Οδηγεί ο Λουκάς Παπαλάμπρος

Με εφαλτήριο την επιβλητική εμφάνιση, τις κομψές γραμμές του αμαξώματος, την κλασική υφασμάτινη οροφή και το premium εσωτερικό, το Cascada είναι αναμφισβήτητα ένα από τα πιο όμορφα cabriolet αυτήν τη στιγμή στην αγορά.   

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Cascada στα Ισπανικά σημαίνει «καταρράκτης»

Sex appeal

Εντυπωσιακή η εικόνα του αμαξώματοςΤα cabrio τετραθέσια αυτοκίνητα ανήκουν σε μια ειδική κατηγορία. Όπως αποδεικνύεται από τις πωλήσεις, απευθύνονται σε μια μικρή γκάμα πελατών που τα επιλέγουν με βάση κυρίως το συναίσθημα. Οι κάτοχοι δεν επιζητούν την ταχύτητα και τις επιδόσεις, αλλά την αίσθηση ελευθερίας που προσφέρει η ανοικτή οροφή και το στιλ. Πάνω σε αυτά τα δεδομένα στηρίχθηκε η Opel προκειμένου να σχεδιάσει και να κατασκευάσει το Cascada και, όπως προκύπτει από το αποτέλεσμα, δεν θα μπορούσε να τα καταφέρει καλύτερα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η καμπίνα προσεγγίζει τις premium προτάσειςΤο γερμανικό μοντέλο διαθέτει το βασικό συστατικό: το sex appeal. Δεν είναι τυχαίο ότι σε κάθε πέρασμά του τραβάει τα βλέμματα σαν μαγνήτης, με την εκλεπτυσμένη σχεδίαση και την κλασική μαύρη οροφή να του προσδίδουν φινέτσα, διαφοροποιώντας το από κάθε άλλη πρόταση. Η καμπίνα 2+2 θέσεων προέρχεται αυτούσια από τα Insignia και Astra GTC, έχοντας πολύ καλή ποιότητα κατασκευής, άψογο φινίρισμα, ικανοποιητική πρακτικότητα – επιτέλους θήκες σε μοντέλο της Opel – και μέτρια εργονομία. Η κεντρική κονσόλα μπορεί να τονώνει την οπτική αίσθηση, αλλά σίγουρα απαιτεί χρόνο μέχρι να συνηθίσεις τη λειτουργία των δεκάδων κουμπιών.

Σουσάμι άνοιξε…


Τέσσερις ενήλικες κάθονται άνετα στο εσωτερικό

Η υφασμάτινη οροφή ανοίγει και κλείνει σε 17 δευτερόλεπτα, ακόμα κι όταν το αυτοκίνητο κινείται. Στα πίσω καθίσματα μπορούν να φιλοξενηθούν αυστηρά δύο άτομα, με τη χωρητικότητα του πορτμπαγκάζ να κυμαίνεται από 280 (ανοικτή) έως 380 λίτρα (κλειστή). Ο εξοπλισμός του Cascada είναι ιδιαίτερα πλούσιος, περιλαμβάνοντας προαιρετικά ακόμα και το βοηθητικό καλοριφέρ που ενεργοποιείται αυτόματα όταν εκκινεί ο κινητήρας και η θερμοκρασία αέρα είναι κάτω από 9 βαθμούς Κελσίου.

Με 170 ίππους και χαρακτήρα ταξιδιού

Σταθερό στο δρόμο, ιδανικό για ταξίδιαΟδηγώντας επί μία εβδομάδα το cabrio γερμανικό μοντέλο, κάνοντας περισσότερα από 600 χιλιόμετρα μέσα στην πόλη αλλά και στην εθνική οδό, η εντύπωση που μας έδωσε είναι ότι πρόκειται για ένα στιβαρό και καλοφτιαγμένο αυτοκίνητο, ιδανικό για χαλαρές βόλτες στη θάλασσα και ταξίδια. Ο κινητήρας 1.6 SIDI των 170 ίππων με τον οποίο εφοδιαζόταν η έκδοση της δοκιμής κινεί με αξιοπρεπείς ρυθμούς το αμάξωμα των 1.700 κιλών και εμφανίζει τη δύναμή του από τις 2.000 σ.α.λ. και πάνω, με το εξάρι κιβώτιο να έχει μέτρια αίσθηση. Σε αστικούς ρυθμούς δείχνει σαν να βρίσκεται «έξω από τα νερά του», ωστόσο στον ανοικτό δρόμο και με υψηλές ταχύτητες εκπλήσσει με την ακαμψία του πλαισίου, το πολύ καλό πάτημα και την απουσία θορύβων μέσα στην καμπίνα. Η μέση κατανάλωση καυσίμου σε πραγματικές συνθήκες κυμαίνεται λίγο κάτω από τα 9 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα.

Κερδίζει με την εικόνα


Η οροφή λειτουργεί με ταχύτητες έως 50 χλμ./ώρα

Με δεδομένο ότι τα cabrio αυτοκίνητα πρέπει να έχουν εκλεπτυσμένη εμφάνιση, να είναι ελκυστικά και να κερδίζουν τον καταναλωτή από την πρώτη ματιά, το νέο ανοικτό μοντέλο της Opel συγκαταλέγεται στις πιο ενδιαφέρουσες προτάσεις. Το τετραθέσιο εσωτερικό, η καλοφτιαγμένη οροφή και ο ταξιδιάρικος χαρακτήρας του εκτιμώνται δεόντως, όπως και ο πλήρης εξοπλισμός από τη βασική έκδοση. Η τιμή για το Cascada 1.6 SIDI με τους 170 ίππους είναι 27.570 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του οφέλους της απόσυρσης.

Τεχνικά Χαρακτηριστικά Opel Cascada 1.6 SIDI   
Κυβισμός (cc) 1.598 κ.εκ.
Ισχύς κινητήρα (Ιπποδύναμη/σ.α.λ.) 170/6.000
Ροπή (Nm/σ.α.λ.) 280/1.650
Επιτάχυνση (0-100 χλμ./ώρα) 9,6
Τελική Ταχύτητα (χλμ./ώρα) 222
Μέση Κατανάλωση (λτ./100χλμ.) 6,3
Εκπομπές Ρύπων CO2 148 γρ./χλμ.
Τέλη Κυκλοφορίας 251,6 €
Μήκος (μέτρα) 4,760
Πλάτος (μέτρα) 1,839
Ύψος (μέτρα) 1,443
Βάρος (κιλά) 1.733
Χώρος Αποσκευών (λίτρα) 380
Τιμή (από…)* 27.570 ευρώ

* Συμπεριλαμβανομένου του οφέλους της απόσυρσης


 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης