Της «αγάπης τα παθήματα» και η ζωή σε μια ξένη χώρα συγκρούονται στο πρώτο μυθιστόρημα της Αμερικανίδας δημοσιογράφου Marissa Tejada.

Έχοντας αποφασίσει εδώ και μερικά χρόνια να ζει στη Μεσογειακή Ελλάδα, η οικονομική κρίση, η κουλτούρα, ο πολιτισμός και τα τοπία ενέπνευσαν τη βραβευμένη δημοσιογράφο Marissa Tejada, στο πρώτο της μυθιστόρημα με τίτλο: Chasing Athens. Το βιβλίο της, μια ρομαντική κομεντί κυκλοφόρησε σε ηλεκτρονική έκδοση από τον αμερικάνικο εκδοτικό οίκο Musa Publishing, στις 25 Απριλίου, 2014.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με αφετηρία την Αθήνα και τα ελληνικά νησιά και εν συνεχεία στην Ιθάκη της Νέας Υόρκης, η ιστορία του βιβλίου ακολουθεί την Εύα Μάρτιν, εκπατρισμένη και πληγωμένη από τον σύζυγο της, που εντελώς απροσδόκητα την εγκαταλείπει αμέσως μετά την εγκατάστασή τους στην Ελλάδα. Με το δίλημμα να μείνει στην Ελλάδα ή να επιστρέψει στη χώρα της, παίρνει μια ενστικτώδη απόφαση να μείνει. Παρά την πίεση τής μητέρας της να επιστρέψει, την αβεβαιότητα που της προκαλεί το διαζύγιό της και την έλλειψη τού χρόνια αποξενωμένου πατέρα της, είναι αποφασισμένη να δοκιμαστεί και να διεκδικήσει την ανεξαρτησία της.

Οι Έλληνες φίλοι της τη διασκεδάζουν και τη μαθαίνουν, ενώ παράλληλα βιώνει το πολιτισμικό σοκ της αλλαγής, τα εμπόδια της γλώσσας αλλά και τη γοητεία των μεσογειακών αντρών, μέχρι που μια ξαφνική και επείγουσα κατάσταση την οδηγεί πίσω στην πατρίδα της και στην υποτονική Ιθάκη της Νέας Υόρκης απ’ όπου κατάγεται για να αντιμετωπίσει έτσι ένα απογοητευτικό παρελθόν και να αναγκαστεί να επανακαθορίσει το νόημα τού που ανήκει τελικά και ποιο είναι το σπίτι της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η ηρωίδα Εύα βιώνει την πραγματικότητα της Αθήνας, στην Ελλάδα της κρίσης, της αντίδρασης και της βίας. Ωστόσο, παίρνει γεύση και από τα νησιά της χώρας αλλά και τη νυχτερινή της ζωή. Θέλω οι αναγνώστες να νιώσουν πώς είναι να ζεις σε μια ταραχώδη, πλούσια πολιτισμικά, με ιστορία από την αρχαιότητα αλλά και σύγχρονη πόλη όπως η Αθήνα» δηλώνει η συγγραφέας Marissa Tejada. «Όπως κάθε ιστορία που αναφέρεται στις εμπειρίες των γυναικών που ζουν μακριά από την πατρίδα τους, το μέρος, η πόλη, η χώρα παίζουν ένα κύριο ρόλο. Η Ελλάδα σαν χώρα έχει μια αίγλη που την χαρακτηρίζει έντονα. Η διαμονή μου εδώ με ενέπνευσε και μου άλλαξε τη ζωή».

Το μυθιστόρημα Chasing Athens πωλείται για 4.99 $ μέσω του Musa Publishing web site. Βρίσκεται επίσης αναρτημένο στα web portals των Amazon, Barnes and Noble, Smashwords καθώς και σε portals ηλεκτρονικών βιβλίων.

Η Marissa Tejada είναι δημοσιογράφος, βραβευμένη για το έργο της και έχει εργαστεί σε διάφορες πολιτείες της Αμερικής σαν τηλεοπτική ρεπόρτερ και παρουσιάστρια στη Florida, Washington State και Upstate New York. Έχει επίσης εργαστεί σε ειδησεογραφικά πρακτορεία στο Los Angeles και στο Λονδίνο και έχει συμμετάσχει σε εκστρατείες δημοσίων σχέσεων για εταιρείες υψηλής τεχνολογίας στο San Francisco. Η Marissa Tejada είναι απόφοιτη του πανεπιστημίου Ithaca College, N.Y, στον τομέα επικοινωνίας και μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Σήμερα, η Marissa Tejada είναι freelance αρθρογράφος για θέματα φαγητού, κρασιού, τεχνολογίας και τουρισμού. Διατηρεί το δικό της τουριστικό blog, my Greece, my travels και ζει στην Αθήνα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης