Αποστολή στο Αμβούργο

Λουκάς Παπαλάμπρος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ξεχάστε όσα γνωρίζατε για τα μεγάλα Van. Η Mercedes παρουσίασε το απόλυτο πολυχρηστικό όχημα, ένα μοντέλο που θέτει νέα δεδομένα στην κατηγορία, συνδυάζοντας την άνεση και την πρακτικότητα ενός MPV, την πολυτέλεια ενός μεγάλου sedan και την κλασική οδική συμπεριφορά ενός επιβατικού με σήμα το αστέρι. Ταξιδέψαμε ως το Αμβούργο στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής παρουσίασης και σας μεταφέρουμε τις πρώτες εντυπώσεις από την ολοκαίνουργια V-Class.

Ανέβασε πολύ ψηλά τον πήχη


Ουσιαστικά «παίζει» χωρίς αντίπαλο

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η γερμανική μάρκα με τη νέα V-Class, αναμφισβήτητα, ανέβασε πολύ ψηλά τον πήχη στην κατηγορία των πολυτελών πολυχρηστικών Van. Αρκεί μόνο μία ματιά στο εσωτερικό για να καταλάβεις ότι αυτό το όχημα δεν έχει καμία σχέση με τον προκάτοχό του (Viano), αλλά και με κανένα άλλο μοντέλο στο segment.
Χωρίς ίχνος υπερβολής, η ποιότητα κατασκευής, ο εξοπλισμός άνεσης και ασφάλειας, η εικόνα του ταμπλό, τα καθίσματα και οι τεχνολογίες που ενσωματώνει συναντώνται σε premium προτάσεις, όπως οι E και S-Class. Οι Γερμανοί το θεωρούν ως ένα από τα «πολυτελέστερα μοντέλα της γκάμας τους» και δεν έχουν άδικο.

Σε τρεις εκδόσεις, από έξι έως οκτώ θέσεις


Χαρακτηρίστηκε από την εταιρεία ως η «Mercedes των MPV»

Η νέα V-Class προσφέρεται σε τρεις εκδόσεις, με μήκος αμαξώματος που ξεκινά από τα 4.895 μέτρα και φθάνει τα 5.37μ. Μπορεί να φιλοξενήσει έως οκτώ άτομα, με τα καθίσματα να αναδιπλώνονται, να περιστρέφονται και να μετακινούνται εμπρός – πίσω, διαθέτοντας ανάμεσά τους ειδικές υποδοχές και υποβραχιόνια, κάνοντας πιο εύκολη τη «ζωή» των επιβατών. Οι συρόμενες πόρτες προσφέρουν άνεση στην επιβίβαση και αποβίβαση, με τον χώρο αποσκευών να κυμαίνεται από 510 έως 1.110 λίτρα, ανάλογα με την έκδοση.

Θυμίζει περισσότερο πολυτελές sedanΤο ταμπλό είναι ίδιο με αυτό της νέας C-Class, με την οθόνη στο κέντρο της κονσόλας, το σύστημα COMAND, το χειριστήριο ακριβώς από κάτω που θυμίζει «ποντίκι» υπολογιστή και την απουσία κουμπιών και διακοπτών να ενισχύουν τον δυναμισμό και τη λειτουργικότητα. Ο πελάτης -ανάλογα με τα χρήματα που διαθέτει- μπορεί να επιλέξει μεταξύ δερμάτινων επενδύσεων, ξύλου στο ταμπλό και το πάνελ των θυρών, κρυφού φωτισμού και πολλών ακόμα παροχών.


Αποδοτικοί κινητήρες

Επιδόσεις και χαμηλή κατανάλωση καυσίμουΓια την κίνηση του γερμανικού Van φροντίζει ο γνωστός τετρακύλινδρος πετρελαιοκινητήρας 2,1 λίτρων, ο οποίος προσφέρεται σε τρεις εκδόσεις ισχύος. Στη βασική V200 CDI αποδίδει 136 ίππους και 330 Nm ροπής, η V220 CDI παράγει 163 ίππους και 380 Nm ροπής, ενώ η κορυφαία V250 BlueTEC, προδιαγραφών Euro6, αποδίδει 190 ίππους και 440 Nm ροπής. Οι δύο πρώτες εκδοχές συνδυάζονται με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων και προαιρετικά με το αυτόματο 7G-TRONIC Plus, με την τελευταία να το έχει ως στάνταρ. Όσο για την κατανάλωση καυσίμου και τις εκπομπές ρύπων, κυμαίνονται από 5,7 έως 6 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα και από 149 έως 157 γρ./χλμ., αντίστοιχα.

Εκπλήσσει με την οδική συμπεριφορά

Έχει την καλύτερη αεροδυναμική στην κατηγορίαΠαρά τον όγκο και το βάρος, η V-Class παρουσιάζει εντυπωσιακή σταθερότητα ακόμα και στις υψηλές ταχύτητες, με την ποιότητα κύλισης να είναι κορυφαία. Οδηγώντας την έκδοση V 250 BlueTEC από το αεροδρόμιο του Αμβούργου έως το νησί Sylt και καλύπτοντας συνολικά πάνω από 500 χιλιόμετρα πίσω από το τιμόνι, εκπλαγήκαμε από την οδική συμπεριφορά και τις επιδόσεις του οχήματος. Είναι χαρακτηριστικό ότι επιταχύνει στα 0-100 σε 9,1 δευτερόλεπτα, ενώ στην εθνική οδό το κοντέρ φθάνει με χαρακτηριστική άνεση τα 180 χλμ./ώρα. Για να σας προλάβουμε, στο μεγαλύτερο εθνικό δίκτυο της Γερμανίας δεν υπάρχει όριο ταχύτητας.

Τα προηγμένα συστήματα ενεργητικής ασφάλειας δίνουν μια αίσθηση σιγουριάς στον οδηγό, καθώς ανά πάσα στιγμή τον ενημερώνουν για το τι συμβαίνει στον δρόμο και επεμβαίνουν ανάλογα, με το start/stop να είναι γρήγορο και αποτελεσματικό, συμβάλλοντας στη μείωση της κατανάλωσης καυσίμου.

Σε ποιους απευθύνεται;



Η νέα V-Class θα είναι διαθέσιμη στην ελληνική αγορά από τον Ιούνιο, με τις τιμές να ξεκινούν από 56.031 ευρώ. Απευθύνεται σε ένα συγκεκριμένο κοινό, κυρίως σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες που θέλουν να μεταφέρουν τους VIP πελάτες τους με πολυτέλεια και άνεση, καθώς και σε επαγγελματίες ιδιώτες που επιζητούν το κάτι παραπάνω από ένα επιβατικό Van.

 
Το ασημί χρώμα του πάει περισσότερο από όλα


Πολύ καλό πάτημα στο δρόμο


Χωράει ένα… σπιτικό


Η τιμή της έκδοσης V 250 BlueTEC ορίστηκε στα 66.539 ευρώ


Εντυπωσιακό το σαλόνι


Τρεις σειρές καθισμάτων

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης