Του Γιώργου Παλληκάρη

Στην αποκάλυψη της πέμπτης γενιάς του επιβλητικού Range Rover προχώρησε η ελληνική αντιπροσωπεία της Land Rover, σε μία χλιδάτη εκδήλωση, αντάξια του βεληνεκούς της. Η νέα ναυαρχίδα της μάρκας έρχεται πιο επιβλητική από ποτέ με κομψή σιλουέτα, κοντό ή μακρύ μεταξόνιο, αλλά και επταθέσια διάταξη για πρώτη φορά στην ιστορία της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το σεντόνι έπεσε και το επιβλητικό Range Rover αποκάλυψε τις λείες επιφάνειες του, τις κρυμμένες χειρολαβές αλλά και το πάνω από πέντε μέτρα μήκος του. Το νέο μοντέλο εντυπωσιάζει τόσο με το μέγεθος του στο εξωτερικό, όσο και με την ευρυχωρία στο εσωτερικό, όπου οι hi-tech ανέσεις είναι έκδηλες με προσωπικές οθόνες για κάθε επιβάτη. 

Σύμφωνα με την εταιρία, για την δημιουργία του χρειάστηκαν πάνω από 7 εκατομμύρια ώρες μελέτης και κατοχύρωση 125 πατεντών, για να ολοκληρωθεί το πιο ποθητό Range Rover στην ιστορία της μάρκας. Το αυτοκίνητο διαθέτει εξαιρετικές τεχνολογίες που του επιτρέπουν να «κρύβει» τον όγκο του κατά την οδήγηση αλλά και να ξεκλειδώνει όλα τα τερέν. 

Ενδεικτικά αναφέρουμε πως διαθέτει και δεύτερα ηλεκτρικά αμορτισέρ, τα οποία σκανάρουν τον δρόμο και προσαρμόζουν σε real time την απόσβεση των κραδασμών. Παράλληλα υπάρχει ενεργή αλλά και παθητική τετραδιεύθυνση η οποία αλλάζει στα 58χλμ./ώρα με τους πίσω τροχούς να ακολουθούν την ίδια ή την αντίθετη φορά με τους μπροστινούς μειώνοντας και τον κύκλο στροφής. Φυσικά το μοντέλο δεν ξεχνάει και τις off road καταγωγές του, έχοντας την δυνατότητα να εισέλθει σε νερό μέχρι και τους 90 πόντους χωρίς να αντιμετωπίσει το παραμικρό πρόβλημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα διαθέσιμα χρώματα για το αμάξωμα του αυτοκινήτουΌπως είναι αναμενόμενο, όλες αυτές οι τεχνολογίες αλλά και η κομψή εμφάνιση μεταφέρονται και στην τιμή του μοντέλου καθώς η entry level έκδοση ξεκινά από τα 144.368 ευρώ για το κοντό μεταξόνιο. Στην γκάμα των κινητήρων υπάρχει πληθώρα επιλογών ανάμεσα στον 3λιτρο ήπια υβριδικό diesel με ιπποδυνάμεις 249, 300, 350 ίππων, στον 3λιτρο υβριδικό βενζινοκινητήρα 400 ίππων, τον V8 hybrid με 530 ίππους αλλά και τις plug-in hybrid εκδόσεις με τον 3λιτρο βενζίνης 440 ή 510 ίππων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης