Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι το 2024, η Toyota ανακοινώνει την προμήθεια 500 υδρογονοκίνητων οχημάτων Mirai ως μέρος του επίσημου στόλου της για αυτό το μεγάλο αθλητικό γεγονός. Ενός στόλου που αντί για CO2 θα παράγει καθαρούς υδρατμούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ιαπωνική φίρμα όντας παγκόσμιος Παγκόσμιος Συνεργάτης των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων, η Toyota έχει δεσμευτεί να παρέχει βιώσιμες λύσεις κινητικότητας, κάτι που θα κάνει πράξη με τον πιο «πράσινο» στόλο που έχει υπάρξει ποτέ σε Ολυμπιακούς Αγώνες, με απώτερο σκοπό να μειώσει κατά 50% τις εκπομπές άνθρακα, σε σύγκριση με τους προηγούμενους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο πλαίσιο του στόχου της να επιτύχει ουδετερότητα ως προς τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, η Toyota πιστεύει σε μια προσέγγιση πολλαπλών μονοπατιών για την κινητικότητα μέσω μιας ποικίλης γκάμας ηλεκτρικών οχημάτων με μπαταρίες, με κυψέλες καυσίμου, πλήρως υβριδικών αλλά και plug-in.

Το Toyota Mirai είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα καθώς το σεντάν κινείται με κυψέλες καυσίμου υδρογόνου, και θα ανεφοδιάζεται με υδρογόνο από ανανεώσιμες πηγές που θα παρέχει η Air Liquide, Επίσημος Υποστηρικτής Υδρογόνου των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων Παρίσι 2024.

Toyota Mirai

Το υδρογονοκίνητο σεντάν χρησιμοποιεί κυψέλες καυσίμου, μετατρέποντας το αποθηκευμένο υδρογόνο σε ηλεκτρική ενέργεια, η οποία κινεί τον ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 182 ίππων και 300 Nm ροπής. Μάλιστα με ένα γέμισμα, το οποίο διαρκεί 5 λεπτά,  μπορεί να διανύσει μέχρι και 650χλμ. δείχνοντας πως η ηλεκτροκίνηση, έχει τελικά και άλλα πρόσωπα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης