Είναι ο τίτλος του τρίτου βιβλίου του Μπάμπης Ζαννιά, του οποίου η παρουσίαση θα γίνει την Κυριακή 1 Νοεμβρίου στον Ορχομενό, στις 11:00 π.μ. στον πολυχώρο Small*.

Θα παραβρεθούν και θα μιλήσουν:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ειρήνη Βλάχου – Φιλόλογος

Γιάννης Θεοδωρακόπουλος – Δημοσιογράφος, Πρόεδρος ΠΣΑΤ

Νικόλαος Κ Τασιόπουλος – Συγγραφέας, Επιμελητής εκδόσεων, αντιστράτηγος ε.α. ΕΛ.ΑΣ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μαίρη Αδαμοπούλου – Δημοσιογράφος

Το νέο βιβλίο του Ορχομένιου δημοσιογράφου Μπάμπη Ζαννιά αποτελείται από 69 κείμενα ο οποίος δηλώνει:

….«νοιώθω σεβασμό γι’ αυτούς που δεν ξέρουν, γι’ αυτούς που ψάχνουν, που ψηλαφούν, που σκοντάφτουν» και

… «έτσι, με αυτόν τον τρόπο, για τη συμμετοχή, την προσφορά, γι’ αυτά που συμβαίνουν γύρω και μας απασχολούν, γι’ αυτά που βιώνουμε, τα καταγράφω χωρίς φόβο αλλά με πάθος».

Είναι μια συλλογή χρονογραφημάτων.

Το χρονογράφημα, δίνει τη δυνατότητα στον χρονογράφο, ως εκφραστή της κοινής γνώμης, να κάνει τον αναγνώστη συμμέτοχο, υπενθυμίζοντάς του τη «συλλογικότητα».

Εκείνο που ο καθένας νομίζει ότι το ζει ξεχωριστά το βιώνουν όλοι μαζί! Γι’ αυτό οι αναγνώστες νιώθουν, πολλές φορές, να προσωποποιείται το θέμα που περιγράφει.

Σήμερα στην εποχή της ταχύτητας και του καταιγισμού των γεγονότων από διάφορα είδη επικοινωνίας ίσως ο δημοσιογραφικός λόγος να αποτελεί καταναλωτικό αγαθό, που παράγεται και καταναλώνεται σχεδόν αυθημερόν.

Γι’ αυτό η συγκέντρωση και η έκδοση του «έτσι… ατάκτως ερριμμένα» θα βρίσκεται σε κάποιο ράφι και θα έχει παρέλθει την εφημερότητα.

Το, «έτσι… ατάκτως ερριμμένα» είναι αυτό ακριβώς που λέει ο τίτλος του, κείμενα αφημένα, ξεχασμένα, διαβασμένα, ή αδιάβαστα που τώρα ένα μέρος τους τυπώθηκε και δεν είναι πλέον λόγια, αλλά σπόρος για προβληματισμό.  

Είναι κείμενα διαχρονικά, συνέβησαν και πάρα πολλά συνεχίζουν να συμβαίνουν. Έχουν θρονιαστεί και δεν λένε να διορθωθούν. Δεν μηδενίζω, δεν λοιδορώ, δεν στοχοποιώ, αναφέρω γεγονότα που δυστυχώς ή ευτυχώς διαδραματίστηκαν στο χωροχρόνο για τα οποία υπάρχουν αίτια και υπαίτια.  

* 1ο χλμ Ορχομενού-Κάστρου (περιφερειακός Ορχομενού)

   22610 32624 – info@small-mike.gr

  Τεράστιος χώρος και με την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης