Του Βασίλη Σαρημπαλίδη

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το λογότυπο John Cooper Works στα μοντέλα της MINI αποτυπώνει τις δυνατότητες που έχουν αλλά και τις… Με… άγριες διαθέσεις οι εκδόσεις JCW διαθέσεις του οδηγού που βρίσκεται πίσω από το τιμόνι.

Μέχρι σήμερα ξέραμε πως το δίλιτρο μηχανικό σύνολο στις εκδόσεις JCW είχε απόδοση 231 ίππους, πολύ καλές επιδόσεις και φυσικά πρόσφερε κορυφαία οδηγική απόλαυση που δύσκολα συναντά κανείς σε μοντέλο αυτής της κατηγορίας.

Το zougla.gr ήταν στην πίστα των Μεγάρων για την οδηγική εμπειρία με τις εκδόσεις John Cooper Works

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Μεγάλη αύξηση ιπποδύναμης

Πλέον τα πράγματα αλλάζουν και ο κινητήρας των 2.0 λίτρων βελτιώνεται ακόμα περισσότερο για να Αύξηση κατά 75 άλογα και ροπή κατά 100Nm…προσφέρει πολύ περισσότερα.

Τα 231 άλογα γίνονται 306, τα 350Nm ροπής αυξάνονται κατά 100 και πλέον φτάνουν τα 450Nm, ενώ τα νούμερα των επιδόσεων πέφτουν τόσο που αναρωτιέσαι μέχρι πού μπορεί να φτάσουν οι μηχανικοί της MINI.

Με την πιο δυνατή μορφή της κινητήριας μονάδας με το λογότυπο JCW έχουν εφοδιαστεί, προς το παρόν, δύο μοντέλα της MINI, τα Clubman και Countryman.

To λογότυπο κάνει τη διαφορά...

 

Σε αγωνιστικό mode…

Και τα δύο, όταν βρεθείς πίσω από το τιμόνι τους σε μεταφέρουν σε αγωνιστικό mode και μπορείς να το… To 0-100 έχει πέσει στα 4,9 δευτ. και η τελική έχει αυξηθεί στα 250χλμ./ώραεμπεδώσεις ιδίως σε μία πίστα. Η δυνατότητα αυτή μας δόθηκε στο αυτοκινητοδρόμιο της πόλης των Μεγάρων όπου οδηγήσαμε όλη τη γκάμα των μοντέλων MINI με το λογότυπο John Cooper Works.

Εκεί καταλάβαμε και τις πολύ μεγάλες διαφορές των δύο εκδόσεων αλλά και το πόσο πολύ έχει εξελιχτεί σερ όλα τα επίπεδα ένα μοντέλο αυτής της κατηγορίας. Είναι πολύ χαρακτηριστικά τα νούμερα με τις επιδόσεις, καθώς το Clubman, έχει πλέον 0-100 σε 4,9 δευτερόλεπτα ενώ το Countryman 5,2 δευτερόλεπτα. Και στις δύο περιπτώσεις η τελική ταχύτητα περιορίζεται στα 250 χλμ./ώρα!

 

 

Με μπλοκέ διαφορικό

Από οδηγικής πλευράς, η απόλαυση χτυπά… κόκκινο γεγονός που οφείλεται και στο μηχανικό μπλοκέ Στην πίστα είναι πολύ καλύτερα…διαφορικό.

Στην πίστα ο οδηγός θα το νοιώσει καλύτερα καθώς θα μπορεί να έχει υψηλότερη ταχύτητα στην έξοδο των στροφών, αυξημένη σταθερότητα και καλύτερο κράτημα ακόμα και σε βρεγμένο οδόστρωμα.

Όλα βέβαια έχουν και το τίμημά τους, με το Clubman JCW να κοστολογείται στα 53.110 ευρώ και το Countryman στα 55.250.

 

Δείτε το video από την πίστα των Μεγάρων όπου βρεθήκαμε για να οδηγήσουμε όλες τις εκδόσεις John Cooper Works

 

 

Όλα MINI. Όλα John Cooper Works...

Δύο γκρουπ οδηγών με 20 δημοσιογράφους...

To κλασικό τρίθυρο MINI αποδίδει 231 ίππους...

Και η έκδοση Cabrio JCW αποδίδει 231 ίππους...

Το εκκεντρικό Clubman εφοδιάζεται με το νέο μηχανικό σύνολο που πλέον αποδίδει 306 ίππους...

Στα 306 άλογα και η ιπποδύναμη του MINI Countryman John Cooper Works

Και λίγο... ποδοσφαιράκι δεν βλάπτει! (στη φωτό από δεξιά: Άρης Γαλανόπουλος, Τάκης Πουρναράκης, Βασίλης Σαρημπαλίδης και Βαγγέλης Γκούμας)

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης