Επιμέλεια: Περικλής Χαλάτσης

Ο διευθύνων σύμβουλος της CUPRA, Wayne Griffiths μαζί με το επιτελείο του παρουσίασε στους υπαλλήλους της Audi Hungaria που θα συμμετέχουν στην παραγωγή του CUPRA Terramar τα πλάνα της εταιρίας του. Οι υπάλληλοι της Audi Hungaria που θα εργαστούν για την παραγωγή του μοντέλου είδαν από κοντά το νέο SUV της CUPRA, το οποίο θα παράγεται από το 2024 στο εργοστάσιο της Audi.
Το εργοστάσιο στην Ουγγαρία βρίσκεται σε μια από τις σημαντικότερες βιομηχανικές ζώνες της χώρας στην πόλη Győr, 1.900 χιλιόμετρα μακριά από τη Βαρκελώνη. Εκεί το Terramar, το πρώτο  ηλεκτροκίνητο SUV της Cupra θα συνεχίσει την παραγωγή του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το CUPRA Terramar έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει το 2024, με κινητήρες εσωτερικής καύσης αλλά και νέας γενιάς plug-in hybrid κινητήρες που προσφέρουν περίπου 100 χλμ. πλήρως ηλεκτρικής αυτονομίας. 
Το ταξίδι του SUV ξεκίνησε πριν πέντε χρόνια, στην πίστα Terramar, στις Sitges της Ισπανίας. Από εκεί πήρε και το όνομά του. Το μοντέλο αυτό είναι μέρος της στρατηγικής εξηλεκτρισμού της CUPRA για το 2025, μαζί με δύο άλλα ηλεκτροκίνητα οχήματα – το UrbanRebel και το CUPRA Tavascan.
Το CUPRA Terramar έχει μήκος 4,5 μέτρα. Οι αναλογίες του είναι τολμηρές και ο σχεδιασμός του εντυπωσιακός. Τα στοιχεία του ακολουθούν το CUPRA DNA, με μακρύ καπό και «μύτη καρχαρία» που αντιπροσωπεύει την αποφασιστικότητα για νίκη.

Σύμφωνα με τα πλάνα της ισπανικής εταιρίας το CUPRA Terramar θα είναι διαθέσιμο με κινητήρες εσωτερικής καύσης και plug-in hybrid που θα προσφέρουν περίπου 100 χιλιόμετρα ηλεκτρικής αυτονομίας. Το Terramar θα παράγεται μαζί με άλλα μοντέλα της Audi. Η Audi Hungaria παράγει ήδη τους κινητήρες για το Formentor VZ5, την πεντακύλινδρη έκδοση του best-seller της CUPRA. Το Formentor, με περισσότερες από 80.000 παραδόσεις φέτος, κατασκευάζεται στο SEAT Martorell, από όπου προέρχεται και το μοντέλο Audi A1.

Στην εκδήλωση με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της CUPRA, Wayne Griffiths, τον Markus Haupt, Executive Vice President for Production and Logistics της SEAT S.A., τον Alfons Dintner, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Audi Hungaria, τον Zoltán Les, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Παραγωγής Αυτοκινήτων της Audi Hungaria, και άλλους εκπροσώπους της Audi Hungaria, οι εργαζόμενοι είδαν από κοντά το όχημα, το οποίο θα κατασκευάζουν οι ίδιοι από το 2024.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Wayne Griffiths πριν αποκαλύψει το CUPRA Terramar είπε:
«Καλώς ήρθατε στην CUPRA Tribe. Είμαστε επαναστάτες με υπέροχο όραμα και αντισυμβατικό τρόπο σκέψης και μαζί θα κάνουμε σπουδαία πράγματα. Αυτό το μοντέλο συνδυάζει το συναίσθημα, το στυλ και τον σπορ χαρακτήρα με την ηλεκτροκίνηση και μας ωθεί προς την αγορά των SUV, μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες κατηγορίες στην Ευρώπη». 

‘Αφού αποκάλυψε το αυτοκίνητο, ο Διευθύνων Σύμβουλος της CUPRA τους καλωσόρισε στην CUPRA Tribe: 
«Μαζί με εσάς, την CUPRA Tribe της Audi Hungaria, θα δημιουργήσουμε αυτόν τον μοναδικό ήρωα, που αντικατοπτρίζει τέλεια το DNA της CUPRA». 
Ο  CEO της Audi Hungaria, Alfons Dintner, είπε : « Tο CUPRA Terramar είναι ένα εμπνευσμένο μοντέλο, ένα ισχυρό κομμάτι του μέλλοντος της παραγωγής των οχημάτων μας». 
Ο Dintner αφιέρωσε επίσης λίγα λόγια στην CUPRA, αναγνωρίζοντας «την πορεία της προς την επιτυχία και τις μεγάλες προοπτικές της» και τόνισε την σχολαστική προετοιμασία του εργοστασίου για την παραγωγή του CUPRA Terramar: «Θα το βγάλουμε στους δρόμους με την υψηλότερη ποιότητα.»
Η παραγωγή του CUPRA Terramar στο Győr είναι «ένας τρόπος επέκτασης της ισχυρής σχέσης μεταξύ της SEAT S.A. και της Audi», δήλωσε ο Griffiths, ως νέο παράδειγμα συνεργειών εντός του Ομίλου Volkswagen. Η Audi Hungaria παράγει ήδη τους κινητήρες για το Formentor VZ5, την πεντακύλινδρη έκδοση του best-seller της CUPRA. Το Formentor, με περισσότερες από 80.000 παραδόσεις φέτος, κατασκευάζεται στο SEAT Martorell, από όπου προέρχεται και το μοντέλο Audi A1.
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης