Zougla.gr

Παρασκευή, 07 Μαΐου 2021
ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ZOUGLA.GR
 
To blog της "ζούγκλας" δημιουργήθηκε προκειμένου να αποτελέσει ένα χρήσιμο εργαλείο στα χέρια των αναγνωστών-χρηστών, χωρίς την επιμέλεια των δημοσιογράφων. Αντ' αυτού παρατηρήθηκε το φαινόμενο της κατάχρησης μίας απόλυτης ελευθερίας που δόθηκε από την πλευρά μας. Η ελευθερία αυτή είχε και θα συνεχίσει να έχει το κόστος των επανειλημμένων μηνύσεων εναντίον μας από άτομα που υπέστησαν άδικες ή δίκαιες, χυδαίες ή λογικές επιθέσεις. Ακόμα και από εξουσιαστές οι οποίοι δεν αντιλαμβάνονται την διαδικτυακή ελευθερία όπως οι περισσότεροι από εμάς. Παρατηρήθηκε ως τόσο το δυσάρεστο φαινόμενο, την ώρα που εμείς υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα της ελευθερίας όλων των χρηστών ανεξαρτήτως τοποθετήσεων και χρωμάτων - ορισμένα άτομα περνώντας σε περιβάλλον απόλυτης κατάχρησης, αντί να εκμεταλλεύονται την ευκαιρία της επικοινωνίας και της πληροφόρησης που τους παρέχει το blog, να αναλώνονται σε χυδαίες επιθέσεις ή ανούσιες ανταλλαγές ύβρεων μεταξύ τους. Από σήμερα τέτοιες αναρτήσεις θα φεύγουν μέχρι ο χώρος αυτός, να μετατραπεί σε πεδίο ουσιαστικής επικοινωνίας και χρήσιμων πληροφοριών. Όλοι μπορείτε να βάλετε ένα λιθαράκι και να συνεισφέρετε σε μία τέτοια προσπάθεια επιτυγχάνοντας το απόλυτο θαύμα. Ετερόκλητο πλήθος να διαχειρίζεται με μοναδικό τρόπο προς όφελος όλων την απόλυτη ελευθερία του.
Μία μικρή ή μεγάλη είδηση της περιοχής σας, τη γειτονιάς σας, το χώρο εργασίας σας, οτιδήποτε έπεσε στην αντίληψή σας μπορεί να είναι πολύ χρήσιμο για μεγάλο τμήμα του κόσμου. Περιμένουμε την ανταπόκρισή σας και σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

Μιλήστε κ εσείς τη Γλώσσα των Ελλήνων - Το πρόγραμμα Ελληνικών ΤΗΣ Αυστραλίας

Μπορεί η εκμάθηση μιας γλώσσας να είναι πηγή χαράς και διασκέδασης; Μπορεί ένα δίχρονο παιδάκι να μυηθεί στην ελληνική κουλτούρα και ιστορία μέσα από το παιχνίδι και τη δημιουργία;

Μπορεί ο χρόνος που περνούν η μαμά και ο μπαμπάς με το παιδί τους, ή ο παππούς και η γιαγιά με το εγγονάκι τους να γίνει ευκαιρία όχι μόνο για να δεθούν μεταξύ τους αλλά και με τις ρίζες τους;

Λοιπόν, όλα τα παραπάνω είναι εφικτά και συμβαίνουν κάθε Δευτέρα στο South Oakleigh και Πέμπτη στο Bulleen,...
Αναρτήθηκε από Ανώνυμος στις Σχολιάστε

Τι πρέπει να κάνεις για τέλεια, όμορφη επιδερμίδα

Ακόμα κι αν ακολουθείς την κατάλληλη για την ακνεϊκή επιδερμίδα σου, υπάρχουν κάποια διατροφικά tips που σίγουρα θα βοηθήσουν στην βελτίωση της όψης και της εικόνας της.

1.Ακόρεστα λίπη
Μελέτες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση πάρα πολλών ωμέγα-6 μπορεί να έχει ως αποτελέσει να προκληθεί φλεγμονή και να σε οδηγήσει στην ακμή. Τροφές που έχουν μαγειρευτεί σε βαριά λάδια όπως τηγανητές πατάτες και τα τσιπς είναι ανεπιθύμητα και μπορούν να καταστρέψουν το δέρμα σου.

2. Γαλακτοκομικά
Η...
Αναρτήθηκε από Ανώνυμος στις Σχολιάστε

"Το Ελληνικό Λευκό Σμιλεμενο Μάρμαρο" Ξενάγηση από τον Βασίλη Μελφο

Το μάρμαρο, λιτό, απέριττο, καθαρό, ολόλευκο, ήταν στενά συνδεδεμένο με τις κοινωνικές, θρησκευτικές και οικονομικές εκδηλώσεις της ζωής των Ελλήνων από την προϊστορική περίοδο.

Οι αρχαίοι Έλληνες γνώριζαν πολύ καλά τα φυσικά και τεχνικά χαρακτηριστικά του. Έτσι μπορούσαν να εκφράσουν την αρμονία και τις αναλογίες στην αρχιτεκτονική και στη γλυπτική.

Απαιτούσε όμως υψηλή τεχνική, και οι Έλληνες γλύπτες, όπως ο Φειδίας, ο Ικτίνος, ο Πραξιτέλης, ο Πολύκλειτος και ο Λύσιππος, έμειναν...
Αναρτήθηκε από Ανώνυμος στις Σχολιάστε

Εφτασαν να αναζητούν την καταγωγή τους στους πιθήκους εξαιτίας ενός κ μόνο λόγου - Μέρος ΒΞέχασε ο άνθρωπος ότι ο Θεός είναι πάνω απ' όλα Χαρά.

Χαρά είναι ο έρωτας, η φιλία, η διασκέδαση, το καλό βιοτικό επίπεδο κλπ..
Ο άνθρωπος, εξαιτίας των δούλων, ταύτισε τον Θεό με τη θλίψη, το δράμα, το δάκρυ. Τον θυμάται όταν κλαίει, όταν φοβάται και όταν αγωνιά για την τύχη του.
Αυτό είναι το κατόρθωμα των δούλων.
Σφάζουν τον κόσμο και σπεύδουν να τον παρηγορήσουν ως αντιπρόσωποι του Θεού της θλίψης και της θυσίας.

Ο Θεός του έρωτα, της φιλίας, του...
Αναρτήθηκε από Ανώνυμος στις Σχολιάστε

Γιώργος Α. Παπανδρέου

Η πρόταση του Προέδρου Μπάιντεν, για την κατάργηση της πνευματικής ιδιοκτησίας σε ό,τι αφορά τα εμβόλια για τον COVID19, είναι ιδιαίτερα θετική. Αν η πρόταση αυτή βρει ευρύτερη αποδοχή και μπορέσει να υλοποιηθεί, θα βοηθήσει καθοριστικά τις πιο φτωχές και υπό ανάπτυξη χώρες που έχουν περιορισμένη πρόσβαση στα εμβόλια.

Ως Σοσιαλιστική Διεθνής, υπογραμμίσαμε πολλές φορές ότι, καθώς ο ιός συνεχίζει να πολλαπλασιάζεται και να εξαπλώνεται σε όλη την υφήλιο, παραμένει μια τεράστια απειλή για...
Αναρτήθηκε από Ανώνυμος στις Σχολιάστε

έφτασαν στο σημείο ν' αναζητούν την καταγωγή τους στους πιθήκους, εξαιτίας ενός και μόνον λόγου:

....Αυτό που έχει σημασία είναι ότι μέχρι να ξαναγίνει δωρεά, θα σκοτωνόμαστε σαν τα ζώα, για να μπορούν κάποιοι μέσα από τις Mercedes να μας κηρύττουν για τη σωτηρία της ψυχής� να εξευτελίζουν το Ευαγγελικό μήνυμα του Χριστού και να εμφανίζουν τον Θεό σαν μια "δύναμη" εκτός τόπου και χρόνου, που "επιθυμεί" ν' "αγιάζουν" οι άνθρωποι μέσα από την αγαμία, τις στερήσεις και τον βασανισμό.
Μια "δύναμη" που μας θέλει με "κομποσκοίνια" στα χέρια, να μετράμε ατελείωτες προσευχές μέσα στη βρόμα και...
Αναρτήθηκε από Ανώνυμος στις Σχολιάστε

Το φυσικό αέριο πηγαίνει στη Καβάλα

Σε τροχιά υλοποίησης εισέρχονται τα μεγάλα έργα υποδομών διανομής φυσικού αερίου σε ακόμη μία πόλη της ακριτικής Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, την Καβάλα.

Μετά την Ξάνθη, τη Δράμα, την Αλεξανδρούπολη και την Κομοτηνή, το Ελεγκτικό Συνέδριο ολοκλήρωσε επιτυχώς τον προσυμβατικό έλεγχο για το έργο στην πόλη της Καβάλας, δίνοντας το "σήμα" για την έναρξη υλοποίησής του.

Η υπογραφή της σύμβασης μεταξύ της ΔΕΔΑ και του αναδόχου του έργου στην Καβάλα, της εταιρείας...
Αναρτήθηκε από Ανώνυμος στις Σχολιάστε

Μπακογιάννη Ντόρα : «Το 2015 ήμασταν έτοιμοι για "μεγάλο συνασπισμό" με τον Τσίπρα»

15/04/2019 | Action24, εκπομπή "Αντιθέσεις"

Ότι το καλοκαίρι του 2015 η Νέα Δημοκρατία ήταν έτοιμη για συγκυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ αποκάλυψε η Ντόρα Μπακογιάννη.

Η βουλευτής της ΝΔ, μιλώντας στην εκπομπή «Αντιθέσεις» του Action24, δήλωσε ότι εκείνο το καλοκαίρι, το κρίσιμο για την Ελλάδα, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης είχε την πρόθεση να συζητήσει με τον Αλέξη Τσίπρα το σενάριο του «μεγάλου συνασπισμού». Ωστόσο, τόνισε η κυρία Μπακογιάννη, «ο κ. Τσίπρας τον κορόιδεψε και έκανε εκλογές».

«Όταν...
Αναρτήθηκε από Ανώνυμος στις Σχολιάστε

Έλληνες και Ρουμάνοι γιορτάζουν μαζί για τις πατρίδες τους

Με μεγάλο σεβασμό η ρουμανική κυβέρνηση ενέκρινε την ανέγερση του Ελληνικού μνημείου.
Την Εκκλησία-μνημείο ανήγειρε η ελληνική ομογένεια της Ρουμανίας κοντά στο κοιμητήριο, στο ακριβές σημείο της πτώσης του Ιερού Λόχου, σε ανάμνηση εκείνης της σημαντικής μάχης, όπου ήταν και το κεντρικό σημείο εορτασμού και προσκυνήματος για όλους τους Έλληνες και φιλέλληνες (Ρουμάνους) και των δύο χωρών στις εκδηλώσεις που έγιναν και εκεί από τα 100 χρόνια της Επανάστασης.
Αναρτήθηκε από Ανώνυμος στις Σχολιάστε

ΠΑΛΙ ΘΡΙΑΜΒΕΥΣΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕ ΝΕΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Ο Άρης Σερβεταλης γοήτευσε με τον άνθρωπο του Θεού. Βραβείο Κοινού απέσπασε η πολυαναμενόμενη ταινία της Γελένα Πόποβιτς «Ο Ανθρωπος του Θεού» στο 43ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Μόσχας, βραβείο που επιβεβαίωσε και την εξαιρετικά θερμή υποδοχή που επιφύλαξαν στην ταινία κοινό και κριτικοί που την απόλαυσαν ζωντανά σε μια κατάμεστη, τηρουμένων των υγειονομικών πρωτοκόλλων, αίθουσα.

Με το πιο σημαντικό βραβείο, λοιπόν, εκείνο του κοινού, στο οποίο απευθύνονται και την προτίμηση του...
Αναρτήθηκε από Ανώνυμος στις Σχολιάστε

Να αφήσω να μου το.. κανουν ???

Είμαι 65 χρονών με έχει κτυπήσει η πολιομυελίτιδα το 1954 , τα περισσότερα όργανά μου δεν δουλεύουν φυσιολογικά !!! ποιος θα μου εγκιειθει ότι δεν θα πεθάνω αν κάνω το εμβόλιο ???
Τι θα πουν ύστερα …. είχε του κόσμου της παθήσεις ήταν έτσι και αλλιώς προβληματικό άτομο !!!ααχαχαχα

Να αφήσω να μου το.. κανουν ???
Μιας και δεν εχο άλλους φίλους θα ρωτήσω εσένα αγαπητέ μου φίλε εδώ στην ζούγκλα !!!
για το εμβόλιο μιλώ ναι ???
Αναρτήθηκε από Ανώνυμος στις Σχολιάστε

Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ


Κ Μητσοτάκης προς τους Ελληνες ομογενείς της Λιβύης:

Την παρουσία των Ελλήνων ομογενών στη Λιβύη εξήρε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στην ελληνική πρεσβεία της Τρίπολης, η οποία επαναλειτουργεί επίσημα από σήμερα.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Με την παρουσία του στην τελετή επίσημης επαναλειτουργίας της ελληνικής πρεσβείας στην Τρίπολη, στην οποία βρέθηκαν εκπρόσωποι των ελληνικών κοινοτήτων, ο κ. Μητσοτάκης ολοκλήρωσε την επίσκεψή του στη Λιβύη.


«Η...
Αναρτήθηκε από Ανώνυμος στις Σχολιάστε

Όλο το νόημα του αθλητισμού σε μια εικόνα - Μπράβο στο μικρό Ελληνόπουλο

Μπράβο Βασιλάκη, μπράβο!
Αναρτήθηκε από Ανώνυμος στις Σχολιάστε

Φόρος τιμής για μια ακόμη αυθεντική Ελληνίδα (Ελληνικής καταγωγής δηλ) την Ολυμπία Δουκάκη

Σε όλο τον κόσμο μας γνωρίζουν ως κάτι το ανυπέρβλητο! Όταν μιλάμε για αυθεντικό Έλληνα εννοούμε τον Έλληνα εις την καταγωγή,, φυσικά. Η Ολυμπία Δουκάκη, μια από αυτούς, είχε βραβευθεί με Όσκαρ για την ενσάρκωση του ρόλου της σαρδόνιας μεσήλικης μητέρας που συμβουλεύει την ξεροκέφαλη κόρη της για τα αισθηματικά της στη ρομαντική κομεντί Moonstruck (1987).


Η Ολυμπία Δουκάκη είχε κερδίσει το Όσκαρ Β’ Γυναικείου Ρόλου για την ταινία Moonstruck, μια ρομαντική κωμωδία του 1987 στην...
Αναρτήθηκε από Ανώνυμος στις Σχολιάστε

Για βλάκες τους περνάτε τους Έλληνες;

.....Ποιος σας είπε κ. Χριστόδουλε ότι ως δούλος του Χριστού έχετε δικαίωμα να έχετε εθνικές ανησυχίες;

Οι εθνικές σας ανησυχίες, εκτός του ότι προσβάλλουν τον Ίδιο τον Χριστό, προσβάλλουν και τους ίδιους τους Έλληνες.
Σ' ότι αφορά το πρώτο δεν απαιτείται ανάλυση, εφόσον ο Χριστός δεν είναι Θεός αποκλειστικά των Ελλήνων και άρα οι δούλοι Του δεν έχουν δικαίωμα να παίρνουν θέση σε διενέξεις μεταξύ των λαών.
Αν θέλουν οι άνθρωποι να λύνουν τις διαφορές τους με τη βία, αυτό είναι...
Αναρτήθηκε από Ανώνυμος στις Σχολιάστε

Συνδεδεμένη ζαχαροτεύτλων

Οι εκτάσεις που συμμετέχουν στη συνδεδεμένη ενίσχυση πρέπει να σπέρνονται με πιστοποιημένο σπόρο σποράς, που αποδεικνύεται με την προσκόμιση πρωτότυπου «τιμολογίου αγοράς» το οποίο επισυνάπτεται στην ΕΑΕ και των αντίστοιχων ετικετών στις περιφερειακές υπηρεσίες του ΟΠΕΚΕΠΕ

Σύμφωνα με την εγκύκλιο του ΟΠΕΚΕΠΕ, δικαιούχοι της συνδεδεμένης ενίσχυσης ζαχαροτεύτλων είναι οι γεωργοί, που καλλιεργούν ζαχαρότευτλα σε επιλέξιμες εκτάσεις υπό τις εξής προϋποθέσεις:

Δικαιούχοι της συνδεδεμένης...
Αναρτήθηκε από Ανώνυμος στις Σχολιάστε

Οι Έλληνες ανά τον πλανήτη γιορτάζουν με τον επίσημο φορέα η "Φωνή Της Ελλάδας"

θα φιλοξενηθούν ομογενείς, Έλληνες της Διασποράς, που θα μας δώσουν το κλίμα του εορτασμού της σημαντικότερης γιορτής της Ορθοδοξίας, από τις ελληνικές κοινότητες, τους συλλόγους και τις εκκλησίες μας σε διάφορα σημεία της γης, καθώς και Έλληνες ναυτικοί που γιορτάζουν «εν πλω».

Οι μικροί μας φίλοι, τα Ελληνόπουλα όπου γης, θα γιορτάζουν ήδη το Πάσχα,με την εκπομπή «Οι δικοί μας μικροί ήρωες» και πολλά τραγούδια.

Τέλος, το πρόγραμμα εμπλουτίζεται με μουσικές εκπομπές σε γιορτινό...
Αναρτήθηκε από Ανώνυμος στις Σχολιάστε

ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΕΚΑΝΕ ΠΑΣΧΑ Ο ΑΥΣΤΡΑΛΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

Σε μια ιδιαίτερα συμβολική γεμάτη αξία και πολλαπλών μηνυμάτων κίνηση προχώρησε ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Scott Morrison.

Ο κ. Morrison παραβρέθηκε στην αναστάσιμη ακολουθία που τελέστηκε στο προάστιο Kogarah του Σίδνεϊ, της οποίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος, και σηματοδότησε την πρώτη φορά στην ιστορία που ένας πρωθυπουργός της Αυστραλίας συμμετέχει στον εορτασμό της Ανάστασης από Εθνοτική ομάδα και συγκεκριμένα την Ελληνορθόδοξη κοινότητα.

Η...
Αναρτήθηκε από Ανώνυμος στις Σχολιάστε

Γλουτενη : πρέπει να την αποφεύγουμε;

Με τον όρο γλουτένη αναφερόμαστε σε μια ομάδα δομικών πρωτεϊνών, που βρίσκονται στους κόκκους ορισμένων σιτηρών, κυρίως στο σιτάρι, στο οποίο αποτελεί τα ¾ της συνολικής πρωτεΐνης, στο κριθάρι, στη σίκαλη και στη βρώμη. Η γλουτένη έχει την ικανότητα να προσδίδει ελαστικότητα στη ζύμη, βοηθώντας την να φουσκώσει και να κρατάει το σχήμα της δίνοντας στο τελικό προϊόν μια αφράτη υφή.

Πρέπει να την αποφεύγουμε και γιατί;


Η γλουτένη μπορεί να προκαλέσει ανεπιθύμητες φλεγμονώδεις,...
Αναρτήθηκε από Ανώνυμος στις Σχολιάστε

ΑΦΙΕΡΩΜΑ: ΕΛΛΗΝΕΣ - ΣΠΟΥΔΑΙΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Φυσικά, είναι αδύνατο να συμπεριλάβουμε όλους τους Έλληνες που διέπρεψαν στο εξωτερικό και δεν είναι γνωστοί στη χώρα μας σε μερικά άρθρα, ούτε κι εμείς τους γνωρίζουμε όλους!

Σήμερα θα αναφερθούμε σε αρκετούς ακόμα και, φυσικά, όσες αναγνώστριες ή όσοι αναγνώστες θέλουν, μπορούν να μας αναφέρουν και άλλες ή άλλους, για να τους συμπεριλάβουμε σε μελλοντικό αφιέρωμα.

Στον Παναγιώτη Ποταγό (1838-1903), τον εξερευνητή που ξεκινώντας από τη Συρία, πήγε στη Μεσοποταμία, την Περσία,...
Αναρτήθηκε από Ανώνυμος στις Σχολιάστε

Γράψτε το δικό σας άρθρο

Τίτλος:
 
Κείμενο:
 
Το όνομά σας:
 
Email:
 
Εικόνα (επιτρέπονται αρχεία μέχρι 3072kB, 5 αρχεία συνολικά):
 
Αν θέλετε να ενσωματώσετε κάποιο video απο το YouTube, επικολλήστε το URL του: