Επιμέλεια: Περικλής Χαλάτσης

Δύο μεγάλες γαλλικές εταιρίες,η Citroën και η Saint James συνεργάστηκαν και παρουσίασαν το Citroën C3 Saint James που είναι σε περιορισμένο αριθμό και απευθύνεται σε λίγες ευρωπαϊκές αγορές. Φυσικά ο Όμιλος Συγγελίδη εξασφάλισε για την Ελλάδα την περιορισμένη ειδική έκδοση του C3 Saint James που θα είναι ήδη διαθέσιμη ακόμη στη Γαλλία, στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία, τις Κάτω Χώρες και την Ιαπωνία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δύο εταιρίες πριν ενώσουν τις δυνάμεις τους,είχαν το ίδιο όραμα. Να προωθήσουν τη γαλλική τεχνογνωσία που βασίζεται σε μια ισχυρή κληρονομιά και το ανθρώπινο στοιχείο και να αναδείξουν την ποιότητα, την υψηλή τεχνική στην παραγωγή και το συνδυασμό της κομψότητας με την casual διάθεση.

Η ιστορία για τη μεγάλη φίρμα Saint James ξεκίνησε πριν από 132 χρόνια. «Γεννημένη από τη θάλασσα» το 1889 στην πόλη Saint James κοντά στο Mont Saint Michel, έμβλημα της γαλλικής μόδας και κληρονόμος της προγονικής τεχνογνωσίας, η μάρκα Saint James προσφέρει ένα «casual chic»  navy στυλ, μια ευρύτατη γκάμα ρούχων που εκτείνεται από το παραδοσιακό ναυτικό μπουφάν, τα παντελόνια,τα πουκάμισα και τις μπλούζες. 

Προωθεί τεχνικά, ποιοτικά και σύγχρονα προϊόντα που προσφέρουν μεγάλη άνεση στους χρήστες τους. Αυτές είναι αξίες που μοιράζεται πλήρως με τη Citroën. Κοινός στόχος είναι η δημιουργία, η καινοτομία και η εξέλιξη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Citroën και η Saint James, είναι δύο γαλλικά εμπορικά σήματα που έχουν πολλά να μοιραστούν.Άλλωστε έχουν μια μεγάλη κληρονομιά και ενα κοινό όραμα. Θέλουν η γαλλική τεχνογνωσία να είναι προσβάσιμη σε όλους. Ας δούμε όμως ποιο είναι αυτό το C3 Saint James που καλεί τους επιβάτες του σε ένα ταξίδι γαλήνης και ηρεμίας.

Το κορυφαίο επίπεδο εξοπλισμού του best seller της Citroën, διαθέτει μια εκλεπτυσμένη ατμόσφαιρα μέσω λεπτών χρωματιστών γραφικών στο αμάξωμα και μια συγκεκριμένη χρωματική επένδυση στην καμπίνα, όπου υπάρχουν και ορισμένα νέα υλικά. 

Το Citroën C3 ,τρίτης γενιάς, είναι ένα ευέλικτο αυτοκίνητο πόλης. Έχει μυώδες σχήμα και  ισορροπημένες αναλογίες. Είναι μοντέρνο,στιβαρό,άνετο στην οδήγηση και ασφαλές αυτοκίνητο πόλης με πολυδιάστατη προσωπικότητα. Απο την αρχή της ιστορίας του,το C3, διέθετε ξεχωριστά στοιχεία και έτσι κέρδισε την εμπιστοσύνη εκατομμυρίων οδηγών.

Ο συνδυασμός του σχεδιασμού, της πολυτέλειας, της λειτουργικότητας και της ασφάλειας ήταν ίσως και τα κίνητρα για την επιλογή της Saint James να επενδύσει πάνω σ αυτό το αυτοκίνητο.

Το C3 Saint James απευθύνεται σε άτομα κάθε ηλικίας,με αισιόδοξο πνεύμα,αναζητώντας τάσεις, αναζητώντας μόδα και ξεχωριστό σχέδιο.Τα τμήματα styling των δύο εμπορικών σημάτων μοιράστηκαν  τις εμπειρίες του και συνεργάστηκαν άψογα για να δημιουργήσουν την σπέσιαλ  και αποκλειστική έκδοση που θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένο αριθμό αυτοκινήτων.

Με βάση το κορυφαίο επίπεδο Shine, η περιορισμένη έκδοση Saint James προσφέρεται με δίχρωμη οροφή (μαύρο ή άσπρο), σε συνδυασμό με το White Color Pack.Για να ταιριάζει στο γούστο όλων, το C3 Saint James διατίθεται σε όλα τα χρώματα αμαξώματος C3 (Elixir Red, Perla Nera Black, Steel Grey, Platinum Grey και Polar White) εκτός από το Spring Blue. Είναι επίσης εξοπλισμένο με ζάντες αλουμινίου Hellix Diamond Cut 16” για να ενισχύσει τον χαρακτήρα του.

Το C3 Saint James είναι άμεσα αναγνωρίσιμο από το μπλε, λευκό και κόκκινο αυτοκόλλητο οροφής,με την υπογραφή Saint James. Αυτός ο σχεδιασμός είναι γεμάτος χαρακτήρα,που «ζωντανεύει» το εσωτερικό του αυτοκινήτου και δίνει στο μοντέλο την ταυτότητα της εταιρείας. 

Η υπογραφή Saint James μπορεί επίσης να βρεθεί κάτω από κάθε καθρέπτη μέσω ενός αποκλειστικού σήματος στο πνεύμα του μπλε-λευκού-κόκκινου μοτίβου, που σχετίζεται με το περίφημο λογότυπο της εταιρείας ρουχισμού. 

Η περιορισμένη ειδική έκδοση διαθέτει επίσης ένα συγκεκριμένο αυτοκόλλητο στο πίσω παράθυρο στα χρώματα της μάρκας από τη Νορμανδία, το οποίο ταιριάζει επίσης με το αυτοκόλλητο οροφής. Όλες αυτές οι λεπτές λεπτομέρειες, εμπνευσμένες από το σύμπαν της Saint James, τονίζουν τη σιλουέτα του C3.

Εσωτερικά
Με την υιοθέτηση καθισμάτων Advanced Comfort, τα οποία προσφέρονται σε έναν συγκεκριμένο σχεδιασμό, οι επιβάτες απολαμβάνουν πάνω από όλα την άνεση στις μετακινήσεις τους. Τα αναπαυτικά αυτά καθίσματα είναι υπενδεδυμένα με ύφασμα γκρι χρώματος.Το C3 δεν κάνει κανέναν συμβιβασμό σε ότι έχει σχέση με την άνεση των επιβατών. Οι Γάλλοι είπαν πει ότι οι επιβάτες πρέπει να αισθάνονται σαν το σπίτι τους.

Η ατμόσφαιρα Saint James στο εσωτερικό του αυτοκίνητου ξεχωρίζει αμέσως. Ένα διακοσμητικό με την ένδειξη Saint James στο πάνω μέρος της πλάτης του καθίσματος και οι κόκκινες ραφές, θυμίζουν τη λωρίδα υπογραφής του φημισμένου σακακιού του ναυτικού, ανεβάζοντας την ενέργεια του συνόλου. 

Η λευκή ραφή βρίσκεται παντού – και στο ταμπλό, το οποίο, μαζί με το χρωμιομένο περίγραμμα του επιλογέα ταχυτήτων, τονίζει τη φινέτσα του συνόλου. Το εσωτερικό διαθέτει επίσης διακοσμητικό μπλε και κόκκινο ιμάντα στις πόρτες με σήμανση Saint James στο πλαίσιο της πόρτας του οδηγού, καθώς και μια πλάκα κάτω από το λεβιέ ταχυτήτων με το λογότυπο Saint James.

Το C3 Saint James διαθέτει δερμάτινο τιμόνι (που ταιριάζει με τον επιλογέα των ταχυτήτων στο κιβώτιο EAT6), τέσσερα ηλεκτρικά παράθυρα και φιμέ τζάμια (εκτός από όλον τον υπόλοιπο εξοπλισμό που προσφέρει στο επίπεδο Shine) για μια ακόμα πιο σαγηνευτική οδηγική εμπειρία.

Το C3 προσφέρει όλες τις τεχνολογίες που απαιτούνται για να διασφαλιστεί ακόμη μεγαλύτερη ηρεμία και ασφάλεια πίσω από το τιμόνι. Το C3 Saint James είναι εξοπλισμένο από όλα τα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού που βρίσκονται στο βασικό εξοπλισμό της έκδοσης Shine, ενώ διαθέτει και την κάμερα οπισθοπορείας για μεγαλύτερη ασφάλεια στο παρκάρισμα.

Η περιορισμένη ειδική έκδοση περιλαμβάνει 12 βοηθήματα οδήγησης που είναι χρήσιμα σε καθημερινή βάση, εκτός από τις πέντε τεχνολογίες συνδεσιμότητας, συμπεριλαμβανομένου του Citroën Connect Nav στην οθόνη αφής 7 ιντσών. 

Κάτω από το καπό του αυτοκινήτου υπάρχουν κινητήρες μόνο βενζίνης υψηλής απόδοσης τελευταίας γενιάς, εγκεκριμένοι σύμφωνα με το πρότυπο εκπομπών ρύπων Euro 6d.

Οι υποψήφιοι αγοραστές μπορούν να επιλέξουν το C3 Saint James με χειροκίνητο κιβώτιο και κινητήρα βενζίνης  PureTech 110 S&S Manual 6 η το C3 Saint James με αυτόματο κιβώτιο και κινητήρα βενζίνης: PureTech 110 S&S EAT6.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης