Συνέντευξη: Σωτήρης Σκουλούδης

10 αιώνας μ.Χ. Η Ευρώπη βάλλεται από παντού. Έρμαιο εσωτερικής διχόνοιας, προκαταλήψεων και πανώλης, έχει να αντιμετωπίσει τις στρατιές των Ισλαμικών κρατών. Η τύχη της κρέμεται από μια κλωστή. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στα ανατολικά της σύνορα με την Σαρακινή Συρία, στην περιοχή της Καππαδοκίας της Βυζαντινής αυτοκρατορίας, μεγαλώνει ο Βασίλειος Μουσούρ, γιος μιας βυζαντινής αριστοκράτισσας και ενός Σύρου εμίρη. Σε μια βίαιη εποχή, όπου η επιβίωση εξαρτάται από τις πολεμικές αρετές, ο Βασίλειος δεν έχει να επιδείξει ούτε ρώμη ούτε δεξιοτεχνία. Είναι άνθρωπος των βιβλίων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μέσα, όμως, από ένα μακρινό ταξίδι στα βάθη της Ανατολής και μια εσωτερική διαμάχη μεταξύ καλού και κακού, ο Βασίλειος μεταμορφώνεται σε ικανό πολεμιστή και υπερασπιστή των συνόρων της βυζαντινής αυτοκρατορίας· γίνεται ο «Διγενής Ακρίτας».

Πρόκειται για μια παραλλαγή του μεσαιωνικού έπους του Διγενή Ακρίτα· μια ιστορία που αμφιταλαντεύεται ανάμεσα στην αγάπη και το μίσος, στην εξουσία και την υποταγή, στην πίστη και την αθεΐα και διαδραματίζεται στον Δρόμο του Μεταξιού, κατά την περίοδο των πιο σκοτεινών χρόνων του μεσαίωνα.

Κι όλα αυτά, στο πρώτο ελληνικό κόμικ με θέμα το Βυζάντιο!

Το πρώτο τεύχος του «Διγενή» διατίθεται προς το παρόν διαδικτυακά, και ο σκοπός -αλλά και η απαίτηση των φαν του είδους- είναι να εκδοθεί και σε χαρτί. 

Το zougla.gr συνομίλησε με τον Κωνσταντίνο Δημητρίου, παραγωγό και σεναριογράφο αυτής της πρωτοβουλίας, που συνδυάζει τη μυθοπλασία της παράδοσής μας, με τη σύγχρονη εικονογράφηση, σε ένα θέμα που, περιέργως, έχει αγνοηθεί από τη σύγχρονη ελληνική τέχνη: Τη Βυζαντινή Αυτοκρατορία.

Ακούστε τη συνέντευξη του Κωνσταντίνου Δημητρίου

Μάθετε περισσότερα στο www.digenes.com

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης