερο μοτέρ της γκάμας και καλύπτει πλήρως τις απαιτήσεις, έχοντας τη δύναμη να κινήσει δυναμικά το βαρύ αμάξωμα σε όλες τις συνθήκες,  χωρίς να καίει πολύ καύσιμο. Η ροπή έρχεται από χαμηλά, το εξάρι κιβώτιο έχει καλή αίσθηση και κούμπωμα και μόνο στις 4.000 σ.α.λ. και πάνω δείχνει μια υστέρηση. Ο ήχος του diesel κινητήρα είναι εμφανής, αλλά δεν φθάνει έντονα στα αφτιά των επιβατών, χάρη στη μόνωση της καμπίνας.

Στέκεται στο ύψος των περιστάσεων

Έχει ταξιδιάρικη διάθεσηΤο 500L Living προς έκπληξη, παρέχει υψηλά επίπεδα άνεσης στο δρόμο και έχει ευχάριστη συμπεριφορά. Επιτρέπει στον οδηγό να κινηθεί σβέλτα στην εθνική οδό και μέσα στην πόλη δεν είναι τόσο κουραστικό όσο θεωρεί κάποιος. Το γρήγορο τιμόνι, η εποπτική θέση οδήγησης και το εύρος ορατότητας, βοηθούν σημαντικά στους ελιγμούς, με το παρκάρισμα ωστόσο, να είναι θέμα. Τα καθίσματα είναι μαλακά, αλλά υπολείπονται στη στήριξη του σώματος, οπότε σε ένα πολύωρο ταξίδι, ίσως να κουράσουν κάποιους. Όσο για την κατανάλωση καυσίμου, σε πραγματικές συνθήκες κυμαίνεται περίπου στα 6 με 6,5 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα.

Αυτή η τιμή…


Μπορεί να χωρέσει ακόμα και αντικείμενα μήκος 2,6 μέτρων

Στιλάτο, ευρύχωρο, πρακτικό. Ιδανικό για νέους οικογενειάρχες που θέλουν άπλετους χώρους, καλή ποιότητα κύλισης στο δρόμο, δυνατό και οικονομικό κινητήρα. Ο εξοπλισμός είναι πλήρης από τη βασική έκδοση, με την τιμή του να ξεκινά από 20.430 ευρώ με το όφελος της απόσυρσης και την προσφορά της Fiat.

Tεχνικά Χαρακτηριστικά

 Fiat 500L Living 1.6 MTJ  

Κυβισμός (cc)

1.598 κ.εκ.

Ισχύς κινητήρα (Ιπποδύναμη/σ.α.λ.)

105/3.700

Ροπή (Nm/σ.α.λ.)

320/1.750

Επιτάχυνση (0-100 χλμ./ώρα)

11,8

Τελική Ταχύτητα (χλμ./ώρα)

181

Μέση Κατανάλωση (λτ./100χλμ.)

4,5

Εκπομπές Ρύπων CO2

117 γρ./χλμ.

Τέλη Κυκλοφορίας

105,3 €

Μήκος (μέτρα)

4.352

Πλάτος (μέτρα)

1.784

Ύψος (μέτρα)

1.667

Βάρος (κιλά)

1.425

Χώρος Αποσκευών (λίτρα)

560-638

Τιμή (από…)*

20.430 ευρώ

* Συμπεριλαμβανομένου του οφέλους της απόσυρσης και της προσφοράς

         

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης