Συγγραφή παιδικών βιβλίων για καλό σκοπό. Σίγουρα μία πολύ όμορφη ιδέα, που ίσως δεν περιμένουν πολλοί να υλοποιηθεί από μία Ελληνίδα αστυνομικό.

Ο λόγος για τη Φωτεινή Κωνσταντοπούλου και το τελευταίο παιδικό βιβλίο της με τίτλο «Μια ζαχαρένια συνταγή» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις IANOS, με εικονογράφηση της Σάντρας Ελευθερίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μοναδικός της σκοπός να χαρίσει παιδικά χαμόγελα και να βοηθήσει τα προσφυγόπουλα που βλέπουμε καθημερινά να φτάνουν στη χώρα μας, επιζητώντας ένα καλύτερο αύριο.

Η Φωτεινή στον ελεύθερο χρόνο της βοηθάει τους ήρωες των ιστοριών της να φέρουν εις πέρας πότε τις γλυκές και πότε τις αλμυρές αποστολές τους. Με μοναδικό της κίνητρο την αγάπη της για τα παιδιά και τους ανθρώπους, που βιώνουν τις δυσχερείς συνθήκες του πολέμου στη χώρα τους, αποφάσισε να προσφέρει τα έσοδα του βιβλίου της, στηρίζοντας, από κοινού με τις εκδόσεις IANOS, το όνειρό τους για έναν κόσμο ζαχαρένιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το βιβλίο «Μια ζαχαρένια συνταγή» είναι το πρώτο ελληνικό βιβλίο, που τέθηκε υπό την αιγίδα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες. Όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις του, θα διατεθούν για τη στήριξη της παγκόσμιας εκστρατείας «Back2School» της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, η οποία στηρίζει την πρόσβαση στην εκπαίδευση των παιδιών-προσφύγων σε όλο τον κόσμο.

Πρόκειται για ένα βιβλίο που, μέσα από τις περιπέτειες των ηρώων του, σκοπό έχει να καλλιεργήσει την αγάπη και την αλληλεγγύη. Μια συγκινητική κίνηση που δεν αφήνει κανέναν αδιάφορο.

«Ο Ρένος ο Ζαχαρένιος, ένας ζαχαροπλάστης, διαφορετικός απ’ αυτούς που ξέρουμε, ζει στα …σύννεφα και φτιάχνει λιχουδιές για τους ήρωες των παραμυθιών. Αγαπάει όμως πολύ και τους ανθρώπους, γι’ αυτό αποφασίζει να φτιάξει μια ζαχαρένια συνταγή μόνο για κείνους. Μέχρι το βράδυ όλα πρέπει να είναι έτοιμα. Θα προλάβει όμως;»

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης