Οδηγεί ο Λουκάς Παπαλάμπρος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

   



Μία εβδομάδα συνύπαρξη και περισσότερα από 1.000 χιλιόμετρα ήταν αρκετά για να μας πείσουν ότι το νέο Van της Peugeot είναι ιδανικό για όσους αναζητούν ένα επιβατικό όχημα με απεριόριστες μεταφορικές ικανότητες, ικανό στον δρόμο και πάνω απ’ όλα οικονομικό.


Επαγγελματίας ταξιδευτής

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το μήκος του αμαξώματος είναι στα 5,3 μέτρα και το ύψος στο 1,9μ.

Το καινούργιο Traveller είναι από τα ελάχιστα αυτοκίνητα της κατηγορίας που μπορούν να σε σαγηνέψουν με την εικόνα τους. Η επιβλητική μάσκα, τα φιμέ τζάμια και οι κομψές γραμμές του αμαξώματος αναδεικνύουν τον δυναμισμό και το ξεχωριστό στιλ του μοντέλου. Το σχεδιαστικό τμήμα της Peugeot έχει μεταφέρει πολλά στοιχεία από τα SUV, προσδίδοντας έναν τόνο διαφορετικότητας στο όχημα.

Διατίθεται σε τρία μήκη αμαξώματος -από 4,6 έως 5,3 μέτρα-, με το ύψος να βρίσκεται στο 1,9μ., ώστε να διευκολύνεται η πρόσβαση ακόμη και στα χαμηλότερα υπόγεια πάρκινγκ. Η Long έκδοση που είχαμε στη διάθεσή μας έχει διαστάσεις λίγο μεγαλύτερες από τα κορυφαία SUV της αγοράς και εννέα θέσεις στο εσωτερικό.

Ο όγκος του αμαξώματος μπορεί να «τρομάξει» αρχικά, ειδικά έναν άπειρο οδηγό, ωστόσο μία βόλτα είναι ικανή να αλλάξει την άποψή του. Το Traveller ακόμη και στην κορυφαία έκδοσή του είναι ανέλπιστα άνετο στις καθημερινές μετακινήσεις, έχοντας ως πλεονεκτήματα τον μικρό κύκλο στροφής και την ηλεκτροϋδραυλική υποβοήθηση του τιμονιού.

Ανάλογα με την έκδοση και τη διαρρύθμιση των καθισμάτων, το νέο Traveller μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως όχημα αναψυχής, αφού προσφέρει τεράστιες μεταφορικές δυνατότητες. Παράλληλα, ο εσωτερικός φωτισμός και τα υψηλής ποιότητας υλικά δημιουργούν ένα πολυτελές περιβάλλον.

Χωράει κυριολεκτικά τα πάντα

Φορτώνεις βαλίτσες, σάκους, πράγματα των παιδιών και φεύγεις

Το μεγάλο ατού του μοντέλου δεν είναι άλλο από τους χώρους. Με αυτό το όχημα μπορείς να μεταφέρεις οτιδήποτε φανταστείς. Η χωρητικότητα ανάλογα με τη διαρρύθμιση των καθισμάτων κυμαίνεται από 550 έως 4.900 λίτρα! Με απλά λόγια, μια πολυμελής οικογένεια ή μια παρέα φίλων μπορεί να ταξιδέψει χωρίς παραχωρήσεις για οποιονδήποτε προορισμό και να κάνει ονειρικές διακοπές.

Το Traveller είναι ένας πραγματικός ταξιδευτής που θα βγάλει ασπροπρόσωπο τον ιδιοκτήτη του. Με αφορμή τις καλοκαιρινές εξορμήσεις, μπορούμε να αναφέρουμε με περίσσια σιγουριά ότι χωράει όλες τις βαλίτσες της συζύγου σας, παιδικά καρότσια, τσάντες θαλάσσης, ομπρέλες και σύνεργα ψαρέματος. Αν, παράλληλα, είστε λάτρεις των sports, τότε δεν έχετε παρά να βάλετε τη σανίδα του σερφ και τα πανιά, και να αναζητήσετε την καλύτερη παραλία.

Πρακτικό και άνετο

Η οθόνη αφής με το σύστημα πολυμέσων περιλαμβάνεται στις πλουσιότερες εκδόσεις

Το design της καμπίνας ακολουθεί τη φιλοσοφία των παραδοσιακών επιβατών αυτοκινήτων της Peugeot. Η ποιότητα κατασκευής κυμαίνεται σε υψηλά επίπεδα, η εργονομία είναι εξαιρετική και η πρακτικότητα άψογη. Ο οδηγός κάθεται αρκετά ψηλά, προκειμένου να έχει πλήρη ορατότητα προς όλες τις κατευθύνσεις, ενώ το κάθισμα του συνοδηγού είναι διπλό, με επιπλέον χώρους αποθήκευσης.

Η δεύτερη και η τρίτη σειρά αποτελούνται από τρία καθίσματα, περιλαμβάνοντας αυτόματο κλιματισμό, γεγονός που θα εκτιμήσουν δεόντως οι επιβάτες. Στον βασικό εξοπλισμό ανήκουν το Hill Assist με υποβοήθηση σε ανηφόρα, το σύστημα αναγνώρισης κόπωσης του οδηγού και φυσικά όλοι οι αερόσακοι και το ESP. Η τιμή ξεκινά από 28.000 ευρώ, όμως αξίζει να δώσετε κάτι παραπάνω και να πάρετε την έκδοση με την οθόνη αφής, το cruise control και το σύστημα υποβοήθησης στάθμευσης, στοιχεία που πρέπει να βρίσκονται σε όλα τα νέα αυτοκίνητα, ειδικά σ’ αυτά των μεγαλύτερων κατηγοριών.  

Απόδοση και οικονομία

Καίει λίγο και δεν πληρώνεις πολλά σε τέλη κυκλοφορίας

Το Traveller που είχαμε στη διάθεσή μας τροφοδοτούνταν από τον 1.6 BlueHDi κινητήρα των 115 ίππων. Ένα αξιόλογο μοτέρ που συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων και διακρίνεται για την απόδοσή του σε όλες τις συνθήκες. Παρά το βάρος του αμαξώματος, το σύνολο αντεπεξέρχεται στις εντολές του οδηγού, με τη ροπή των 300 Nm να έρχεται από τις 1.750 σ.α.λ.

Διανύσαμε περισσότερα από 1.000 χιλιόμετρα σε αυτοκινητόδρομο και επαρχιακούς δρόμους, περάσαμε από χωματόδρομους και στενά δρομάκια, με τον 1.600άρη diesel να τα καταφέρνει εξίσου καλά παντού και μάλιστα με πλήρες φορτίο. Στην εθνική οδό ταξιδεύει με 130 χλμ./ώρα σταθερά, ενώ σε πιο απαιτητικές διαδρομές αρκεί ένα κατέβασμα ταχύτητας για να επιταχύνει. Την ίδια στιγμή, η μέση κατανάλωση καυσίμου σε πραγματικές συνθήκες βρίσκεται λίγο πάνω από τα 6 λίτρα ανά 100 χλμ. και οι εκπομπές ρύπων στα 133 γρ./χλμ.

Για πολλά χιλιόμετρα

Θα το χαρακτηρίζαμε ως ένα μεγάλο πολυχρηστικό όχημα, με εκδρομικές αρετές

Παρά τον όγκο, ο «ταξιδευτής» της Peugeot παρουσιάζει εντυπωσιακή σταθερότητα στον δρόμο, με την ποιότητα κύλισης και την ηχομόνωση να κάνουν τις εξορμήσεις πιο ευχάριστες. Οι μηχανικοί της γαλλικής φίρμας έχουν ρυθμίσει άριστα την ανάρτηση, εξασφαλίζοντας καλύτερα κρατήματα, απόλυτο έλεγχο και πλήρη απορρόφηση των κραδασμών.

Οι 115 ίπποι και τα 300 Nm ροπής ανταποκρίνονται θετικά, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι στο Traveller πρωταγωνιστούν οι επιδόσεις. Αυτό που έχει σημασία είναι οι ασφαλείς και άνετες μετακινήσεις. Στα συν είναι το άμεσο σύστημα διεύθυνσης, το στιβαρό πλαίσιο και τα αποτελεσματικά φρένα. Παράλληλα, η αυξημένη απόσταση από το έδαφος δίνει τη δυνατότητα για κίνηση στο χώμα.

Στα highlights τα έξτρα

Διαθέτει πλούσιο τεχνολογικό πακέτο και πλειάδα συστημάτων

To Grip Control, το σύστημα ελέγχου πρόσφυσης των κινητήριων τροχών με τα τέσσερα προγράμματα λειτουργίας (Snow, Off-Road, Sand και ESP Off).

Το Safety Pack με όλα τα συστήματα ασφαλείας, όπως είναι η αυτόνομη πέδηση (Active Safety Brake), το σύστημα προειδοποίησης αλλαγής λωρίδας (Lane Departure Warning System), η αυτόματη εναλλαγή φωτεινής δέσμης (Automatic main beam switching), η αναγνώριση κόπωσης του οδηγού (Driver Attention Alert), η αναγνώριση σημάτων κυκλοφορίας και η σύσταση ορίου ταχύτητας (Road Sign Reading and Speed Limit Recommendation).

Το Drive Assist Park περιλαμβάνει ένα σύνολο από ραντάρ και κάμερες για τη λειτουργία του ενεργητικού CruiseControl, της αποφυγής σύγκρουσης (DistanceAlert) και της ενεργητικής πέδησης σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης (ActiveSafety).

Ευχάριστη νότα

Έχει ιδιαίτερα χαμηλό κόστος χρήσης και 5 χρόνια εγγύηση ή 60.000 χιλιόμετρα για τα μηχανικά μέρη

Αν είσαι πολύτεκνος, extreme τύπος ή κάτοχος ξενοδοχειακής μονάδας και αναζητείς ένα προσιτό οικονομικά πολυεργαλείο, το Traveller θα αποτελέσει την πρώτη σου επιλογή. Πρόκειται για ένα ξεχωριστό αισθητικά Van με πλούσιες αρετές, απόλυτα εκδρομικό και φιλικό, κυρίως στον ανοικτό δρόμο. Επίσης, προσφέρει απόλυτη ασφάλεια σε οδηγό και επιβάτες, κάτι που αποδεικνύεται από τα πέντε αστέρια στις δοκιμές πρόσκρουσης. 

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Peugeot Traveller 1.6 BlueHDI 
Κυβισμός (cc) 1.560 κ.εκ.
Ισχύς κινητήρα (Ιπποδύναμη/σ.α.λ.) 115/3.750
Ροπή (Nm/σ.α.λ.) 300/1.750
Επιτάχυνση (0-100 χλμ./ώρα) 13,5
Τελική Ταχύτητα (χλμ./ώρα) 160
Μέση Κατανάλωση (λίτρα/100χλμ.) 5,2
Εκπομπές Ρύπων CO2 137 γρ./χλμ.
Τέλη Κυκλοφορίας 164.40€
Μήκος (μέτρα) 5.309
Πλάτος (μέτρα) 1.920
Ύψος (μέτρα) 1.900
Βάρος (κιλά) 1.701
Χώρος Αποσκευών (λίτρα) 550 – 4.900
Τιμή (από…) 28.000€

Ευχάριστο στο ταξίδι και εξαιρετικά άνετο
Πατάει χωρίς κανένα πρόβλημα σε χωματόδρομους
Φαίνεται ογκώδες αλλά δεν προβληματίζεται σε σοκάκια και στενούς δρόμους
Προσφέρεται ως Combi ή Traveller με έξι, επτά ή εννέα θέσεις
Τα καθίσματα της δεύτερης και τρίτης σειράς είναι ανακλινόμενα και αφαιρούμενα
Με λίγη εμπειρία δεν έχεις κανένα πρόβλημα στο παρκάρισμα
Εύκολο στην οδήγηση, ευέλικτο και με άριστη ορατότητα
Ανάλογα με την έκδοση και τη διαρρύθμιση των καθισμάτων, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως όχημα αναψυχής

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης