Δύο βιβλία του εκδοτικού οίκου “Ελληνικά Γράμματα” κέρδισαν ισάριθμα βραβεία του περιοδικού «Διαβάζω», τα οποία απονεμήθηκαν την Δευτέρα 4 Μαΐου. 

Το Βραβείο Εικονογραφημένου Παιδικού Βιβλίου δόθηκε στο βιβλίο «Εφτά ορφανά μολύβια…εφτά ιστορίες», Φωτεινή Φραγκούλη (κείμενο), Φωτεινή Στεφανίδη (εικονογράφηση). 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Βραβείο Λογοτεχνικού Βιβλίου για Μεγάλα Παιδιά απονεμήθηκε στο βιβλίο «Το σύνθημα» της Ελένης Πριοβόλου.  

Το «Εφτά ορφανά μολύβια…εφτά ιστορίες», το οποίο κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 2008, είναι το όγδοο βιβλίο της Φωτεινής Φραγκούλη. Περιλαμβάνει εφτά ιστορίες, εφτά ορφανά και γενναία μολύβια που τις καταγράφουν για να περισώσουν πολύτιμες στιγμές και ακριβά μυστικά της ζωής. Οι ιστορίες εμφανίζονται αυτοτελείς, ωστόσο η μια συνδέεται με την άλλη, είτε με την αφήγηση είτε με τα πρόσωπα και τους ρόλους. Πρόκειται για μια σπονδυλωτή εικονοποιία με υποδόριο χιούμορ και ποιητικότητα, που αναδεικνύει βαθύτερα νοήματα, σύγχρονα και διαχρονικά. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το σύνθημα» της Ελένης Πριοβόλου κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 2008 και εντάσσεται στη νέα σειρά εφηβικής λογοτεχνίας «Νεανικές Διαδρομές» του εκδοτικού οίκου.  

Το βιβλίο πραγματεύεται το δύσκολο θέμα της μετανάστευσης και του δουλεμπορίου δημιουργώντας όμως μια τρυφερή ιστορία κοινωνικής ευαισθησίας με ήρωα το μικρό Νικολά Αλεξιέβιτς Πριγκόφ από την Ουκρανία, ένα βιρτουόζο του βιολιού που ονειρεύεται να παίξει στις μεγάλες ορχήστρες του κόσμου. Το ταξίδι του για την Ελλάδα είναι γεμάτο δυσκολίες και την αγωνία, τη σκληρότητα κι άλλοτε την ελπίδα, την ανθρωπιά, τον έρωτα. Ο Νικολά τριγυρίζει στους δρόμους της Αθήνας παίζοντας μουσική, γίνεται ο βιολιστής αυτής της πόλης, η συνείδησή της.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης