Επιμέλεια: Περικλής Χαλάτσης

Η αποκάλυψη του νέου Peugeot 408 Fastback έγινε τον Ιούνιο. Η προβολή του γαλλικού αυτοκινήτου ήταν εκπληκτική. Χρειαζόταν όμως και κάτι άλλο. Κάτι ξεχωριστό. Με έμπνευση.
Μία ταλαντούχα ομάδα καλλιτεχνών, μηχανικών και τεχνικών από το Παρισινό δημιουργικό στούντιο Superbien είχε μια ιδέα να προβάλει με έναν ξεχωριστό τρόπο το ολοκαίνουργιο 408.
Οι επικεφαλής της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας άναψαν το «πράσινο φως» στην ομάδα αυτή να υλοποιήσει το σχέδιο της. Η ομάδα των ταλαντούχων νέων καλλιτεχνών δεν άργησε να κάνει την ιδέα πράξη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πήρε την ιδέα της «Σφαίρας» και τη μετέτρεψε  σε μια πραγματικότητα που κόβει την ανάσα και που φαίνεται να αψηφά τη βαρύτητα.
Αυτή η εξειδικευμένη ομάδα στον σχεδιασμό πρωτότυπων εγκαταστάσεων δημιούργησαν τη μοναδική κατασκευή. Την «Σφαίρα» που δείχνει το νέο PEUGEOT 408 να περιστρέφεται. Πώς όμως γυρίζει με ένα τόσο ανορθόδοξο τρόπο;  Η απάντηση είναι απλή. Η διάφανη σφαίρα  το περιβάλλει και το προβάλει από κάθε οπτική γωνία. 

Η πρωτότυπη αυτή εγκατάσταση τοποθετήθηκε στον εξαιρετικό περιβάλλοντα χώρο του Louvre-Lens, ένα μουσείο τέχνης που βρίσκεται στην περιοχή Lens της Γαλλίας.  
Η Linda Jackson, CEO της PEUGEOT είπε σχετικά:
«Μας άρεσε πολύ η ιδέα αυτού του έργου τέχνης το οποίο είναι πρωτότυπο και όμορφο, ενώ αναδεικνύει πλήρως το νέο μας μοντέλο. Το νέο PEUGEOT 408 παρουσιάζεται με έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο στον υπέροχο και μοντέρνο περιβάλλοντα χώρο του Louvre-Lens».

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

O Phil York, Marketing and Communication Director της PEUGEOT συμπλήρωσε:
«Η Peugeot κινείται και καινοτομεί σε όλους τους τομείς. Η διάφανη σφαίρα που σχεδιάστηκε για το νέο PEUGEOT 408 αναδεικνύει τη γοητεία του μοντέλου από κάθε γωνία. Η εγκατάσταση αυτή είναι απολύτως σύμφωνη με την εφαρμογή της νέας εταιρικής ταυτότητας της μάρκας».
 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης