Εάν επιθυμείτε να προσπαθήσετε το ακατόρθωτο και να «σταματήσετε» τον χρόνο, εάν νομίζετε ότι μια περιδίνηση μέσα σε αυτόν μπορεί να προσφέρει θύμησες στους παλαιότερους και τροφή για αναζήτηση στους νεότερους και εάν είστε διατεθειμένοι να τολμήσετε μια προβολή του χθές στο σήμερα, τότε δεν έχετε παρά να διαβάσετε το νέο βιβλίο-λεύκωμα του Αιγυπτιώτη Έλληνα κ. Γεωργίου Μ. Κοτζά.

Χάρτης της Κάτω Αιγύπτου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η γοητεία της εικόνας, η δύναμη της αφήγησης, η λεπτομέρεια της περιγραφής ανασηκώνουν τη σκόνη του παρελθόντος που στο διάβα της συμπαρασύρει και συγκινεί, υπενθυμίζει και διδάσκει, φωτίζει και εκπέμπει. Μα πάνω απ’όλα ξεγελά τον χρόνο και διασκεδάζει μαζί του!

Ε’ Γυμνασίου Ομάδα Σουηδικής σκυταλοδρομίας

Μια τετραετής γυμνασιακή διαδρομή-εκδρομή εκτός συνόρων, μα εντός των συνόρων της καρδιάς του Ελληνισμού στην Αφρικανική ήπειρο, στη γη της Κλεοπάτρας και των Πτολεμαίων, στη γη που βρήκε καταφύγιο ο Χριστός μας, στη γη που ανέθρεψε λαμπρούς Έλληνες των τεχνών και των γραμμάτων, στη γη που έζησαν μεγάλοι Έλληνες ευεργέτες, στη Μανσούρα!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τελειόφοιτοι  1960

Ενωμοτάρχης αυτού του αναγνωστικού ταξιδιού δε θα μπορούσε να είναι άλλος από τον κ. Γεώργιο Μ. Κοτζά, ο οποίος ως ακούραστος ταξιδιώτης πόλεων και χωρών (Ισμαηλία, Πορτ-Τεουφίκ, Σουέζ, Μανσούρα Αιγύπτου, Αθήνα Ελλάδος, Saclay Γαλλίας, NY Η.Π.Α.) ‘’παντρεύει’’ τη σκέψη με την πένα του υφαίνοντας ατομικές και συλλογικές στιγμές-διαδρομές-πορείες-ιστορίες!

Επίσκεψη καθηγητών στις πυραμίδες 1959

 

Ο συγγραφέας-μαθητής με τους γονείς του

Το βιβλίο διατίθεται στα γραφεία του Συλλόγου Αιγυπτιωτών Ελλήνων Σουέζ & Πορτ-Τεουφίκ επί της 3ης Σεπτεμβρίου 56, Τ.Κ. 104 33, Αθήνα, 1ος όροφος  (τηλ. επικοινωνίας 210-8231119)

Μέρος των εσόδων θα διατεθούν για τις ανάγκες του Συλλόγου.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης