Του Περικλή Χαλάτση

Δύο ολοκαίνουρια αυτοκίνητα αμιγώς ηλεκτρικά, η BMW iX και η BMW i4 καθώς επίσης και μια ηλεκτρική μοτοσυκλέτα,η BMW CE 04, υπήρχαν κάτω από το Θόλο στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Η BMW Hellas Ελλάς παρουσίασε τις ηλεκτρικές προτάσεις της ενώ ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του BMW Group Hellas, κ. Andreas Sieben ανέλυσε το «αυριανό» πλάνο της εταιρίας σχετικά με την ηλεκτροκίνηση σε ολόκληρη την Ευρώπη. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα νέα μοντέλα της BMW αποτελούν ένα σημαντικό ορόσημο σε μία φάση μετασχηματισμού της μάρκας εν όψει της ηλεκτροκίνησης που περνάει σε μία νέα εποχή με εντυπωσιακή σχεδίαση, καινοτόμες ψηφιακές τεχνολογίες και εξαιρετικές αυτονομίες.

Το μέλλον είναι μόνο ηλεκτρικό.Και αυτό πρέπει να καταλάβουν ακόμη και όσοι δεν θέλουν να παραδεχθούν την πραγματικότητα. Οι αλλαγές ξεκίνησαν και είναι ραγδαίες.

Ο  κ. Andreas Sieben, μεταξύ άλλων είπε:
«Το BMW Group στοχεύει να γίνει ο πιο βιώσιμος κατασκευαστής πολυτελών αυτοκινήτων στο χώρο της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας που θα παράγει τα πιο «πράσινα» οχήματα. Eπαναπροσδιορίζοντας  όλες μας τις διαδικασίες, από την παραγωγή μέχρι την ανακύκλωση των οχημάτων μας, θα προσφέρουμε τις απαραίτητες λύσεις για να υποστηρίξουμε τις δεσμεύσεις μας που αφορούν τη Βιωσιμότητα και την προστασία του περιβάλλοντος».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του BMW Group Hellas παρά το γεγονός ότι βρίσκεται στην Ελλάδα μόνο ένα χρόνο είναι απόλυτα γνώστης της ελληνικής αγοράς. Γνωρίζει τόσο τις προσπάθειες που γίνονται από την Κυβέρνηση για την ηλεκτροκίνηση όσο και τις αδυναμίες που υπάρχουν λόγω των ανύπαρκτων θέσεων στάθμευσης και φόρτισης σε αρκετές περιοχές της Αττικής.

Η δημοσιογραφική παρουσίαση ήταν ιδιαίτερα αποκαλυπτική με τα νέα πολυτελή αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα αλλά και ενημερωτική για το μέλλον της BMW. Παρουσιάστηκε η νέα BMW i4, τέσσερεις μήνες πριν την επίσημη κυκλοφορία της. Το νέο μοντέλο αποτελεί την αμιγώς ηλεκτρική πρόταση της BMW στον παραδοσιακό πυρήνα της μεγαλομεσαίας κατηγορίας.

Η BMW i4 είναι ένα τετράθυρο Gran Coupé που συνδυάζει την ευρυχωρία και την πρακτικότητα αυτής της αυτοκινητιστικής φιλοσοφίας με τις σπορ ικανότητες.Το μοντέλο i4 βρίσκεται στο στάδιο της προπαραγωγής. Ωστόσο αναμένουμε τον Φεβρουάριο του 2022 την επίσημη παρουσίαση του στην Ελλάδα .

Το δεύτερο μοντέλο είναι το SUV BMW iX και είναι διαθέσιμο στην ελληνική αγορά. Παρατηρώντας το αυτοκίνητο διαπιστώνεις ότι οι Γερμανοί ανέβασαν το πήχη κυρίως στην τεχνολογία και στον εξοπλισμό. Και τα δύο μοντέλα που είδαμε έχουν ένα ξεχωριστό στυλ.Συμβολίζουν τη νέα εποχή για τη μάρκα με εντυπωσιακή σχεδίαση, καινοτόμες ψηφιακές τεχνολογίες και εξαιρετικές αυτονομίες. 

Η νέα BMW iX , που αποτελεί την τεχνολογική ναυαρχίδα του BMW Group έχει προσιτή τιμή (για ηλεκτρικό αυτοκίνητο),συνδυάζει την οδηγική απόλαυση μηδενικών ρύπων και είναι αρκετά ευέλικτο. Σχεδιάστηκε και αναπτύχθηκε με πιλότο τη βιωσιμότητα. Η ευρύχωρη και πολυτελέστατη BMW iX ενσαρκώνει μία φρέσκια ερμηνεία της φιλοσοφίας SAV. 

Έχει πρωτοποριακό στυλ με έμφαση στην πολυτέλεια. Η  ευρύχωρη iX  ενσαρκώνει μία φρέσκια ερμηνεία της φιλοσοφίας Sports Activity Vehicle (SAV). Σχεδιασμένη εξ αρχής ως αμιγώς ηλεκτρική, βασίζεται σε ένα νέο πακέτο τεχνολογικών εργαλείων για το μέλλον, με τεράστιες δυνατότητες για καινοτομίες στους τομείς αυτοματοποιημένης οδήγησης, λειτουργίας, συνδεσιμότητας και ψηφιακών υπηρεσιών. 

Η BMW iX κυκλοφορεί σε δύο εκδόσεις. Και οι δύο διαθέτουν ηλεκτρικό σύστημα τετρακίνησης, με συνδυασμένη ισχύ 385 kW/523 hp στην BMW iX xDrive50 (συνδυασμένη κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας στον κύκλο WLTP: 23,0 – 19,8 kWh/100 km, εκπομπές CO2: 0 g/km) και 240 kW/326 hp στην BMW iX xDrive40 (συνδυασμένη κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας στον κύκλο WLTP: 22,5 – 19,4 kWh/100 km, εκπομπές CO2: 0 g/km). Το νέο μοντέλο θα βρίσκεται στο Δίκτυο Επίσημων Εμπόρων BMW από τις 13 Νοεμβρίου.

Την πρώτη επίσημη εμφάνιση επί ελληνικού εδάφους έκανε και το νέο αμιγώς ηλεκτρικό BMW CE 04. Το συναρπαστικό scooter της BMW Motorrad ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην ηλεκτρική αστική κινητικότητα σε δύο τροχούς. Με ηλεκτροκίνηση, προηγμένη σχεδίαση και καινοτόμες λύσεις συνδεσιμότητας, το BMW CE 04 συνδυάζει μεταφορά και λειτουργίες επικοινωνίας  για ένα νέο είδος κινητικότητας σε περιβάλλον πόλης.

Μετά τη δημοσιογραφική παρουσίαση ακολούθησε παρουσίαση σε επώνυμους καλεσμένους και εταιρικούς πελάτες όπου ανεφέρθηκαν οι στόχοι της εταιρίας μεχρι το 2030.Πριν ξεκινήσει η αποκάλυψη των νέων αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων της BMW, η χορευτική ομάδα του Marcus Giakoumoglou έδωσε με το δικό της ρυθμό μια εύθυμη νότα στην εκδήλωση που τίμησε με την παρουσία της η Γενική Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, κυρία  Αλεξάνδρα Σδούκου.

Μεταξύ των καλεσμένων ήταν και οι κ. Χρυσιάννα Ανδριοπούλου, Ναταλία Γεωργαλά, Θέμης Γεωργαντάς, Γιάννης Δρυμωνάκος, Βασίλης Καλλίδης, Αλεξάνδρα Κατσαΐτη, Στέλιος Κουδουνάρης, Γιάννης Κουτσαφτάκης, Λάμπρος Κωνσταντάρας, Γαβριήλ Νικολαΐδης, Άννα Πρέλεβιτς, Ισμήνη Παπαβλασοπούλου, Γιάννης Στάνκογλου κ.ά.
Η εκδήλωση που διοργανώθηκε για τους επίσημους προσκεκλημένους έκλεισε με ένα βραδινό party με τη γνωστή Dj – Xenia Ghali.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης