Επιμέλεια: Περικλής Χαλάτσης

Διπλή ευκαιρία για τους υποψήφιους πελάτες της Citroen. Η ελληνική εταιρία που αντιπροσωπεύει τη γαλλική φίρμα στη χώρα μας έκανε Roi Mat. Όχι μόνο προτείνει μια γερή έκπτωση στα καινούργια C3 αλλά ταυτόχρονα εξασφάλισε και τη διαθεσιμότητά τους. Γιατί όπως γνωρίζετε οι καθυστερήσεις στις παραδόσεις σε όλες τις εταιρίες -όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε ολόκληρη την Ευρώπη- είναι μεγάλες. Το πρόβλημα με τους ημιαγωγούς εξακολουθεί να υπάρχει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ερώτηση που συνήθως κάνουν γνωστοί και άγνωστοι στη zougla.gr είναι απλή. Ποιον κινητήρα θα πρέπει να επιλέξουν στο αυτοκίνητο που θα αγοράσουν. Το Citroen C3 μπορείτε να το βρείτε και με τους δύο κινητήρες. Η απάντηση που δίνουμε είναι και πάλι απλή. Αν καθημερινά κάνετε πολλά χιλιόμετρα συμφέρει το αυτοκίνητο που κάτω από το καπό του «κρύβει» κινητήρα πετρελαίου. Αν κάνετε λίγα χιλιόμετρα τότε να προτιμήσετε τον κινητήρα βενζίνης. Και οι δύο κινητήρες είναι προδιαγραφών Euro 6 και φυσικά ιδιαίτερα οικονομικοί. 

Το πρόγραμμα της απόσυρσης που ανακοίνωσε η Citroen λήγει στο τέλος του χρόνου. Σκεφθείτε το. Το C3 είναι ιδανικό αυτοκίνητο για τον οικογενειάρχη. Έχει μοντέρνα εμφάνιση και συμπαγές αμάξωμα που αποπνέει ασφάλεια.  Ο χαρακτήρας του τονίζεται με το νέο μπροστινό μέρος, εγκαινιάζοντας και τη νέα υπογραφή με τα μπροστινά φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED.

Οι απαιτητικοί αγοραστές θα αναγνωρίσουν ότι το C3 προσφέρεται με 97 διαφορετικούς χρωματικούς συνδυασμούς στο αμάξωμα με νέες πλούσιες εκδόσεις You και Elle. Την οροφή μπορείτε να την επιλέξετε ανάμεσα σε τρείς αποχρώσεις ενώ τρείς επιλογές έχετε και για τον εσωτερικό διάκοσμο της καμπίνας. Όσον αφορά τις ζάντες υπάρχουν δύο ακόμη μοντέρνοι σχεδιασμοί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημαντικό στο θέμα της άνεσης είναι τα καθίσματα Advanced Comfort (ιδανικα για την οσφυϊκή υποστήριξη), τα 12 συστήματα υποβοήθησης του οδηγού που διευκολύνουν την καθημερινότητα μαζί με τις νέες υπηρεσίες συνδεσιμότητας (Connect Assist, Connect Nav και Connect Play).

Λίγα λόγια για το Citroen C3
Το C3 πιστό στην υπογραφή “Inspired by You” (“Εμπνευσμένο από εσάς”), είναι στιβαρό, ενώ παραμένει ιδιαίτερα αρμονικό σε ότι έχει να κάνει με τη σιλουέτα του. Η όψη του είναι πιο δυναμική από ποτέ και προκαλεί τον ανταγωνισμό. Με τη νέα του σχεδίαση έχει διαφοροποιηθεί. Το δυναμικό στυλ του νέου μπροστινού μέρους, που υλοποιεί τη νέα “υπογραφή” από το πρωτότυπο CXPERIENCE, έχει νέα εμπρός φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED, νέες ζάντες αλουμινίου 16” και 17”, καθώς και νέα σχεδίαση στα Airbump για ένα πιο δυνατό look.

Είναι εύχρηστο στην οδήγηση, με χρήσιμες σύγχρονες τεχνολογίες που συνδυάζουν γαλήνη και ηρεμία σε καθημερινή βάση. Χαρακτηριστικά είναι τα συστήματα υποβοήθησης οδηγού αλλά και οι σύγχρονες υπηρεσίες συνδεσιμότητας (Connect Assist, Connect Nav, Connect Play). Συνολικά έχει 12 συστήματα υποβοήθησης του οδηγού, όπως είναι το σύστημα υποβοήθησης εκκίνησης σε ανωφέρεια, το σύστημα ανοιχτής ακρόασης, το αυτόματο φρενάρισμα, η αναγνώριση των σημάτων του ΚΟΚ και η αυτόματη ενεργοποίηση των προβολέων.

Το προσεκτικά σχεδιασμένο ταμπλό του δημιουργεί μια αίσθηση ζεστασιάς από την επεξεργασία χρωμάτων και υλικών του, που βρίσκεται σε αρμονία με τις πόρτες και τα καθίσματα για μια ομοιογενή εμφάνιση. Υπάρχει οθόνη αφής των 7” που υποστηρίζει όλες τις λειτουργίες.  

Το C3 με τις συμπαγείς διαστάσεις είναι άνετο ακόμη και για μια πενταμελή οικογένεια. Το μήκος του C3 είναι 3,99 m, το πλάτος 1,75 m, το ύψος 1,47 m, το μεταξόνιο  2,54 m και ο χώρος αποσκευών 300 λίτρα. Έχει μεγάλους τροχούς που αυξάνουν το ύψος του αμαξώματος από το έδαφος με νέες ζάντες αλουμινίου 16″ και 17″.

Τα συστήματα υποβοήθησης είναι τα :  FRONT PARKING ASSIST , HANDS-FREE ENTRY AND START, ACTIVE SAFETY BRAKE, COFFEE BREAK ALERT, DRIVER ATTENTION ALERT,ΑUTO HIGH BEAM, REVERSING CAMERA , HILL-START ASSIST, LANE DEPARTURE WARNING, BLIND SPOT MONITORING SYSTEM, SPEED LIMIT RECOGNITION AND RECOMMENDATION και CRUISE CONTROL / SPEED LIMITER.

Η Citroen σε όλα τα μοντέλα C3 διαθέτει το σύστημα CONNECT ASSIST αλλά και το Assistance & SOS. Πιέζοντας το πλήκτρο “Assistance” γίνεται αυτόματη κλήση που φέρνει τον οδηγό σε άμεση επικοινωνία με ένα εξειδικευμένο τηλεφωνικό κέντρο.

Δύο ενδεχόμενα υπάρχουν στην περίπτωση έκτακτης ανάγκης: 
•    Στην περίπτωση κάποιου ατυχήματος κατά τη διάρκεια του οποίου ενεργοποιήθηκαν οι αερόσακοι, γίνεται αυτόματη κλήση στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και το αυτοκίνητο δίνει το στίγμα του σημείου στο οποίο έχει ακινητοποιηθεί. 
•    Στην περίπτωση ελαφρού ατυχήματος ή αν κάποιος από τους επιβάτες δεν αισθάνεται καλά, ο οδηγός μπορεί να πιέσει το κόκκινο πλήκτρο που γράφει “SOS” προκειμένου να στείλει ένα μήνυμα στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και πάλι με το στίγμα του σημείου στο οποίο βρίσκεται το αυτοκίνητο.

Με το Connect Assist, ο οδηγός μπορεί να συνδεθεί μέσω της εφαρμογής (για smartphone) MyCitroën με το αυτοκίνητό του και να έχει πρόσβαση σε πληροφορίες που αφορούν την αυτονομία του αυτοκινήτου, το σημείο στο οποίο είναι παρκαρισμένο, πόσα χιλιόμετρα έχει διανύσει, αλλά και πότε θα χρειαστεί το επόμενο service. 

Το C3 διαθέτει την τεχνολογία της Citroën που ενισχύει το διαμοιρασμό της πληροφορίας και την ηρεμία του οδηγού: η ConnectedCAM Citroën που είναι ενσωματωμένη στο πίσω μέρος του εσωτερικού καθρέπτη, δίνει τη δυνατότητα λήψης φωτογραφιών και videο (έως και 20 δευτερολέπτων) από τις εκάστοτε διαδρομές. Στη συνέχεια, τα αρχεία μπορούν να κοινοποιηθούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μέσω της δωρεάν εφαρμογής ConnectedCAM Citroën  ή να αποθηκευτούν σε σκληρό δίσκο για προσωπική χρήση.

Με ευρυγώνιο φακό, full HD λήψη και 2 εκατομμύρια pixels, GPS και 16GB εσωτερικής μνήμης, μπορεί να φανεί χρήσιμη για τον οδηγό, καταγράφοντας κάποιο περιστατικό, προσφέροντας αποδείξεις σε περίπτωση κάποιου ατυχήματος. Σε περίπτωση σύγκρουσης, η καταγραφή της εικόνας γίνεται αυτόματα και μπορεί να κρατήσει 30” πριν και ένα λεπτό μετά τη σύγκρουση.  

Οι κινητήρες
Όλοι οι κινητήρες είναι τελευταίας γενιάς Euro 6, με εξαιρετικά χαρακτηριστικά οικονομίας καυσίμων και επιδόσεων. Ποιοι είναι αυτοί: 

A.    3κύλινδρος βενζίνης PureTech 83 (PureTech 83 με S&S και 5ταχυτο χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων) και 110 (PureTech110 με S&S και 6τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων),

B.    Diesel BlueHDi 100 (BlueHdi 100 με S&S και 5τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων). 
Τέλος το C3 είναι επίσης διαθέσιμο και με το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων EAT6 (PureTech 110 με S&S και EAT6).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης