Επιμέλεια: Π.Χαλάτσης

Όταν πριν από μερικούς μήνες η MG γνωστοποίησε την παρουσία της στην ελληνική αγορά εκτός από τις βενζινοκίνητες η hybrid εκδόσεις πρόβαλε ιδιαίτερα το MG4 που οι πελάτες μπορούσαν να επιλέξουν είτε το αυτοκίνητο με τους 170 ίππους είτε το ισχυρότερο με 204 ίππους. Στην πρώτη περίπτωση (με μπαταρία τύπου LFP χωρητικότητας 51 kWh) η αυτονομία ήταν 350 χλμ. ενώ στη δεύτερη περίπτωση (με τη μεγαλύτερη μπαταρία των 64 kWh) η αυτονομία άγγιζε τα 450 χλμ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σήμερα o κολοσσός της SAIC Motor (Shanghai Automobile Industry Corporation), που είναι ένας από τους σημαντικότερους κατασκευαστές στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία, κάνει ένα ακόμη βήμα και προτείνει την ηλεκτρική έκδοση που ξεπερνάει τα όρια που αρχικά είχε θέσει.

Φέρνει δύο νέες εκδόσεις του MG4 με περισσότερους ίππους αλλά και μεγαλύτερη αυτονομία. Η κορυφαία έκδοση με κίνηση στους τέσσερις τροχούς αποδίδει 435 ίππους και έχει αυτονομία 520 χιλιόμετρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ερώτηση είναι αν οι οδηγοί σήμερα έχουν εξοικειωθεί στις τρομακτικές επιταχύνσεις και αν μπορούν να κουμαντάρουν ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο- πύραυλο. Το νέο ηλεκτρικό MG4 με τη λειτουργία launch control χρειάζεται μόλις 3,8’’ από 0-100 χλμ. Πιο απλά έχει επιτάχυνση καλύτερη από ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο.

Η εταιρία για το MG4 που τροφοδοτείται εμπρός και πίσω από δύο ηλεκτροκινητήρες των 204 και 231 ίππων, ανακοίνωσε ότι αποδίδουν συνδυαστικά 435 ίππους και 600 Nm ροπής. Στη νέα έκδοση XPower, συνυπάρχουν δυο ηλεκτροκινητήρες (ένας στο μπροστινό άξονα απόδοσης 204 ίππων και ένας στον πίσω άξονα απόδοσης 231 ίππων).

Η νέα έκδοση Luxury του ηλεκτρικού hatchback

Το MG4 Luxury κοστίζει 41.750 ευρώ (33.750 ευρώ) με την κρατική επιδότηση. Όμως η νέα πρόταση που προκαλεί και κάνει το ηλεκτρικό αυτοκίνητο πύραυλο, είναι η έκδοση XPower.

Οι μηχανικοί τοποθέτησαν μια τρίτη μεγαλύτερη μπαταρία χωρητικότητας 77 kWh που μια πλήρη φόρτιση εξασφαλίζει αυτονομία 520 χλμ στη νέα έκδοση Luxury του ηλεκτρικού hatchback.

Φυσικά υπάρχει και πιο ήπια έκδοση για τους πιο συνετούς οδηγούς. Είναι αυτή των 64 kWh, με την μπαταρία της έκδοσης XPower που έχει αυτονομία ( βάσει του προτύπου WLTP) 385 χλμ. Η τιμή του MG4 XPower βρίσκεται στα 43.150 ευρώ, ενώ με το όφελος της κρατικής επιδότησης μειώνεται στα 35.150 ευρώ. Διαθέτει οθόνη αφής 10,25 ιντσών με πληρέστατη ενημέρωση . Ο οδηγός μπορεί ανά πάσα στιγμή να ενημερωθεί για την απόδοση του οχήματος και την κατανομή ισχύος.

Στην ενημέρωση που έκαναν οι κινέζοι κατασκευαστές είπαν ότι με τους νέους τροχούς Cyclone της MG που έχουν διάμετρο 18 ίντσες και σε συνδυασμό με τα μπροστινά και πίσω δισκόφρενα με τις σπορ δαγκάνες το αυτοκίνητο μπορεί να ακινητοποιηθεί σε 33.9 μέτρα ( 100 χλμ-0 χλμ).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης