Οδηγεί ο Λουκάς Παπαλάμπρος

Καθημερινές μετακινήσεις. Διακοπές με την οικογένεια. Μια βόλτα στο βουνό. Ένα διήμερο στο χιονοδρομικό κέντρο κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Μια ερημική παραλία το καλοκαίρι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πόσα αυτοκίνητα μπορούν να αντεπεξέλθουν σε όλα αυτά με απόλυτη επιτυχία και δεν κοστίζουν μια περιουσία; Ελάχιστα είναι η απάντηση.

Ανάμεσα σε αυτά είναι το Compass Trailhawk. Ένα αυθεντικό Jeep, με υψηλές δυνατότητες σε όλα τα εδάφη, δίλιτρο diesel κινητήρα που δεν καίει πολύ καύσιμο, 9άρι αυτόματο κιβώτιο, πολύ καλούς εσωτερικούς χώρους και εξαιρετικά επίπεδα πρακτικότητας.

Καθαρόαιμο Jeep

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο χώμα κινείται λες και βρίσκεται στην άσφαλτο

Το Compass Trailhawk παραμένει πιστό στην παράδοση της αμερικανικής εταιρείας, προβάλλοντας τον σκληροτράχηλο χαρακτήρα, την αντοχή και τις εξαιρετικές τετρακίνητες ικανότητες.

Η αυξημένη απόσταση του αμαξώματος, οι αποκλειστικά σχεδιασμένες ζάντες, τα μαύρα προστατευτικά κάτω από τους προφυλακτήρες και τους θόλους, τα χρωμιωμένα φινιρίσματα, το ματ αυτοκόλλητο στο καπό και ο γάντζος ρυμούλκησης αναδεικνύουν τη δυναμική και ξεχωριστή εικόνα του μοντέλου.

Η κόκκινη σφραγίδα «Trail Rated» στο πλάι, η οποία συνοδεύει τις πιο ικανές σε εκτός δρόμου διαδρομές εκδόσεις των μοντέλων της Jeep, αποδεικνύει ότι αυτό το αυτοκίνητο έχει περάσει τις πιο σκληρές δοκιμασίες και έχει αποδείξει τις ικανότητές του σε πέντε επίπεδα: την πρόσφυση, την ικανότητα διέλευσης από υδάτινα κωλύματα, την ευελιξία, την ελευθερία άρθρωσης της ανάρτησης και την απόσταση από το έδαφος.

Το δικό του στυλ

Καλοφτιαγμένο, σύγχρονο και πρακτικό το εσωτερικό

Χωρίς περιττά στοιχεία, αλλά εξοπλισμένο με ό,τι πιο σύγχρονο, το εσωτερικό του Compass Trailhawk καλύπτει και με το παραπάνω τις απαιτήσεις του σημερινού οδηγού και των επιβατών.

Η στιβαρότητα της κατασκευής και η συναρμογή των μαλακών στην υφή υλικών δίνουν την αίσθηση ότι το σαλόνι δεν πρόκειται να χαλάσει ποτέ, οι δερμάτινες επενδύσεις προσδίδουν έναν premium αέρα και η έγχρωμη οθόνη αφής 8,4 ιντσών του συστήματος Uconnect στην κεντρική κονσόλα είναι απόλυτα φιλική και εύκολη στη λειτουργία της.

Προβάλλει όλες τις πληροφορίες που αναζητεί ο χρήστης, συνδέεται γρήγορα με το smartphone μέσω Bluetooth, ενσωματώνει πλοήγηση και όλες τις βασικές εφαρμογές. Το Apple CarPlay επιτρέπει σε χρήστες iPhone να έχουν πρόσβαση σε Apple Maps, μηνύματα, στο τηλέφωνο και σε Apple Music διαμέσου φωνητικού ελέγχου Siri. Το Android Auto, από την άλλη, επιτρέπει την εύκολη και ασφαλή πρόσβαση σε φωνητικό χειρισμό hands-free, σε Google Maps και Google Play Music. Διατίθεται με ελαστικά M+S και ζάντες 17 ιντσών.

Μπροστά από το πολυλειτουργικό τιμόνι συναντάμε τον πίνακα οργάνων με τα παραδοσιακά όργανα και την ψηφιακή οθόνη TFT 7 ιντσών, όπου προβάλλονται στοιχεία σχετικά με την κατανάλωση καυσίμου, τη σχέση στο κιβώτιο, το σύστημα τετρακίνησης και πολλά ακόμα.

Οι χώροι για μία οικογένεια είναι εξαιρετικοί. Στα πίσω καθίσματα χωράνε άνετα δύο ενήλικες επιβάτες άνω του μετρίου αναστήματος ή δύο παιδικά καθίσματα, με το πορτμπαγκάζ να καλύπτει τις ανάγκες χάρη στα 438 λίτρα χωρητικότητας.

170 ίπποι και 9άρι κιβώτιο

Έχει επιβλητική εμφάνιση, ξεχωριστό στυλ και πλούσιο εξοπλισμό

Για την κίνηση φροντίζει ο δίλιτρος diesel κινητήρας απόδοσης 170 ίππων και 400 Nm ροπής. Συνδυάζεται στάνταρ με αυτόματο κιβώτιο 9 σχέσεων της ZF με μετατροπέα ροπής, ανεβάζοντας από πολύ χαμηλά και έχοντας δύναμη σε μεγάλο εύρος στροφών.

Παρότι το μηχανικό σύνολο δεν είναι σχεδιασμένο για επιδόσεις, βοηθά το αυτοκίνητο να κινηθεί σβέλτα, κυρίως στην εθνική οδό.

Σε περιπτώσεις πίεσης, το μοτέρ είναι περισσότερο θορυβώδες απ΄ ό,τι περιμέναμε, χωρίς όμως να ενοχλεί τους επιβάτες. 

Το κιβώτιο από την άλλη αλλάζει ομαλά τις ταχύτητες και έχει κοντή κλιμάκωση λόγω του off-road χαρακτήρα του οχήματος. Όσο για την κατανάλωση καυσίμου, σε πραγματικές συνθήκες κυμαίνεται μεταξύ 8 και 9 λίτρων ανά 100 χιλιόμετρα. Βέβαια, αν έχεις συνεχώς το δεξί πόδι «καρφωμένο» στο πεντάλ του γκαζιού, τότε θα δεις το trip computer να γράφει αρκετά πάνω από 10 λτ.

Πηγαίνει παντού

Τα νεροφαγώματα τα περνάει για πλάκα

Το Compass Trailhawk είναι ικανό για τα πάντα. Και όταν λέμε για τα πάντα, το εννοούμε. Η κορυφαία στην κατηγορία απόσταση από το έδαφος (21,6 εκατοστά) και οι μεγάλες γωνίες προσέγγισης (30,0 μοίρες), ράμπας (24,4 μοίρες) και διαφυγής (33,6 μοίρες), κάνουν τις μετακινήσεις στο χώμα, το χιόνι, τη λάσπη, την άμμο, ακόμα και τα περάσματα από βράχια, παιχνιδάκι.

Το σύστημα τετρακίνησης «Jeep Active Drive Low» με το «Selec-Terrain» και τις πέντε θέσεις λειτουργίας (Auto, Snow, Mud, Sand και Rock) δίνει τη δυνατότητα στον οδηγό να ξεπεράσει οποιοδήποτε εμπόδιο. Σε δύσκολες καταστάσεις, δεν έχεις παρά να κλειδώσεις το διαφορικό και να αφήσεις το αυτοκίνητο να κάνει μόνο του τη δουλειά. 

Στις καθημερινές μετακινήσεις συμπεριφέρεται πολιτισμένα, η ανάρτηση απορροφά τις όποιες ανωμαλίες χωρίς έντονους κραδασμούς και τα πολυάριθμα συστήματα υποστήριξης του οδηγού, όπως αυτά της προειδοποίησης πρόσκρουσης, του περιορισμού κινδύνου ανατροπής και της υποβοήθησης διατήρησης λωρίδας κυκλοφορίας κάνουν τις διαδρομές άνετες και ασφαλείς.

Ζει για περιπέτεια

Προσφέρεται με 4 χρόνια εργοστασιακή εγγύηση και δωρεάν οδική βοήθεια

Αναμφίβολα, το Compass Trailhawk είναι ένα από τα λίγα αυθεντικά 4Χ4 SUV της αγοράς. Απευθύνεται σε όσους αναζητούν ένα ικανότατο τετρακίνητο όχημα, το οποίο παράλληλα μπορεί να καλύψει και τις καθημερινές οικογενειακές τους υποχρεώσεις. Η τιμή των 39.400 ευρώ -με προσφορά της Jeep- κρίνεται απολύτως ανταγωνιστική με βάση τα χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου.

Για όσους θέλουν κάτι πιο οικονομικό, υπάρχει το Compass 1.4T με τους 140 ίππους, στην τιμή των 22.900 ευρώ.

Δείτε εδώ τις εκδόσεις και τον εξοπλισμό

Τεχνικά Χαρακτηριστικά  

  Jeep Compass Trailhawk  AWD
Κυβισμός (cc) 1.956 κ.εκ.
Ισχύς κινητήρα (Ιπποδύναμη/σ.α.λ.) 170/3.750
Ροπή (Nm/σ.α.λ.) 400/1.750
Επιτάχυνση (0-100 χλμ./ώρα) 10,2
Τελική Ταχύτητα (χλμ./ώρα) 190
Μέση Κατανάλωση (λτ./100χλμ.) 6,6
Εκπομπές Ρύπων CO2 175 γρ./χλμ.
Τέλη Κυκλοφορίας 428,75 €
Μήκος (μέτρα) 4.398
Πλάτος (μέτρα) 1.819
Ύψος (μέτρα) 1.660
Βάρος (κιλά) 1.810
Χώρος Αποσκευών (λίτρα) 438
Τιμή (από…)

39.400€

 

Εξοπλίζεται με ανάρτηση off-road και ελαστικά τύπου "Mud and Snow"

Έχει ικανότητα ρυμούλκησης 1.500 κιλά, μεταφέροντας χωρίς πρόβλημα ένα τροχόσπιτο

Χωράει ακόμη και τρεις επιβάτες με ελάχιστες παραχωρήσεις στο πίσω κάθισμα

Διαθέτει πολλές θήκες για ποτήρια, αντικείμενα και κινητά

Για να μην λερώνεται ο χώρος αποσκευών υπάρχει υψηλής αντοχής πλαστικό προστατευτικό

Από αυτόν τον περιστροφικό διακόπτη ελέχγεις το σύστημα τετρακίνησης

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης