Του Βασίλη Σαρημπαλίδη

       

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Το Ford Ranger Raptor ετοιμάζεται να κάνει την…. εισβολή του στην ελληνική αγορά και ήδη έχει αναστατώσει Mόλις 70 θα είναι οι τυχεροί που θα αποκτήσουν φέτος το Ford Ranger Raptor…την κατηγορία. Από τα μέσα Ιουλίου τα πρώτα αυτοκίνητα θα βρίσκονται στις αντιπροσωπείες ενώ οι πρώτες παραδόσεις θα ξεκινήσουν τον Αύγουστο.

Αρχικά 20 τυχεροί θα παραλάβουν στα χέρια τους το μοντέλο και είναι αυτοί που το παρήγγειλαν πριν καν το… δούνε!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αργότερα και μέχρι τέλος του 2019 αναμένεται να φτάσουν άλλα 50 καθώς τόσα μπορεί να διαθέσει το εργοστάσιο, λόγω της ζήτησης, στην ελληνική αγορά. Με λίγα λόγια 70 Raptor θα πατήσουν Ελλάδα και θα υπάρξει συνέχεια από το 2020 και μετά…

 

Όχημα ικανοποίησης…

Το Raptor και για όσους δεν το γνωρίζουν είναι μία εξελιγμένη σκληροτράχηλη έκδοση του Ranger. Για την Πας… τάπα εκτός δρόμου και αυτό δεν καταλαβαίνει τίποτα!ολοκλήρωση της εξέλιξής του έβαλε το χεράκι της η Ford Performance δημιουργώντας ένα μοντέλο που μπορεί να προσφέρει εκρηκτικές επιδόσεις εκτός δρόμου και να απορροφά όλες τις κακουχίες χωρίς να κουράζει τους επιβάτες.

Δεν είναι υπερβολή να πούμε πως σπάνια κάνουν την εμφάνισή τους τόσο ευχάριστα οδηγικά οχήματα και ιδίως στην Ευρώπη καθώς από το 2009 το Raptor κυκλοφορεί στην Αμερική.

Pick up με... υπογραφή

 

Τα συμπεράσματα

Νέος κινητήρας, ειδικά ελαστικά, αγωνιστικές αναρτήσεις, πολλαπλά ενισχυμένο σασί, πολυτέλεια και Όταν του έχεις βγάλει το… λάδι μπορείς να πεις με σιγουριά και το τι κάνει…επιδόσεις. Με λίγα λόγια το… αγροτικό που θα ήθελε κάθε χομπίστας που αναζητά το κάτι διαφορετικό και επιβλητικό και μπορεί να το βρει κοιτώντας το Raptor.

Αρχικά το μοντέλο το οδηγήσαμε στο Μαρόκο, πλέον είχαμε την ευκαιρία να το… λιώσουμε σε πολύ σκληρές ειδικές διαδρομές του ράλι Ακρόπολις.

Μετά από τόσα χιλιόμετρα βγάλαμε τα συμπεράσματα μας και ξεχωρίσαμε συγκεκριμένα στοιχεία και πράγματα που μπορείτε να δείτε παρακάτω, για να ξέρετε περί τίνος πρόκειται…

 

Διαβάστε επίσης: Πάτησαν Ελλάδα τα Ford Ranger Raptor

 

Διαβάστε επίσης: Ford Ranger Raptor: Λιώνουμε… στο Μαρόκο το πιο σκληροτράχηλο pick up

 

Διαβάστε επίσης: Το video με το ιπτάμενο Ford Ranger Raptor και δίπλα στον… ατλαντικό ωκεανό

 

——————————————————————————————

Κίνηση εκτός δρόμου
Το Ford Ranger Raptor έχει κατασκευαστεί με το σκεπτικό πως θα πρέπει να κινείται με τα τέρμα γκάζι ακόμα και εκτός δρόμου. Το πετυχαίνει και απλά δεν το πιστεύεις ότι μπορεί να το ζήσεις με ένα καθημερινό όχημα…

 

——————————————————————————————

Κινητήρας diesel 2.0 λίτρων
Το νέο μηχανικό σύνολο Bi-turbo τεχνολογίας EcoBlue έχει χωρητικότητα 1.996 κ.εκ. Αποδίδει 213 ίππους και παράγει 500Nm ροπής! Το 0-100 επιτυγχάνεται σε 10.5 δευτερόλεπτα ενώ η τελική του ταχύτητα αγγίζει τα 170 χλμ./ώρα.

 

——————————————————————————————

Ενισχυμένη εμπρός ποδιά
Η ενισχυμένη εμπρός ποδιά προστατεύει από χτυπήματα και έχει αυξημένο πάχος σε σχέση με ένα απλό Ranger. Συγκεκριμένα το πάχος είναι 2,3mm έναντι 1,4mm των απλών εκδόσεων…

 

——————————————————————————————

Έξι προγράμματα οδήγησης
Ο οδηγός έχει τη δυνατότητα να επιλέξει ανάμεσα σε 6 διαφορετικά προγράμματα ανάλογα με τις διαθέσεις και τον τύπο του εδάφους που κινείται. Οι ρυθμίσεις διαφοροποιούν την απόκριση κινητήρα, τον τρόπο λειτουργίας του κιβωτίου, το τιμόνι και την ανάρτηση…

 

——————————————————————————————

Ειδικής σχεδίασης ελαστικά
Τα ειδικά σχεδιασμένα ελαστικά της BFGoodrich έχουν διαστάσεις 285/70 R17. Διαθέτουν 20% πιο ανθεκτικά πλαϊνά και ειδικής σχεδίασης πέλμα και αντέχουν σε πολύ σκληρή χρήση. Επίσης αξίζει να αναφέρουμε πως το Ranger Raptor εφοδιάζεται με πίσω δισκόφρενα!

 

——————————————————————————————

Αυτόματο κιβώτιο 10 σχέσεων
Το Raptor εφοδιάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο 10 σχέσεων το οποίο είδαμε για πρώτη φορά στη Ford Mustang και το αμερικάνικο F-150. Επιπλέον υπάρχουν και τα paddle shifters στο τιμόνι όπου ο οδηγός μπορεί να αλλάζει ταχύτητες χωρίς να αφήνει τα χέρια του από το τιμόνι.

 

——————————————————————————————

Αγωνιστικές αναρτήσεις
Αυτό που καθιστά ξεχωριστό το αμερικάνικο pick up είναι οι αναρτήσεις και ο τρόπος απόσβεσης κάθε δύσκολου και κακοτράχαλου εδάφους. Η πίσω ανάρτηση αποτελείται από άκαμπτο άξονα με ομόκεντρα τοποθετημένα ελατήρια και αγωνιστικά αμορτισέρ FOX, κατά μήκος βραχίονες στήριξης και σύνδεσμο watt που επιτρέπει την κατακόρυφη κίνηση των τροχών χωρίς καμία απόκλιση. Η εμπρός ανάρτηση με διπλά ψαλιδια αποτελείται από ειδικής σχεδίασης  κάτω ψαλίδι από χυτό αλουμίνιο και επάνω ψαλίδι από σφυρήλατο αλουμίνιο.

 

——————————————————————————————

Η ελαφριά πίσω πόρτα της καρότσας
Ένα στοιχείο που συναντούμε στα pick up αφορά στην πίσω πόρτα της καρότσας και το βάρος της. Στο Raptor αυτός που θα ανοίξει την καρότσα θα εντυπωσιαστεί από το πόσο ελαφριά είναι…

 

——————————————————————————————

Βάρος και ελκτική δύναμη
Το βάρος του Raptor αγγίζει τα 2.510 κιλά, νούμερο πολύ υψηλό. Πολύ υψηλή είναι όμως και η ελκτική ικανότητα του μοντέλου καθώς μπορεί νε μεταφέρει τρέιλερ με κοτσαδόρο με βάρος 2.500 κιλά (με φρένα).

 

——————————————————————————————

Εσωτερικό επιβατικού…
Μπορεί να μιλάμε για επαγγελματικό όχημα ή ελληνιστί… αγροτικό, όμως η ποιότητα κατασκευής, ο εξοπλισμός και το επίπεδο πολυτέλειας θυμίζουν επιβατικό premium κατηγορίας!

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης