Οδηγεί ο Λουκάς Παπαλάμπρος

Ριζικά ανανεωμένο, με πιο δυναμικό προφίλ και αναβαθμισμένο εσωτερικό, το Micra ανεβαίνει ένα σκαλί σε επίπεδο αισθητικής. Η συνταγή της επιτυχίας όμως εξακολουθεί να κρύβεται στην οικονομία, το βασικό δηλαδή ζητούμενο σε μια εποχή κρίσης και λιτότητας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ανασχεδιασμένο ή καινούργιο;


Πιο ελκυστική και δυναμική η εικόνα του Micra

Παρατηρώντας το Micra, νομίζεις ότι πρόκειται για ένα καινούργιο μοντέλο, παρότι βρίσκεται ακόμα στην τέταρτη γενιά του. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η ιαπωνική εταιρεία δεν προχώρησε απλώς σε ένα facelift, όπως συμβαίνει συνήθως, αλλά άλλαξε σε ποσοστό 50% τις εξωτερικές επιφάνειες του αυτοκινήτου. Προφυλακτήρας, φώτα, μάσκα, καπό και πίσω πόρτα είναι ανασχεδιασμένα, προσδίδοντας πιο ελκυστική εικόνα στο αμάξωμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λιτή, προσεγμένη και πρακτική η καμπίναΣημαντικά αναβαθμισμένη είναι και η καμπίνα, με την κεντρική κονσόλα σε μαύρο γυαλιστερό χρώμα, τις νέες επενδύσεις, την έγχρωμη οθόνη αφής 5,8 ιντσών – στις πιο πλούσιες εκδόσεις –  το πολυλειτουργικό τιμόνι, τη λειτουργία ασύρματης επικοινωνίας μέσω Bluetooth και τις θύρες USB και AUX in να δίνουν έναν πιο ποιοτικό «αέρα». Η εργονομία και η πρακτικότητα παραμένουν ένα από τα ατού του ιαπωνικού μοντέλου, με τους χώρους να είναι ικανοποιητικοί για τέσσερα άτομα. Το πορτμπαγκάζ έχει χωρητικότητα 265 λίτρων, που μπορεί να φθάσει ακόμα και 1.132 λτ. με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων.

Αστικός προσανατολισμός

Ιδανικό για κίνηση στα αστικά κέντραΤο Micra είναι ένα μικρό αυτοκίνητο πόλης και το δείχνει από την πρώτη στιγμή. Θαρρείς και έχει κατασκευαστεί για τους πιο άπειρους οδηγούς, καθώς είναι πολύ εύκολο στον χειρισμό, σβέλτο, χωράει παντού, παρκάρει με άνεση χάρη στις συμπαγείς διαστάσεις και τον μικρό κύκλο στροφής του τιμονιού και είναι εξαιρετικά ευέλικτο. Σε ανοικτό δρόμο ή σε πιο απαιτητικές διαδρομές δεν πρόκειται να ενθουσιάσει με τον χαρακτήρα του, αλλά δεν θα προβληματίσει κιόλας. Είναι σταθερό, με καλή ποιότητα κύλισης για τα δεδομένα της κατηγορίας και ηχομόνωση.

Οι γυναίκες θα λατρέψουν τον οδηγικό χαρακτήρα τουΟ ατμοσφαιρικός κινητήρας 1.2 λίτρου με τους 80 ίππους εκπλήσσει με την πολιτισμένη λειτουργία και την ελαστικότητά του, καθώς είναι «ζωντανός» από τις χαμηλές στροφές και, παρά τις μακριές σχέσεις του κιβωτίου ταχυτήτων, έχει το νεύρο και τη σπιρτάδα για να κινήσει αξιοπρεπώς το αμάξωμα των 985 κιλών. Η μέση κατανάλωση κυμαίνεται σε πραγματικές συνθήκες περίπου στα 5,5 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα, αποδεικνύοντας ότι είναι από τα οικονομικότερα αυτοκίνητα με 1.200άρη βενζινοκινητήρα.

Η τιμή παίζει τον βασικό ρόλο


Προσαρμοσμένο άριστα στις ανάγκες της εποχής

Το Micra αποτελεί ένα από τα πιο δελεαστικά μικρά πεντάθυρα πόλης και από τα πιο φθηνά. Η τιμή των 8.990 ευρώ το κατατάσσει αυτομάτως στις πρώτες επιλογές των καταναλωτών, με τη βασική έκδοση (Motiva) να περιλαμβάνει έξι αερόσακους και ESP, όχι όμως και air condition.

Τεχνικά Χαρακτηριστικά Nissan Micra 1.2   
Κυβισμός (cc) 1.198 κ.εκ.
Ισχύς κινητήρα (Ιπποδύναμη/σ.α.λ.) 80/6.000
Ροπή (Nm/σ.α.λ.) 110/4.000
Επιτάχυνση (0-100 χλμ./ώρα) 13,7
Τελική Ταχύτητα (χλμ./ώρα) 170
Μέση Κατανάλωση (λτ./100χλμ.) 5,0
Εκπομπές Ρύπων CO2 115 γρ./χλμ.
Τέλη Κυκλοφορίας 103,5 €
Μήκος (μέτρα) 3,780
Πλάτος (μέτρα) 1,665
Ύψος (μέτρα) 1,520
Βάρος (κιλά) 985
Χώρος Αποσκευών (λίτρα) 265
Τιμή (από…)* 8.990 ευρώ

* Συμπεριλαμβανομένου του οφέλους της απόσυρσης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης