Οδηγεί ο Λουκάς Παπαλάμπρος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

   


Σημειώνοντας συνεχώς νέα ρεκόρ πωλήσεων και προσελκύοντας ολοένα και περισσότερους πελάτες στις ανεπτυγμένες χώρες της Ευρώπης, η Dacia έχει εδραιωθεί για τα καλά στην παγκόσμια αυτοκινητιστική σκηνή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προσφέρεται με 5 χρόνια εργοστασιακή εγγύηση και 3 χρόνια οδική βοήθεια

Ακολουθώντας πιστά τη φιλοσοφία «προσιτά αυτοκίνητα για όλους», η χαμηλού κόστους εταιρεία του ομίλου Renault αυξάνει συνεχώς το μερίδιο αγοράς στη γηραιά ήπειρο. Το βασικότερο όλων, ωστόσο, είναι το γεγονός ότι έχει κερδίσει τους απαιτητικούς Ευρωπαίους καταναλωτές, χάρη στην εξαιρετική σχέση αξίας/τιμής των μοντέλων της γκάμας της.

Δεν σπάει, δεν χαλάει

Με τα κατάλληλα ελαστικά μπορεί να σε πάει πιο μακριά από όσο φαντάζεσαι

Το Duster είναι αναμφισβήτητα το best seller αυτοκίνητο της μάρκας. Το Sandero Stepway, όμως, αποκτά ολοένα και περισσότερους πόντους, κάτι το οποίο διαπιστώσαμε κατά τη διάρκεια της πρόσφατης δοκιμής.

Αξίζει κάθε ευρώ, είναι ο ορισμός του best for value και δίνει την εντύπωση ότι μπορεί να κάνει τα πάντα. Στα λεφτά του αποτελεί την καλύτερη επιλογή για κάποιον που ζητεί ένα συμπαγές crossover, ειδικά για όσους κατοικούν στην επαρχία.

Ιδανικό για οικονομικές καθημερινές μετακινήσεις, με ικανότητες κίνησης ακόμη και στο χώμα, χάρη στην απόσταση των 17,3 εκατοστών του αμαξώματος από το έδαφος. Αν του βάλεις μάλιστα και ένα σετ χειμερινών ελαστικών, τότε μπορεί να σε πάει παραπέρα από όσο φαντάζεσαι.

Το μεγάλο του πλεονέκτημα

Εξαιρετικός ο 1.5 diesel κινητήρας. Δίνει την εντύπωση ότι είναι πιο ισχυρός

Η ποιότητα κύλισης είναι αξιοπρεπέστατη, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έχει τη συμπεριφορά ενός Clio για παράδειγμα. Το ατού του είναι φυσικά ο πετρελαιοκινητήρας 1.5 dCi. Ταιριάζει γάντι πάνω του, κινεί σβέλτα το ελαφρύ αμάξωμα και δεν καίει. Η κατανάλωση είναι γύρω στα 5 λίτρα σε πραγματικές συνθήκες κίνησης. Οι 90 ίπποι και τα 220 Nm ροπής φαντάζουν υπεραρκετά χάρη στο ελαφρύ αμάξωμα και η ανάρτηση λειτουργεί υποδειγματικά.

Ο οδηγός θα εκτιμήσει, επίσης, την ευελιξία του στα αστικά κέντρα, την ευκολία χειρισμού και την άνεση στο παρκάρισμα. Αν το φορτώσει και βγει στον πηγαιμό για την εθνική οδό, τότε μπορεί να κάνει και ένα μικρό ταξίδι με σταθερή ταχύτητα στα 130 χλμ./ώρα.   

Το πεντάρι μηχανικό κιβώτιο θα μπορούσε να έχει καλύτερη κλιμάκωση και ο θόρυβος στις υψηλές ταχύτητες να είχε μειωθεί. Βέβαια, οι άνθρωποι της Dacia ξέρουν πολύ καλά τι κατασκεύασαν και σε ποια τιμή, οπότε αν τα υπολογίσεις όλα, δύσκολα θα βρεις μοντέλο που το ανταγωνίζεται.

Με 13.730 το πήρες πλήρες

Αναβαθμισμένο το εσωτερικό, με καλύτερα υλικά και συναρμογή

Η έκδοση Stepway με τη χαρακτηριστική μάσκα, τα φώτα ημέρας LED, τις ράγες οροφής, τις ζάντες 16 ιντσών, τις ποδιές κάτω από τους προφυλακτήρες και τα μαύρα προστατευτικά προσδίδουν στο μοντέλο πιο μοντέρνα και δυναμική εμφάνιση.

Το εσωτερικό δεν είναι ό,τι πιο μοντέρνο και σύγχρονο κυκλοφορεί. Τα σκληρά πλαστικά κυριαρχούν στις επιφάνειες της καμπίνας και η εργονομία βρίσκεται σε μέτρια επίπεδα. Στην πλούσια έκδοση Style όμως, με το δερμάτινο τιμόνι, το σύστημα πολυμέσων με την οθόνη αφής ιντσών, τα χρωμιωμένα διακοσμητικά στο ταμπλό και τα καθίσματα με το λογότυπο, θα νιώσεις ότι βρίσκεσαι σε ακριβότερο αυτοκίνητο.

Αν υπολογίσεις τον πλούσιο εξοπλισμό, που περιλαμβάνει από ESC με ASR και Hill Assist έως πλήρες πακέτο αερόσακων, σύστημα ελέγχου πίεσης ελαστικών, air condition, ηλεκτρικούς καθρέπτες και παράθυρα, διακόπτη ECO, cruise control και υπολογιστή ταξιδίου, η γενική εικόνα κρίνεται απόλυτα θετική.

Πρακτικό για τέσσερα άτομα

Πίσω χωράνε δύο ενήλικες επιβάτες μετρίου αναστήματος

Οι χώροι είναι επαρκείς για τέσσερις επιβάτες, με το πορτμπαγκάζ των 320 λίτρων να είναι από τα μεγαλύτερα της κατηγορίας. Οι θήκες για αντικείμενα και ποτήρια σε πόρτες, κεντρική κονσόλα και πλάτες καθισμάτων, καθώς και το ευρύχωρο ντουλαπάκι στον συνοδηγό εκτοξεύουν την πρακτικότητα.

Η γνώμη μας

Το Sandero Stepway στην πετρελαιοκίνητη έκδοσή του αποτελεί την ιδανική επιλογή για όσους θέλουν ένα καινούργιο αυτοκίνητο που κοστίζει όσο το δυνατόν λιγότερα και σου δίνει όσο το δυνατόν περισσότερα. Στην τιμή των 12.190 ευρώ -αρχική για το 1.5 diesel- ανθεκτικό crossover με αυτά τα χαρακτηριστικά σπάνια βρίσκεις.  

Δείτε εδώ όλες τις εκδόσεις του Dacia Sandero Stepway

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Dacia Sandero Stepway 1.5 dCi 
Κυβισμός (cc) 1.461 κ.εκ.
Ισχύς κινητήρα (Ιπποδύναμη/σ.α.λ.) 90/4.000
Ροπή (Nm/σ.α.λ.) 220/1.750
Επιτάχυνση (0-100 χλμ./ώρα) 11,7
Τελική Ταχύτητα (χλμ./ώρα) 167
Μέση Κατανάλωση (λίτρα/100χλμ.) 3,8
Εκπομπές Ρύπων CO2 98 γρ./χλμ.
Τέλη Κυκλοφορίας 88,20 €
Μήκος (μέτρα) 4.089
Πλάτος (μέτρα) 1.761
Ύψος (μέτρα) 1.615
Βάρος (κιλά) 1.090
Χώρος Αποσκευών (λίτρα) 320
Τιμή (από…) 12.190€

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης