ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οδηγεί ο Λουκάς Παπαλάμπρος

   

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Σύγχρονο αισθητικά, με αποδοτικούς κινητήρες που συνδυάζουν τη δύναμη με την οικονομία, πλούσιο εξοπλισμό, χώρους για να κάνεις ακόμη και μετακόμιση και, το σημαντικότερο, απόλυτα ασφαλές. Το Tarraco είναι αναμφισβήτητα το αυτοκίνητο που αναζητούν οι μοντέρνοι οικογενειάρχες.

Με τις ευλογίες των Γερμανών

Παρά τον όγκο του είναι ευέλικτο και ευκολοδήγητο

Αποτελεί το τρίτο μέλος της σειράς των SUV της Seat, μετά τα Arona και Ateca. Χαρακτηρίζεται ως η ναυαρχίδα της ισπανικής φίρμας και κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Volkswagen στο Wolfsburg της Γερμανίας.

Περιγράφεται από την εταιρεία ως το καλύτερο αυτοκίνητο που έχει κατασκευάσει ποτέ, τόσο από πλευράς ποιότητας όσο και τεχνολογιών.

Βασίζεται στην πλατφόρμα MQB Α2 του VW Group και ουσιαστικά αποτελεί το «αδελφό» μοντέλο των Skoda Kodiaq και WV Tiguan Allspace.

Σε σχέση με τα υπόλοιπα SUV της μάρκας διαθέτει διαφορετική σχεδιαστική φιλοσοφία.

Η εικόνα του είναι επιβλητική, με τα επιθετικά φωτιστικά σώματα στη μάσκα, τα νεύρα στο καπό, τις μεγάλες γυάλινες επιφάνειες και τα πίσω φώτα που ενώνονται με μια λεπτή γραμμή να αναδεικνύουν τον δυναμισμό και την κομψότητα.

Παρά το μήκος των 4.735 χλστ. και το ύψος των 1.658 χλστ., το Tarraco δείχνει μια ελαφρότητα και μια ευκινησία. Οι σχεδιαστές έχουν παντρέψει ιδανικά την αισθητική με τη λειτουργικότητα, τονίζοντας τις αναλογίες του αμαξώματος.

Ναυαρχίδα

Ψηφιακές λύσεις με απεριόριστες δυνατότητες συνδεσιμότητας

Ανοίγοντας τις πόρτες εμφανίζεται μία εντυπωσιακή καμπίνα. Τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί στις επιφάνειες, τα καθίσματα και η συναρμογή θυμίζουν premium προτάσεις, εμπνέοντας εμπιστοσύνη και ασφάλεια.

Η συνδεσιμότητα βρίσκεται στα καλύτερά της, με τη Seat να τοποθετεί ψηφιακό πίνακα οργάνων 10,25 ιντσών, σύστημα πολυμέσων με οθόνη αφής 8΄΄ και απεριόριστες λειτουργίες, καθώς και ένα πλήρες πακέτο τεχνολογιών. Οι σχεδιαστές έχουν παντρέψει ιδανικά την αισθητική με τη λειτουργικότητα

Ο οδηγός έχει στη διάθεσή του όλα τα συστήματα υποβοήθησης (Lane Assist, Traffic Jam Assist, Road Sign Recognition, Blind Spot Detection, Pre-crash Αssist, Adaptive Cruise Control, Emergency Assist και Rollover Detection), καθώς και το σύστημα απόσβεσης «Dynamic Chassis Control (DCC)», για βελτιωμένη συμπεριφορά στον δρόμο.

Βέβαια, αυτό που κάνει τη διαφορά στο σαλόνι του μοντέλου είναι οι χώροι. Το Tarraco χωράει κυριολεκτικά τα πάντα. Μπορεί να φιλοξενήσει έως επτά άτομα, με το πορτμπαγκάζ στην πεντάθεσια διάταξη να έχει όγκο 760 λίτρων. Αν αναδιπλώσεις όλα τα καθίσματα, τότε εκτοξεύεται στα 1.920 λτ.

Στις διακοπές, ο μπαμπάς θα νιώσει βασιλιάς. Φορτώνει το αυτοκίνητο με κάθε λογής αντικείμενο και αποσκευές χωρίς να νοιάζεται για το πού θα τα χωρέσει.

Μάλιστα, σε περίπτωση που κάνει μετακόμιση, δεν αποκλείεται να το χρησιμοποιήσει και ως μεταφορική!

Τα αναδιπλούμενα τραπεζάκια στις πλάτες των πίσω καθισμάτων είναι ιδανικά για να ακουμπάνε τα παιδιά τα κυπελάκια με το νερό ή τα παιχνιδάκια τους.

Επίσης, μπορούν να χρησιμοποιηθούν άνετα και από τους μεγάλους, αφού ο διαθέσιμος χώρος για τα πόδια είναι υπερ-αρκετός.

Στο ταξίδι καίει 6 λίτρα

Ο χαρακτήρας του είναι ξεκάθαρα ταξιδιάρικος

Με το Tarraco διανύσαμε σχεδόν 1.000 χιλιόμετρα, τα περισσότερα στον ανοικτό δρόμο. Η έκδοση που είχαμε στη διάθεσή μας ήταν αυτή με τον δίλιτρο diesel των 150 ίππων και το αυτόματο κιβώτιο DSG.

Χάρη στην υψηλή ροπή και το εξαιρετικό κιβώτιο ταχυτήτων, το μοτέρ ανταποκρίνεται θετικά σε κάθε περίπτωση, ακόμη και σε ανηφορικές διαδρομές με φουλ φορτίο. Διατηρεί σταθερή μέση ταχύτητα χωρίς να πιέζεται, με την κατανάλωση καυσίμου σε πραγματικές συνθήκες να κυμαίνεται από 6 έως 6,5 λίτρα.

Η ποιότητα κύλισης του οχήματος είναι κλασική Seat, επιδεικνύοντας υψηλά περιθώρια πρόσφυσης.

Πατάει σταθερά στο οδόστρωμα, μαζεύει με χαρακτηριστική άνεση τα χιλιόμετρα χωρίς να κουράζει τους επιβάτες και, παρά τον όγκο και το βάρος του αμαξώματος, δεν εμφανίζει έντονη κλίση στις στροφές.  

Η ανάρτηση λειτουργεί υποδειγματικά, απορροφώντας τις όποιες ανωμαλίες του οδοστρώματος και συγχρόνως βοηθώντας το πλαίσιο να διαχειριστεί τις πιέσεις όπου απαιτείται.

Μέσα στην πόλη, ένας άπειρος οδηγός ίσως αντιμετωπίσει θέμα, αρχικά, λόγω των διαστάσεων του οχήματος. Σύντομα όμως και χάρη στο γρήγορο τιμόνι, την κάμερα οπισθοπορείας και τους αισθητήρες δεν θα διστάσει να παρκάρει ακόμη και σε στενό σοκάκι. Μετρήσαμε μέση κατανάλωση γύρω στα 6,3 λτ./100 χλμ

Σε περίπτωση που επισκεφτείς ένα βουνό τον χειμώνα ή μία αμμώδη παραλία το καλοκαίρι, το σύστημα τετρακίνησης 4Drive με τα έξι προφίλ οδήγησης και η αυξημένη απόσταση από το έδαφος θα σε βγάλουν ασπροπρόσωπο.

Όπως υποστηρίζει η Seat, είναι ικανό να κατέβει πλαγιές με κλίση 70% και να περάσει από κακοτράχαλα μονοπάτια με απόλυτη ασφάλεια.

Αξίζει κάθε ευρώ

Προσφέρει τα πάντα και είναι από τα πιο οικονομικά της αγοράς

Το Tarraco αποτελεί τον ορισμό του value for money. Δεν υπάρχει περίπτωση υποψήφιος αγοραστής με δύο παιδιά ή πολύτεκνος να μην εκτιμήσει τους γενναιόδωρους χώρους της καμπίνας, το τεράστιο πορτμπαγκάζ και τον πλούσιο εξοπλισμό.

Στα πλεονεκτήματα συγκαταλέγονται η ποιότητα κατασκευής, η πρακτικότητα του εσωτερικού, η οδική συμπεριφορά και φυσικά η απόδοση του κινητήρα diesel.

Οι τιμές ξεκινούν από 28.600 ευρώ για τη βασική έκδοση με τον 1.500άρη βενζίνης, ενώ το δίλιτρο diesel των 150 ίππων είναι 300 ευρώ φθηνότερο. Με τετρακίνηση και DSG κιβώτιο ανεβαίνει στα 36.500€, καλύπτοντας κάθε απαίτηση στο πιο οικονομικό πακέτο σε σχέση με τον ανταγωνισμό.

 Τεχνικά Χαρακτηριστικά  

  Seat Tarraco 2.0 TDI 150hp DSG
Κυβισμός (cc) 1.968 κ.εκ.
Ισχύς κινητήρα (Ιπποδύναμη/σ.α.λ.) 150/3.500
Ροπή (Nm/σ.α.λ.) 340/1.750
Επιτάχυνση (0-100 χλμ./ώρα) 9,8
Τελική Ταχύτητα (χλμ./ώρα) 198
Μέση Κατανάλωση (λτ./100χλμ.) 5,6
Εκπομπές Ρύπων CO2 146 γρ./χλμ.
Τέλη Κυκλοφορίας 270,10 €
Μήκος (μέτρα) 4.735
Πλάτος (μέτρα) 1.839
Ύψος (μέτρα) 1.658
Βάρος (κιλά) 1.809
Χώρος Αποσκευών (λίτρα) 760
Τιμή (από…)

36.500€

 

Δείτε εδώ όλους τους κινητήρες του Tarraco

 

Το καλύτερο Seat που έχει κατασκευαστεί ποτέ

Με τέτοιο πορτμπαγκάζ μπορείς να μεταφέρεις ακόμη και ντουλάπα!

Αναδιπλώνεις όποιο κάθισμα σε βολεύει

Πίσω χωράνε άνετα δύο υψηλόσωμοι άνδρες

Ο ψηφιακός πίνακας οργάνων προβάλλει πληροφορίες σε διάφορες μορφές

Μόλις ξεκλειδώνεις φωτίζεται στο έδαφος η σιλουέτα του μοντέλου και το όνομά του

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης