Επιμέλεια: Περικλής Χαλάτσης

Ένας από τους πιο απαιτητικούς αγώνες αντοχής γίνεται στην εμβληματική διαδρομή Nürburgring-Nordschleife. Οι 24 Ώρες του Nürburgring, θεωρούνται ότι είναι από τους πιο απαιτητικούς αγώνες αντοχής στον κόσμο που αποτελεί πρόκληση τόσο για τους οδηγούς όσο και για τις ομάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και αυτό γιατί άνθρωποι και μηχανές δοκιμάζονται εξαντλητικά. Όποιοι αντέχουν κερδίζουν και τις εντυπώσεις. Σίγουρα οι ένθερμοι οπαδοί της MINI περιμένουν με ανυπομονησία το ντεμπούτο του πολυαναμενόμενου νέου MINI John Cooper Works.

Το νέο βενζινοκίνητο MINI John Cooper Works θα είναι καλυμμένο με ένα ειδικά σχεδιασμένο καμουφλάζ που προετοίμασε η Ομάδα Σχεδίασης της MINI, το οποίο αποτίει φόρο τιμής στα εμβληματικά αγωνιστικά χρώματα – κόκκινο και λευκό – που κοσμούσαν τα κλασικά Mini τα οποία συμμετείχαν σε διάφορες αγωνιστικές διοργανώσεις τη δεκαετία του 1960.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Γιορτάζοντας την παγκόσμια πρεμιέρα του το φθινόπωρο του 2024, το Νέο MINI John Cooper Works σηματοδοτεί ένα σημαντικό ορόσημο στη δέσμευση της MINI στην καινοτομία και την παράδοση. Σε μια τολμηρή κίνηση, η νέα σειρά MINI John Cooper Works, που αναπτύχθηκε για να ξεπεράσει τα όρια στους τομείς της ταχύτητας και της ευελιξίας, θα είναι διαθέσιμη τόσο σε βενζινοκίνητη όσο και σε αμιγώς ηλεκτρική έκδοση.

Σε ανάμνηση της ιστορικής νίκης του Mini Cooper S στο Ράλι Μόντε Κάρλο του 1964 πριν από 60 χρόνια, το αγωνιστικό αυτοκίνητο κοσμείται με το χαρακτηριστικό λογότυπο “37”. Αυτό το έμβλημα αποτελεί φόρο τιμής στην πλούσια παράδοση της MINI στο μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Το νέο MINI John Cooper Works με το νούμερο #317 θα συμμετάσχει στον 24ωρο αγώνα στην κατηγορία SP 3T με τα χρώματα της Bulldog Racing, της ιδιωτικής αγωνιστικής ομάδας από την πόλη του Nürburg.

Με την ονομασία “MINI John Cooper Works PRO”, το αγωνιστικό MINI Twin-Power Turbo αντιπροσωπεύει τον τέλειο συνδυασμό ανάμεσα στον εμβληματικό σχεδιασμό και την αξιοπιστία της MINI και τη δοκιμασμένη στην πίστα τεχνογνωσία της Bulldog Racing.

Η δεύτερη συμμετοχή θα είναι το αγαπημένο μαύρο MINI John Cooper Works με το νούμερο #474 και χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων, το οποίο επέδειξε τις ικανότητές του εξασφαλίζοντας μια θέση στο βάθρο στον περσινό 24ωρο αγώνα του Nürburgring απέναντι στο σκληρό ανταγωνισμό της κατηγορίας VT-2, εδραιώνοντας έτσι τη θέση του ως αξιόμαχος αντίπαλος στους αγώνες αντοχής.

Κάποιοι ευρωπαίοι έχουν ήδη έτοιμες τις βαλίτσες τους για το φετινό αγώνα αντοχής των 24 Ωρών του Nürburgring που θα διεξαχθεί το διήμερο 1-2 Ιουνίου 2024.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης