Οδηγεί ο Λουκάς Παπαλάμπρος

   

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Με ξεχωριστή αισθητική, ελκυστικές καμπύλες και μοντέρνο στυλ, το νέο i30 Fastback είναι αναμφισβήτητα το πιο εκλεπτυσμένο μοντέλο στην γκάμα της κορεάτικης φίρμας. Το οδηγήσαμε και πραγματικά εντυπωσιαστήκαμε από τις αρετές και το ταλέντο του.


Αρέσει πολύ

Το μοντέλο αυτό, ουσιαστικά δημιουργεί νέα κατηγορία στην αγορά

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα τελευταία χρόνια, η Hyundai έχει κάνει τεράστια άλματα προόδου στους τομείς της σχεδίασης και της ποιότητας. Η κορεατική φίρμα έχει εδραιωθεί στους top κατασκευαστές παγκοσμίως, διαθέτοντας μία πλήρη σειρά μοντέλων που διακρίνονται για την εξαιρετική σχέση αξίας/τιμής.

Το i30 Fastback είναι το νεότερο μέλος της μάρκας και το πιο όμορφο. Ιδιαίτερα το πίσω τμήμα με τα Το i30 Fastback είναι αναμφισβήτητα το πιο εκλεπτυσμένο μοντέλο στην γκάμα της κορεατικής φίρμαςοριζόντιας σχεδίασης φωτιστικά σώματα που ενισχύουν την αίσθηση πλάτους και η κεκλιμένη οροφή αναδεικνύουν τη δυναμική εικόνα και το σπορ προφίλ του αυτοκινήτου.

Σε σχέση με το hatchback, αυτό είναι πιο χαμηλό και μακρύ, με το μήκος να φθάνει τα 4.455 χλστ., το πλάτος τα 1.795 χλστ. και το ύψος τα 1.425 χλστ. Ουσιαστικά, πρόκειται για ένα πεντάθυρο όχημα με coupe χαρακτηριστικά, το οποίο απευθύνεται σε όσους επιζητούν τους χώρους και ταυτόχρονα δίνουν μεγάλη σημασία στην καλαισθησία.

Τα έχει όλα και συμφέρει

Εργονομικός, απλός και πρακτικός ο σχεδιασμός του εσωτερικού

Το εσωτερικό προέρχεται αυτούσιο από το i30 hatchback. Διακρίνεται για τον σύγχρονο διάκοσμο, την πολύ καλή συναρμογή των υλικών και την εργονομία. Στο κέντρο της κονσόλας δεσπόζει η οθόνη αφής 8 ιντσών, η οποία ενσωματώνει πληθώρα λειτουργιών και εφαρμογών, καθώς και δυνατότητα συνδεσιμότητας με smartphone και tablet.

Ο κάτοχος θα εκτιμήσει δεόντως τον εξοπλισμό, καθώς η Hyundai προσφέρει στάνταρ το πλουσιότερο πακέτο ενεργητικής ασφάλειας.

Ειδικά στην έκδοση «Style Navi» περιλαμβάνει τα πάντα και μάλιστα σε ανταγωνιστική τιμή.

Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στα καθίσματα και στη θέση οδήγησης. Ανεξάρτητα από το μέγεθός του, ο οδηγός θα βολευτεί χωρίς πρόβλημα, όπως και δύο επιβάτες πίσω. Θέσεις για μικροαντικείμενα υπάρχουν παντού, ενώ το μόνο ψεγάδι εντοπίζεται στη περιορισμένη ορατότητα από τον κεντρικό καθρέπτη. Το πορτμπαγκάζ ικανοποιεί με τη χωρητικότητά του (450 λίτρα), καλύπτοντας τις ανάγκες μιας τετραμελούς οικογένειας.

Εντός και εκτός πόλης

Το i30 Fastback ανεβάζει όλη τη Hyundai από πλευράς αισθητικής

Το i30 Fastback προσφέρεται με τον τρικύλινδρο 1.0 T-GDI κινητήρα βενζίνης και τον ισχυρότερο 1.4 T-GDI με τους 140 ίππους. Εμείς είχαμε στη διάθεσή μας το μικρότερο μηχανικό σύνολο απόδοσης 120 ίππων και 170 Nm ροπής.

Ειδικά στην έκδοση «Style Navi» περιλαμβάνει τα πάντα και μάλιστα σε ανταγωνιστική τιμήΤο μοτέρ συνδυάζεται με εξάρι μηχανικό κιβώτιο και η μέση κατανάλωση καυσίμου σε πραγματικές συνθήκες διαμορφώνεται στα 7,5 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα. Στις χαμηλές στροφές και πιο συγκεκριμένα μέχρι τις 2.000 δείχνει μία υστέρηση, αλλά από εκεί και πάνω παρουσιάζει θεαματική πρόοδο. Ο οδηγός δεν θα δυσκολευτεί να κινηθεί σβέλτα σε έναν επαρχιακό δρόμο με στροφές, ωστόσο, αν πιέσει παραπάνω το γκάζι, τότε δεν αποκλείεται να δει στο trip computer ακόμη και 9 λτ./100 χλμ.

Ικανότατο και ευχάριστο

Με 5 χρόνια εγγύηση, 5 χρόνια δωρεάν οδική βοήθεια και 5 χρόνια δωρεάν ετήσιο τεχνικό έλεγχο

Στημένο σωστά, με στιβαρό πλαίσιο και σφιχτή ρύθμιση στην ανάρτηση, το ιαπωνικό πεντάθυρο coupe προσφέρει ευχάριστες και ασφαλείς μετακινήσεις, τόσο μέσα στα αστικά κέντρα όσο και στον αυτοκινητόδρομο. Σε πιο απαιτητικές διαδρομές, δείχνει τον δυναμικό του χαρακτήρα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι σπορτίφ ή οδηγοκεντρικό.

Το μεγάλο του ατού είναι ότι σε ευχαριστεί από τα πρώτα χιλιόμετρα με τη συμπεριφορά του στον δρόμο, τα υψηλά περιθώρια πρόσφυσης και τη σταθερότητα που επιδεικνύει.
Η ανάρτηση, παρότι είναι πιο σκληρή, δεν κουράζει, αντιθέτως, δίνει μια αίσθηση σιγουριάς στον οδηγό.

Μοναδικό στο είδος

Με 18.990 ευρώ το έχεις πάρει φουλ εξοπλισμένο

Με το μοντέλο αυτό η Hyundai καινοτομεί στην κατηγορία, καθώς ουδείς άλλος κατασκευαστής έχει τολμήσει κάτι παρόμοιο. Το i30 Fastback κερδίζει τις εντυπώσεις με τον πολύπλευρο χαρακτήρα του, τη γοητευτική εμφάνισή του και τον εξοπλισμό. Φυσικά, σε πρώτο πλάνο βρίσκεται η ανταγωνιστική τιμή του.

Δείτε όλες τις εκδόσεις του i30 και τις τιμές

Τεχνικά χαρακτηριστικά

i30 Fastback 1.0 T-GDi 
Κυβισμός (cc) 998 κ.εκ.
Ισχύς κινητήρα (Ιπποδύναμη/σ.α.λ.) 120/6.000
Ροπή (Nm/σ.α.λ.) 172/1.500
Επιτάχυνση (0-100 χλμ./ώρα) 11,5
Τελική Ταχύτητα (χλμ./ώρα) 188
Μέση Κατανάλωση (λίτρα/100χλμ.) 5,2
Εκπομπές Ρύπων CO2 120 γρ./χλμ.
Τέλη Κυκλοφορίας 117,60 €
Μήκος (μέτρα) 4.455
Πλάτος (μέτρα) 1.795
Ύψος (μέτρα) 1.425
Βάρος (κιλά) 1.242
Χώρος Αποσκευών (λίτρα) 450
Τιμή (από…) 17.650€

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης