Του Βασίλη Σαρημπαλίδη

       

Δοκιμάζει ο Στέφανος Αττάρτ (εκπαιδευτής οχημάτων 4×4)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

H τελευταία γενιά του Suzuki Ignis είναι πολύ ξεχωριστή και σίγουρα αν συναντήσεις στο δρόμο δε Το Ignis είναι ένα μικρό όχημα με απεριόριστες δυνατότητες και πολύ οικονομικό σε κατανάλωση…μπορεί να περάσει απαρατήρητη. Μικρό στα μάτι (μήκος 3.7 μέτρα) αλλά μεγάλο σε ικανότητες, το ιαπωνικό μοντέλο ξέρει να ικανοποιεί και να καλύπτει ανάγκες.

Εξωτερικά έχει τη δική του προσωπικότητα καθώς δεν μοιάζει σε κανένα άλλο μοντέλο που κυκλοφορεί, είτε από την ίδια την μάρκα, είτε από άλλη. Διατηρεί σχεδιαστικές αντιλήψεις από την Ιαπωνία όμως καταφέρνει και «παντρεύει» νέα στοιχεία που σίγουρα θυμίζουν Ευρώπη.

Εσωτερικά ακολουθεί την ιαπωνική φιλοσοφία και ξέρει να εκμεταλλεύεται τους χώρους καθώς έχει την ικανότητα να φιλοξενεί πέντε επιβάτες ή να μετατρέπει το χώρο αποσκευών σε χώρο που θα συναντούσαμε σε μεγάλα αυτοκίνητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε το video με τη δοκιμή του Suzuki Ignis 4×4…


Χαμηλό βάρος
Εκεί που ποντάρει το Ignis και ιδίως στην έκδοση 4×4 είναι στις ικανότητες που διαθέτει σε εκτός Είναι ελαφρύ και κινείται σβέλτα εντός και εκτός δρόμου…δρόμους συνθήκες. Λόγω του χαμηλού βάρους (870 κιλά) δείχνει πως δε μασά σε δύσκολα εκτός δρόμου κομμάτια και μάλιστα το κάνει με ευκολία.

Σίγουρα το να στο λέει κάποιος δεν το πιστεύεις εύκολα, αλλά όταν το βλέπεις ή το κάνεις κιόλας, καταλαβαίνεις γιατί έχει μεγάλη απήχηση στο κοινό και κριτικές που το τοποθετούν πολύ ψηλά.

Αυτό είναι το τετρακίνητο Suzuki Ignis...

Το βάλαμε στην πίστα
Έχοντας το Suzuki Ignis 4×4 στα χέρια μας με τον κινητήρα των 1.242 κεκ. με τους 90 ίππους κάναμε το Δώσαμε στον Στέφανο Αττάρτ το Ignis 4×4  και του έβγαλε το λάδι. Έλα όμως που αυτό δεν κατάλαβε τίποτα… εξής. Το παραχωρήσαμε στον ειδικό των οχημάτων 4×4 και εκπαιδευτή Στέφανο Αττάρτ και του ζητήσαμε να το δοκιμάσει στην… πίστα, εκεί δηλαδή που βάζουμε τα καθαρόαιμα 4×4.

Όπως θα δείτε και στο σχετικό video, το ιαπωνικό μικρό όχι μόνο κατάφερε να περάσει τα εμπόδια αλλά το έκανε και εύκολα σε σημείο μάλιστα που μας ανάγκασε να αναρωτηθούμε, πώς;

Επειδή όμως τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, οι εικόνες στο σχετικό video μιλούν από μόνες τους. Τα υπόλοιπα μπορεί ο καθένας να τα διαπιστώσει και μόνος του αρκεί να πραγματοποιήσει δοκιμή σε μία επίσημη αντιπροσωπεία της Suzuki ανά την Ελλάδα.

Αμάσητο το ιαπωνικό μικρό...


Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το suzuki Ignis πατήστε
ΕΔΩ

Τεχνικά Χαρακτηριστικά Suzuki Ignis 4×4 (βενζίνη)
Κυβισμός 1.242 κ.εκ.
Ισχύς (Ιπποδύναμη/σ.α.λ.) 90/6.000
Ροπή (Nm/σ.α.λ.) 120/4.440
Επιτάχυνση (0-100 χλμ./ώρα) 11,9 δευτ.
Τελική Ταχύτητα (χλμ./ώρα) 165
Μέση Κατανάλωση 5.0/100 χλμ.
Εκπομπές Ρύπων CO2 114 γρ./χλμ
Τέλη Κυκλοφορίας 111,72 ευρώ
Μήκος (μέτρα) 3,700
Πλάτος (μέτρα) 1,690
Ύψος (μέτρα) 1,595
Βάρος (κιλά) 870
 Τιμή (από…) 14.030 ευρώ

  * με μηχανικό κιβώτιο 5 σχέσεων

Suzuki Ignis 4x4 με σχεδίαση που συνδυάζει Ευρώπη και Ιαπωνία μαζί...
Το πίσω μέρος είναι πολύ ιδιαίτερο σχεδιαστικά...
Όσο το βουτάς στη λάσπη τόσο του αρέσει...

Τα φώτα ημέρας τεχνολογίας LED
Κλασικό ιαπωνικό στυλ στην καμπίνα των επιβατών...
Η εισαγωγή του αέρα βρίσκεται ψηλά, κάτι σημαντικό για όσους κινούνται εκτός δρόμου και σε... νερά!
Ακουμπάς το συγκεκριμένο κουμπί και ξεκλειδώνει η πόρτα χωρίς κλειδί...

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης