«Η Ναουσαία δεν φοβάται». Δεν φοβάται να ερωτευτεί, ν’ ακολουθήσει τον αγαπημένο της, να υπερασπιστεί την τιμή και τη λευτεριά, τη δική της και του Γένους.

Η Ελένη Αποστολίδου μάς μεταφέρει σε μια όχι και τόσο μακρινή εποχή και μας διηγείται γλαφυρά τη συναρπαστική περιπέτεια της ζωής των ηρώων. Ταυτιζόμαστε μαζί τους και ταξιδεύουμε στα πάθη και στην ιστορία χέρι χέρι με τη Μαρίγια, που αγάπησε μοιραία, χάραξε προσωπική πορεία και, ευλύγιστη σαν δέντρο και ταυτόχρονα ατρόμητη, δεν διστάζει να γκρεμίσει ό,τι της στερεί τον έρωτα και τη δημιουργία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η φωτιά στην καρδιά πυροδοτεί το ίδιο την αγάπη, τη συγχώρεση και την κατάκτηση της ελευθερίας. Από τις ζωογόνες στάχτες προβάλλει η καινούρια ζωή που επουλώνοντας τις πληγές θα οδηγήσει τη Μαρίγια και τους δικούς της στο μέλλον.

Παλιές ιστορίες που δεν ξέρει κανείς ν’ αναφέρει µε βεβαιότητα πότε, πού και πώς. Όπως την αφηγήθηκε ο εκάστοτε παππούς στο εγγόνι του, κι εκείνο στο δικό του και πάει λέγοντας. Τι και τι δεν χωρά µια τέτοια ιστορία. Από εκατόφυλλα ρόδα και τοµάρια βουβαλιών και κρυµµένους θησαυρούς ως τεκέδες και κεριά άσβεστα.

Λίγα λόγια για την συγγραφέα

Η Ελένη Φρούτα-Αποστολίδου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Εμφανίστηκε στη λογοτεχνία το 1983 με ποιήματά της που δημοσίευσε ο πεζογράφος Κύπρος Χρυσάνθης στο περιοδικό Πνευματική Κύπρος και τα οποία διαβάστηκαν από τον ποιητή Κώστα Μόντη στο ΡΙΚ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κείμενά της έχουν δημοσιευθεί στα περιοδικά Παρατηρητής, Fan ZEIN, Το Όραμαν. Επίσης, έχει γράψει μια συλλογή επτά αλληλένδετων διηγημάτων με τίτλο Οι Γιαλούδες, εκδόσεις Παρατηρητής, Θεσσαλονίκη 1991, και τη νουβέλα Το Σκοτεινό Δωμάτιο, εκδόσεις Δελφίνι, Αθήνα 1995.

Από τις εκδόσεις Λιβάνη κυκλοφορούν επίσης τα μυθιστορήματά της Οι Έρωτες που Γράφουν Ιστορία, 2000, και Όσα Φέρνει ο Άνεμος, 2001.
_________________________________________________________
Ελένη Αποστολίδου: “Η φωτιά της καρδιάς”

ISBN 978-960-14-2026-4  –  σελ. 213  –  τιμή 14,00 ευρώ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης