Οδηγεί ο Λουκάς Παπαλάμπρος

   

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το δημοφιλές sedan της σουηδικής φίρμας με τον καινούργιο βενζινοκινητήρα χωρητικότητας 1.498 κ.εκ. και το στάνταρ αυτόματο κιβώτιο, προσφέρει οτιδήποτε επιθυμεί ο σύγχρονος οδηγός. Καταναλώνει όπως ένα diesel και προσφέρεται σε μια από τις πιο ανταγωνιστικές τιμές της αγοράς.

Επιδόσεις και οικονομία

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

To S60 είναι από τα πιο εμπορικά premium αυτοκίνητα

Το ζητούμενο αυτή την εποχή είναι η οικονομία καυσίμου, ακόμα και αν μιλάμε για premium αυτοκίνητο. Το S60 Τ3 με τον τετρακύλινδρο turbo κινητήρα τεχνολογίας Drive E, καλύπτει και με το παραπάνω αυτό τον τομέα, προσφέροντας συγχρόνως ικανοποιητικές επιδόσεις. Οι 152 ίπποι και τα 250 Nm ροπής τα οποία είναι διαθέσιμα από τις 1.700 σ.α.λ., κινούν με αξιοσημείωτη άνεση το αμάξωμα, ενώ την ίδια στιγμή η μέση κατανάλωση καυσίμου κυμαίνεται σε πραγματικές συνθήκες λίγο πάνω από τα 6 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα, τιμή απλησίαστη για τους περισσότερους ανταγωνιστές.

Το νέο αυτόματο κιβώτιο έξι σχέσεων το οποίο προσφέρεται στο βασικό εξοπλισμό και χωρίς επιπλέον κόστος, συμπληρώνει με τον καλύτερο τρόπο το μηχανικό σύνολο. Η λειτουργία του μέσα στα αστικά κέντρα με ενεργοποιημένη τη λειτουργία ECO+ είναι υποδειγματική. Πραγματοποιεί τις αλλαγές σε χαμηλότερες στροφές για ακόμα μεγαλύτερη εξοικονόμηση καυσίμου, ενώ συνεργάζεται εξαιρετικά με το σύστημα start/stop.

Αντίθετα, στον ανοικτό δρόμο και με την επιλογή sport, το κιβώτιο παραμετροποιεί αναλόγως την απόκρισή του, δίνοντας τη δυνατότητα στον χειριστή να κινηθεί πιο σβέλτα. Για πιο σπορ οδήγηση και μεγαλύτερο έλεγχο, υπάρχουν τα paddles πίσω από το τιμόνι, τα οποία επίσης είναι στάνταρ.

Ήρεμη δύναμη

Ανιχνεύει οχήματα, πεζούς και ποδηλάτες πατώντας αυτόματα το φρένο

Παρότι δεν έχει τις αθλητικές περγαμηνές μιας BMW ή την άνεση λιμουζίνας μιας Mercedes για παράδειγμα, το S60 κινείται με αξιοπρέπεια οπουδήποτε, από την πόλη, έως την εθνική οδό και τους επαρχιακούς δρόμους. Δεν κουράζει τους επιβάτες στα πολύωρα ταξίδια, η ανάρτηση είναι ρυθμισμένη με τέτοιο τρόπο, ώστε να δείχνει σφιχτή σε πιο απαιτητικές διαδρομές και συνάμα απορροφά με άνεση τις ανωμαλίες του οδοστρώματος. To πάτημά του ακόμα και στις υψηλές ταχύτητες εμπνέει εμπιστοσύνη, η ποιότητα κύλισης είναι αισθητά βελτιωμένη και το τιμόνι άμεσο.

Tα πρωτοποριακά συστήματα ασφάλειας και τα ηλεκτρικά βοηθήματα είναι πράγματι εντυπωσιακά, προειδοποιώντας τον οδηγό για ενδεχόμενο κίνδυνο και ακινητοποιώντας αυτόματα το όχημα όταν απαιτηθεί. Μάλιστα, το πακέτο ασφάλειας City Safety ανήκει στο βασικό εξοπλισμό, κάτι που θα εκτιμήσουν δεόντως οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές.

Ποιοτικό και άρτιο

Το σαλόνι του σουηδικού μοντέλου είναι πολυτελές, ποιοτικό και άνετο

Το S60 τονίζει τη σουηδική υπεροχή στους τομείς της τεχνολογίας και της ασφάλειας, διακρίνεται για την κομψότητα και τις καθαρές γραμμές του αμαξώματος, το σκανδιναβικό design και τη χρήση πολυτελών υλικών στο εσωτερικό. Ο ψηφιακός πίνακας οργάνων είναι ευανάγνωστος και εύκολος στη λειτουργία του, σε αντίθεση με την κεντρική κονσόλα. Τα πολλά κουμπιά και οι διακόπτες κουράζουν τον οδηγό, παρά την προσπάθεια των σχεδιαστών της εταιρείας να απλοποιήσουν όσο το δυνατόν περισσότερο τα συστήματα ενημέρωσης, ψυχαγωγίας και πλοήγησης. Όποιος επιθυμεί μπορεί να προσθέσει το Sensus Connected Touch, με δυνατότητα ελέγχου του in car multimedia συνόλου μέσω φωνητικών εντολών.

Οι χώροι είναι ιδανικοί για τέσσερις επιβάτες, με τους πίσω επιβάτες να κάθονται πιο χαμηλά και το πορτμπαγκάζ να έχει χωρητικότητα 380 λίτρων. Ειδική μνεία πρέπει να γίνει στα καθίσματα του αυτοκινήτου. Είναι ίσως τα πιο άνετα και βολικά που έχουμε συναντήσει, αγκαλιάζοντας τέλεια το σώμα και στηρίζοντας ιδανικά τον ανθρώπινο κορμό.


Αξίζει τα λεφτά του

Η κατανάλωση καυσίμου στον ανοικτό δρόμο πέφτει στα 5 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα

Αναμφισβήτητα το σουηδικό μοντέλο κοιτά στα ματιά τις αντίστοιχες γερμανικές προτάσεις, αποδεικνύοντας τα μεγάλα βήματα προόδου που έχει κάνει η Volvo τα τελευταία χρόνια. Η έκδοση S60 Τ3 με το αυτόματο κιβώτιο και τον πλούσιο εξοπλισμό δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη για κανένα λόγο, με την τιμή των 23.400 ευρώ να αλλάζει τα δεδομένα στα premium sedan.

Τεχνικά Χαρακτηριστικά  Volvo S60 T3 Auto 
Κυβισμός (cc) 1.498 κ.εκ.
Ισχύς κινητήρα (Ιπποδύναμη/σ.α.λ.) 152/5.000
Ροπή (Nm/σ.α.λ.) 250/1.700
Επιτάχυνση (0-100 χλμ./ώρα) 8,6
Τελική Ταχύτητα (χλμ./ώρα) 210
Μέση Κατανάλωση (κιλα/100χλμ.) 5,8
Εκπομπές Ρύπων CO2 134 γρ./χλμ.
Τέλη Κυκλοφορίας 121,8 €
Μήκος (μέτρα) 4.635
Πλάτος (μέτρα) 1.899
Ύψος (μέτρα) 1.484
Βάρος (κιλά) 1.625
Χώρος Αποσκευών (λίτρα) 380
Τιμή (από…) 23.400

 Ταξιδεύεις με άνεση και απόλυτη ασφάλεια
Το City Safety αποτρέπει συγκρούσεις ενεργοποιώντας αυτομάτως τα φρένα σε ταχύτητες έως και 50 χλμ./ώρα
Τα καθίσματα είναι πραγματικά εκπληκτικά
Οι μεγάλες τραπεζοειδής απολήξεις της εξάτμισης προσδίδουν δυναμισμό

Πατήστε εδώ για να δείτε όλα τα χαρακτηριστικά του S60

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης