Οδηγεί ο Λουκάς Παπαλάμπρος

Το δημοφιλές SUV της ιαπωνικής μάρκας δέχθηκε το απαραίτητο facelift, προικίστηκε με μια πλειάδα συστημάτων άνεσης και ασφάλειας, αναβαθμίστηκε σημαντικά σε θέματα ποιότητας, φέρει ένα ισχυρότερο πετρελαιοκινητήρα καθώς και σύστημα τετρακίνησης, ανεβάζοντας τα στάνταρ στην κατηγορία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με την αύρα του Ηρακλή

Αποκλειστικά τετρακίνητο στην έκδοση με τους 160 ίππους

Η Honda πραγματοποίησε την πανελληνία παρουσίαση του ανανεωμένου CR-V, δίνοντάς μας τη δυνατότητα να πάρουμε μια γεύση από το αυτοκίνητο, αλλά και να επισκεφθούμε το υπέροχο Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας, που βρίσκεται στην ορεινή Κορινθία, εκεί όπου, σύμφωνα με τη μυθολογία, ο Ηρακλής αντιμετώπισε και εξολόθρευσε τις Στυμφαλίδες όρνιθες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το CR-V είναι ένα από τα πιο εμπορικά μοντέλα της Honda, έχοντας σε 18 χρόνια παρουσίας στην παγκόσμια αγορά, περισσότερες από 7,2 εκατομμύρια πωλήσεις. Η τελευταία γενιά κυκλοφορεί από το 2012, ωστόσο υπολειπόταν σε ορισμένους τομείς, κάτι που αναγνώρισαν αμέσως οι άνθρωποι της φίρμας. Γι΄αυτό και αποφάσισαν να το αναβαθμίσουν, προσδίδοντάς του χαρακτηριστικά, που ελάχιστοι ανταγωνιστές μπορούν να αντιπαραθέσουν.

Χάρη σε μια σειρά βελτιώσεων στο εξωτερικό αμάξωμα, όπως την προσθήκη της νέας μάσκας, τους μεγαλύτερους προφυλακτήρες, τα φώτα τύπου LED, τις ζάντες 17 και 18 ιντσών, τα καινούργια χρώματα και τα χρωμιωμένα διακοσμητικά περιμετρικά, το CR-V δείχνει πιο δυναμικό και μοντέρνο.

 Υπέρ-πλήρες

Δίνει την αίσθηση ότι δεν θα χαλάσει ποτέ

Στο εσωτερικό χρησιμοποιήθηκαν καλύτερης ποιότητας υλικά, πιο μοντέρνες επενδύσεις και υφάσματα, με το χρωμιωμένο ένθετο που εκτείνεται σε όλο το πλάτος του ταμπλό, να αναδεικνύει το σύγχρονο χαρακτήρα του αυτοκινήτου. Στο κέντρο της κονσόλας δεσπόζει η οθόνης αφής 7 ιντσών, η οποία ενσωματώνει το σύστημα πολυμέσων Honda Connect, με απίστευτες δυνατότητες συνδεσιμότητας και εφαρμογές που θα ικανοποιήσουν κάθε λάτρη των gadget.

Η πρακτικότητα κυμαίνεται σε υψηλά επίπεδα, όπως και η συναρμογή, με όλους τους διακόπτες και τα κουμπιά, να είναι σωστά τοποθετημένα. Από πλευράς χώρων, θα πούμε απλά, πως ένας οικογενειάρχης δεν θα δυσκολευτεί καθόλου να χωρέσει τα μπαγκάζια μιας οικογένειας σε ένα ταξίδι, βάζοντας στο πορτμπαγκάζ ακόμα και τα ποδήλατα των παιδιών. Το CR-V είναι πραγματικά το απόλυτο όχημα μεταφοράς, προσφέροντας μοναδικά επίπεδα άνεσης στους πίσω επιβάτες και ένα χώρο αποσκευών που κυμαίνεται από 589 έως 1.669 λίτρα.

Η συγκεκριμένη τετρακίνητη έκδοση i-DTEC με τους 160 ίππους, προσφέρεται μόνο στο επίπεδο εξοπλισμού Elegance, περιλαμβάνοντας δεκάδες πρωτοποριακά συστήματα ενεργητικής ασφάλειας, όπως το σύστημα αυτόματου φρεναρίσματος, καθώς και όλες τις ηλεκτρικές ευκολίες.

Ιδανικό μοτέρ

Ταξιδιάρικο και απόλυτα οικονομικό

Ο πετρελαιοκινητήρας χωρητικότητας 1.597 κ.εκ., απόδοσης 160 ίππων και 350 Nm ροπής, ταιριάζει εξαιρετικά στο CR-V, προσφέροντας επιδόσεις και οικονομία. Έχει την καλύτερη αναλογία ισχύος/κατανάλωσης, με τα δύο turbo να επιτρέπουν τη διατήρηση της δυναμικής σε όλο το φάσμα των στροφών. Το μηχανικό σύνολο δεν υστερεί σε κανένα σημείο, με τις επιδόσεις να είναι ανέλπιστα υψηλές και τη μέση κατανάλωση σε πραγματικές συνθήκες να κυμαίνεται στα 6 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα. Την ίδια στιγμή, οι εκπομπές ρύπων είναι μόλις 129 γρ./χλμ., καλύπτοντας τις προδιαγραφές Euro6.

Στα χνάρια του Civic

Κινείται γρήγορα και άνετα σε κάθε επιφάνεια

Οι μηχανικοί της Honda έκαναν κάποιες αλλαγές στη ρύθμιση της ανάρτησης, βελτιώνοντας την άνεση στον δρόμο και κρύβοντας αποτελεσματικότερα το βάρος του αυτοκινήτου. Το τιμόνι είναι πιο άμεσο, ενώ τα νέα ηχομονωτικά υλικά κρατούν τους θορύβους έξω από την καμπίνα. Γενικά, ο προσανατολισμός του ανανεωμένου CR-V είναι ασφάλτινος, με το σύστημα τετρακίνησης να δίνει τη δυνατότητα κίνησης σε πιο απαιτητικές διαδρομές. Κάτι που αξίζει να αναφέρουμε είναι πως, από το φθινόπωρο η συγκεκριμένη έκδοση θα είναι διαθέσιμη και με αυτόματο κιβώτιο 9 σχέσεων.

Αφετηρία τα 32.270 ευρώ

Έχει όλο το πακέτο

Το CR-V 1.6 i-DTEC 4WD βρίσκεται ήδη στις εκθέσεις των επίσημων εμπόρων Honda στην Ελλάδα, με τις τιμές να ξεκινούν από 32.270 ευρώ. Η τιμή του βεβαίως και είναι αρκετά «αλμυρή» για τα οικονομικά δεδομένα των περισσότερων καταναλωτών, ωστόσο τα χαρακτηριστικά που έχει το αυτοκίνητο, ο πλουσιότατος εξοπλισμός, οι απίστευτοι χώροι και ο αποδοτικός κινητήρας, την δικαιολογούν σε μεγάλο βαθμό. Όσοι ενδιαφέρεστε για την αντίστοιχη έκδοση με τους 120 ίππους και κόστος 27.770€, πρέπει να κάνετε υπομονή μέχρι τον Αύγουστο.

Τεχνικά Χαρακτηριστικά Honda CR-V 1.6 i-DTEC 4WD
Κυβισμός (cc) 1.597 κ.εκ.
Ισχύς κινητήρα (Ιπποδύναμη/σ.α.λ.) 160/4.000
Ροπή (Nm/σ.α.λ.) 350/2.000
Επιτάχυνση (0-100 χλμ./ώρα) 9,6
Τελική Ταχύτητα (χλμ./ώρα) 202
Μέση Κατανάλωση (λτ./100χλμ.) 4,9
Εκπομπές Ρύπων CO2 129
Τέλη Κυκλοφορίας 141,9
Μήκος (μέτρα) 4.605
Πλάτος (μέτρα) 1.820
Ύψος (μέτρα) 1.685
Βάρος (κιλά) 1.630
Χώρος Αποσκευών (λίτρα) 589
 Τιμή (από…) 32.270*

 * με το όφελος της απόσυρσης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης