Η «εικόνα» της σύγχρονης Ελλάδας, μέσα από εννέα αυτοτελείς ιστορίες, παρουσιάζεται στο καινούριο βιβλίο της Σωτηρίας Σταυρακοπούλου, με τίτλο: «Αχ Ελλάδα, σ’αγαπώ», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Εστία».

Ένας Γάλλος διπλωμάτης ρωσικής καταγωγής, ένας νεαρός Αλβανός μετανάστης, μια πτυχιούχος κοινωνικών σπουδών, μια ιδιοκτήτρια συνοικιακού σούπερ μάρκετ, μια νεαρή Γεωργιανή που γηροκομεί έναν ηλικιωμένο συνταξιούχο δάσκαλο, «συναντιούνται» στις σελίδες ενός βιβλίου, μέσα από φανταστικές αφηγήσεις που «ζωντανεύουν» σε πραγματικές πόλεις και περιοχές, όπως η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη και η Μάνη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιχειρώντας να περιγράψει με λέξεις τη μορφή της σημερινής Ελλάδας και ειδικότερα της κοινωνίας που την διαμορφώνει, η συγγραφέας, Σωτηρία Σταυρακοπούλου καταφέρνει ίσως να προβλέψει ή καλύτερα να προαναγγείλει τις δύσκολες ημέρες τις κρίσης που ζούμε.

Περισσότερα για τη συγγραφέα:

Η Σωτηρία Σταυρακοπούλου γεννήθηκε το 1957 στον Βόλο. Από το 1975 ζει στη Θεσσαλονίκη. Απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ., εργάζεται ως Επίκουρη καθηγήτρια στο Τμήμα Φιλολογίας της ίδιας Σχολής. Η ίδια έχει δημοσιεύσει άρθρα και μελέτες που αφορούν την πρώιμη και νεοελληνική λογοτεχνία. Ακόμη, έχει εκδώσει τα βιβλία: «Τα ζούμπερα», «Η χορδοφάσα και ο κύκλος», «Η λαπαροτομή», «Άλμα», «Οι δεξιώσεις», « Η μεθυσμένη γυναίκα», «Σπάνιες αλήθειες».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΕΡΤ

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης