Με εμπλουτισμένο πρόγραμμα και μεγάλο αφιέρωμα στη Μελοποιημένη Ποίηση πραγματοποιείται το 47ο Φεστιβάλ Βιβλίου, τη χρονιά που η δημοτική αρχή της Αθήνας έλαβε από την UNESCO τη σημαντική διάκριση, με την ανακήρυξη της Αθήνας σε «Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου 2018».

Η διοργάνωση Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου του Δήμου Αθηναίων, μέγας δωρητής της οποίας είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, συμμετέχει στο φεστιβάλ με διπλό περίπτερο, όπου εκτός από ενημερωτικό έντυπο και οπτικοακουστικό υλικό, φιλοξενούνται πολλοί από τους φορείς υλοποίησης του προγράμματος. Οι φορείς θα έχουν έτσι την ευκαιρία να συνομιλήσουν με το κοινό και να ενημερώσουν για τις δράσεις με τις οποίες συμμετέχουν σε αυτήν τη μεγάλη, ετήσια διοργάνωση της Αθήνας. Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα της διοργάνωσης, που έχει ξεκινήσει από τις 23 Απριλίου 2018 και διαρκεί μια ολόκληρη χρονιά, περιλαμβάνει περισσότερες από 300 δράσεις με πάνω από 150 φορείς!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το φεστιβάλ ξεκινά στις 31 Αυγούστου και διαρκεί έως τις 16 Σεπτεμβρίου στο Ζάππειο. Τα επίσημα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 20.00. Χαιρετισμό θα απευθύνει μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Αθηναίων, κ. Γιώργος Καμίνης.

Το κεντρικό αφιέρωμα του φεστιβάλ είναι «Μελοποιημένη Ποίηση» και αναδεικνύει τις σχέσεις ανάμεσα στο βιβλίο και τις άλλες τέχνες με αφιερώματα στους μεγάλους δημιουργούς –ποιητές και συνθέτες–, με τη συμμετοχή κορυφαίων τραγουδιστών, μουσικών, ηθοποιών και με τις παρεμβάσεις σημαντικών ανθρώπων από το χώρο των Γραμμάτων και των Τεχνών.

Το Παράλληλο Πρόγραμμα του Φεστιβάλ περιλαμβάνει πολλές ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις όπως αφιερώματα στον Μανόλη Αναγνωστάκη, Λούλα Αναγνωστάκη, Κατερίνα Αγγελάκη-Ρουκ, Γιώργο Ανδρέου, κ.ά, καθώς και συναυλίες, μεταξύ άλλων με τους Σταμάτη Κραουνάκη, Διονύση Σαββόπουλο, Ελένη Τσαλιγοπούλου και Γιάννη Κότσιρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το 47ο Φεστιβάλ Βιβλίου πραγματοποιείται στο πλαίσιο της «Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου» του Δήμου Αθηναίων και διοργανώνεται από τον Σύνδεσμο Εκδοτών Βιβλίου (Σ.ΕΚ.Β.) και τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) σε συνεργασία με την ΕΡΤ, το Εθνικό Θέατρο, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, το Θέατρο Τέχνης Κάρολου Κουν και το Αθηναϊκό Καλλιτεχνικό Δίκτυο. Είναι υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, του Δήμου Αθηναίων και του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού και την υποστήριξη του Ζαππείου Μεγάρου.
Την εφετινή αφίσα του Φεστιβάλ Βιβλίου κοσμεί έργο του Γιάννη Μετζικώφ.

Ημέρες και Ώρες: Δευτέρα-Πέμπτη, 18:00-22:30, Παρασκευή & Σάββατο 18:00-23:00, Κυριακή 10:30-15:00 & 18:00-22:30. Είσοδος ελεύθερη.

Θα υπάρξει ειδικότερη ενημέρωση για τη συμμετοχή των φορέων της Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου, καθώς και για το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Βιβλίου.

Το πρόγραμμα της διοργάνωσης «Αθήνα 2018-Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου» υλοποιείται χάρη στη στήριξη και των δωρητών: Μέγας δωρητής είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Χρυσοί δωρητές είναι το Ίδρυμα Ι. Λάτση και η εταιρία Core Α.Ε. Δωρητές είναι το Ίδρυμα Ωνάση, το Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού και Πολιτιστικού Έργου (ΚΙΚΠΕ), το Ίδρυμα Α. Κ. Λασκαρίδη και ο Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης Έργων Λόγου (ΟΣΔΕΛ). Πολύτιμοι υποστηρικτές είναι η Aegean Airlines, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών και η εταιρεία Σταθερές Συγκοινωνίες (ΣΤΑΣΥ).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης