Οδηγεί ο Λουκάς Παπαλάμπρος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

   


Μεγαλύτερο σε διαστάσεις, πιο ελαφρύ, μοντέρνο, ποιοτικό, ευρύχωρο, προικισμένο τεχνολογικά και, το βασικότερο όλων, εφοδιασμένο με αποδοτικούς κινητήρες, το νέο Insignia καλύπτει και με το παραπάνω τις απαιτήσεις του σύγχρονου οικογενειάρχη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η απάντηση στα SUV

Σε σχέση με τον προκάτοχό του έχει κάνει άλματα προόδου σε όλους τους τομείς

Με το νέο Grandland X να βρίσκεται ήδη στις εκθέσεις της Opel και τα SUV να σαρώνουν την αγορά, τα sedan χάνουν όλο και περισσότερο έδαφος στη μάχη των πωλήσεων. Για να μπορέσει ένα παραδοσιακό τετράθυρο οικογενειακό μοντέλο να πείσει τον υποψήφιο αγοραστή, είναι σημαντικό να διαθέτει ένα πλήρες και ελκυστικό πακέτο.

Το καινούργιο Insignia Grand Sport, όπως ονομάζεται πλέον, έχει την ικανότητα να σε κερδίσει από την πρώτη στιγμή, πρωτίστως με την εμφάνισή του.

Το αυτοκίνητο αποπνέει ένα κύρος, είναι πιο επιβλητικό και σπορτίφ σε σχέση με το απερχόμενο. Παρά το αυξημένο μήκος κατά 5,5 εκατοστά και το μεταξόνιο κατά 9,2 εκατ., οι σχεδιαστές έχουν σμιλέψει τόσο όμορφα τις γραμμές του αμαξώματος, αναδεικνύοντας τον δυναμισμό και τη κομψότητα.   

Παράλληλα, η αεροδυναμική κυμαίνεται σε κορυφαία επίπεδα για την κατηγορία (0,26 Cd), ενώ το βάρος έχει μειωθεί κατά 175 κιλά χάρη στη χρήση ελαφρών υλικών.

Έτοιμο για διακοπές

Με τέτοιο σαλόνι οι μετακινήσεις γίνονται απόλαυση

Πλήρως αναβαθμισμένο, το εσωτερικό ικανοποιεί πλήρως με την πρακτικότητα, τη λειτουργικότητα και την άνεση. Οι πίσω επιβάτες ωφελούνται από τη νέα σχεδίαση και τις ανανεωμένες διαστάσεις. Το εκτεταμένο μεταξόνιο σε συνδυασμό με τη νέα διάταξη δημιουργεί 32 χλστ. περισσότερο χώρο στο ύψος των γοφών, 25 χλστ. επιπλέον στην περιοχή των γονάτων και των ώμων και 8 χλστ. παραπάνω χώρο για το κεφάλι.

Το σημαντικότερο, ωστόσο, είναι ότι με αυτό το αυτοκίνητο ο μπαμπάς λύνει όλα του τα προβλήματα όσον αφορά στη μεταφορά αποσκευών, καροτσιών και λοιπών αντικειμένων, με τη χωρητικότητα του πορτμπαγκάζ να κυμαίνεται από 490 έως 1.450 λίτρα.

H ναυαρχίδα

Διαθέτει ορισμένα από τα πιο προηγμένα συστήματα άνεσης, ασφάλειας και υποστήριξης του οδηγού

H Opel χαρακτηρίζει το Insignia ως το κορυφαίο μοντέλο της γκάμας της και δεν έχουμε παρά να συμφωνήσουμε. Η καμπίνα έχει σαφώς πιο premium χαρακτηριστικά, με το οδηγοκεντρικό ταμπλό, την κατά τρία εκατοστά χαμηλότερη θέση καθίσματος, τον ψηφιακό πίνακα οργάνων, το σύστημα πολυμέσων IntelliLink με την οθόνη αφής 8 ιντσών, τα θερμαινόμενα καθίσματα με λειτουργία μασάζ, το head-up display και την κάμερα 360 μοιρών να κάνουν τη διαφορά. Πλήρως αναβαθμισμένο, το εσωτερικό ικανοποιεί πλήρως με την πρακτικότητα, τη λειτουργικότητα και την άνεση

Σχεδόν όλες οι εφαρμογές ελέγχονται μέσω της οθόνης, ενώ τρεις λειτουργικές ζώνες χειριστηρίων επιτρέπουν ταχείες και διαισθητικές λειτουργίες. Από τον εξοπλισμό δεν λείπει το σύστημα διατήρησης λωρίδας κυκλοφορίας (Lane Keep Assist) με αυτοματοποιημένη διόρθωση διεύθυνσης, το σύστημα προσωπικής υποστήριξης και συνδεσιμότητας Opel OnStar με υπηρεσία Personal Assistant, το 4G LTE Wi-Fi Hotspot, το ενεργό αλουμινένιο καπό που ανασηκώνεται και απορροφά τις πιέσεις σε περίπτωση σύγκρουσης με πεζό, ο προσαρμοζόμενος φωτισμός IntelliLux LED matrix, η υπηρεσία κλοπής «Stolen Vehicle Assistance» και πολλά ακόμη.

Με 136 ίππους και κατανάλωση στα 6 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα

Αν το γεμίσεις με καύσιμο και κινείσαι με σύνεση η αυτονομία φθάνει τα 1.000 χιλιόμετρα

Η έκδοση με τον 1.6 turbodiesel κινητήρα των 136 ίππων και 320 Nm ροπής στοχεύει ξεκάθαρα στην οικονομία, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν έχει τη δύναμη να κινήσει σβέλτα το Insignia. Ανεβάζει πρόθυμα ρυθμούς από τις 2.000 σ.α.λ. και πάνω και, παρά τη μέτρια κλιμάκωση του κιβωτίου ταχυτήτων, ανταποκρίνεται στις εντολές του οδηγού σε κάθε βύθισμα του γκαζιού.

Αυτό που εντυπωσιάζει περισσότερο είναι η αθόρυβη λειτουργία του, δίνοντας την αίσθηση ότι πρόκειται για βενζινοκίνητο σύνολο, ακόμα και όταν πιέζεται. Στα υπέρ του είναι φυσικά η κατανάλωση καυσίμου, καθώς σε πραγματικές συνθήκες κυμαίνεται στα 6 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα περίπου. Αυτό σημαίνει ότι με γεμάτο ρεζερβουάρ και φειδώ από την πλευρά του οδηγού, δεν αποκλείεται να καλύψει ακόμη και 1.000 χιλιόμετρα.

Άστο να σε ταξιδέψει

Το αγοράζεις με φουλ εξοπλισμό χωρίς να χρειαστεί να δαπανήσεις μια περιουσία

Το Insignia Grand Sport είναι ξεκάθαρα ένα ταξιδιάρικο αυτοκίνητο. Ιδανικό για να καλύπτει μεγάλες αποστάσεις, πατάει σταθερά στην άσφαλτο και συμπεριφέρεται άψογα στον αυτοκινητόδρομο. Παρά τον όγκο του, δεν προβληματίζεται καθόλου σε κλειστές διαδρομές με συνεχείς στροφές, εμφανίζοντας ελαφρά κλίση όταν πιέζεται.

Η ανάρτηση είναι σωστά ρυθμισμένη και απορροφά τις όποιες ανωμαλίες του οδοστρώματος χωρίς να ενοχλεί. Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στην ηχομόνωση της καμπίνας, με το τιμόνι να είναι ικανοποιητικό. 

Γοητευτικό

Η τιμή της συγκεκριμένης έκδοσης κοστίζει 31.500 ευρώ. Με δύο χιλιάδες επιπλέον το πήρες φουλ έξτρα

Η νέα μπερλίνα της Opel αποτελεί μία εξαιρετική πρόταση για όποιον επιζητεί ένα ευρύχωρο και πρακτικό αυτοκίνητο. Αποπνέει μία αίσθηση πολυτέλειας, με το coupe σχήμα του αμαξώματος να μαγνητίζει το βλέμμα. Το Insignia Grand Sport 1.6 CDTI με τους 136 ίππους προσφέρεται από την εξοπλιστική έκδοση Edition και πάνω, δίνοντας την αίσθηση στον ιδιοκτήτη ότι έχει στην κατοχή του ένα αυτοκίνητο ανώτερης κατηγορίας.

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Opel Insignia Grand Sport 1.6 CDTI 
Κυβισμός (cc) 1.598 κ.εκ.
Ισχύς κινητήρα (Ιπποδύναμη/σ.α.λ.) 136/3.500
Ροπή (Nm/σ.α.λ.) 320/2.000
Επιτάχυνση (0-100 χλμ./ώρα) 10,5
Τελική Ταχύτητα (χλμ./ώρα) 211
Μέση Κατανάλωση (λίτρα/100χλμ.) 4,3
Εκπομπές Ρύπων CO2 114 γρ./χλμ.
Τέλη Κυκλοφορίας 111,72 €
Μήκος (μέτρα) 4.897
Πλάτος (μέτρα) 1.863
Ύψος (μέτρα) 1.455
Βάρος (κιλά) 1.503
Χώρος Αποσκευών (λίτρα) 490
Τιμή (από…) 31.500€

Έλαβε πέντε αστέρια στις δοκιμές πρόσκρουσης του Euro NCAP σημειώνοντας 95% στην προστασία επιβατών
Άκρως λειτουργικό το ταμπλό. Όλα ελέχγονται από την οθόνη, με τον κλιματισμό να είναι ακριβώς από κάτω
Διαθέτει θήκες για κινητά τηλέφωνα και κάθε είδους αντικείμενο
Το πορτμπαγκάζ είναι τόσο μεγάλο και πρακτικό που δεν θα αγχωθείς πάλι για τις βαλίτσες της γυναίκας σου
LED φωτιστικά σώματα εμπρός - πίσω και επιπλέον φωτισμός στις πόρτες

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης