<Φεβρουάριος, 1945. Το κορίτσι αισθάνθηκε το κρύο να ανεβαίνει στο πόδι της και να σέρνεται στην πλάτη της. Προσπάθησε να βολευτεί στο μπροστινό κάθισμα, για να μπορεί να βλέπει καλύτερα έξω. Συγκεντρώθηκε στην εξερεύνηση του λευκού χιονισμένου τοπίου, αλλά δεν διέκρινε κανένα ζωντανό πλάσμα. Κάνει υπερβολικό κρύο έξω, σκέφτηκε, καθώς της πέρασε η σκέψη να βγει από το αυτοκίνητο και να ξαναμπεί στο σπίτι.

Από την άλλη, δεν τολμούσε να πει κουβέντα. Ένα δάκρυ κύλησε στο μάγουλό της,  καθώς ο άντρας που καθόταν στη θέση του οδηγού προσπαθούσε να βάλει μπρος το αμάξι. Έσφιξε τα χείλη κι έστρεψε το βλέμμα αλλού, για να μη φανεί το δάκρυ της. Φοβήθηκε ότι θα τον θύμωνε πολύ. Κοίταξε το σπίτι δίπλα στο αυτοκίνητο κι έψαξε με το βλέμμα το άλλο κορίτσι, αλλά το μόνο ζωντανό πλάσμα που μπόρεσε να δει ήταν ο Σνούντουρ, ο σκύλος. Κοιμόταν ξαπλωμένος στα σκαλιά της εισόδου. Ξαφνικά, το ζώο τινάχτηκε όρθιο και κάρφωσε τα μάτια του πάνω της. Η μικρή τού έστειλε ένα αδύναμο χαμόγελο. Ο σκύλος ξάπλωσε ξανά κι έκλεισε τα μάτια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το αυτοκίνητο ξεκίνησε μ’ ένα τράνταγμα, και ο άντρας τεντώθηκε στο κάθισμα.>

(από το πρώτο κεφάλαιο)

Η Θόρα, η γνωστή µας δικηγόρος από τον Κύκλο του κακού, αυτή τη φορά καλείται να αναλάβει την υπόθεση εµφάνισης φαντασµάτων σ’ ένα new age θέρετρο της δυτικής ακτής της Ισλανδίας. Μολονότι αρχικά βλέπει µε σκεπτικισµό την υπόθεση αυτή, ο ορθολογισµός της υποχωρεί µπροστά σε δυο άγριες δολοφονίες, για τις οποίες µάλιστα η αστυνοµία θεωρεί ως βασικό ύποπτο τον ιδιοκτήτη και εντολέα της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα πράγµατα περιπλέκονται ακόµη περισσότερο από τα µυστήρια που κρύβουν οι άνθρωποι στην ευρύτερη περιοχή, η διερεύνηση των οποίων θα οδηγήσει τη Θόρα σε απρόσµενες και συγκλονιστικές ανακαλύψεις…

«Οι αµέτρητες ανατροπές θυµίζουν τη µαεστρία της Αγκάθα Κρίστι και κρατούν ψηλά την αγωνία του αναγνώστη µέχρι την τελευταία σελίδα»Sunday Telegraph

«Η Σιγκουρδαρντότιρ στήνει µε απαράµιλλη σκηνοθεσία το σκηνικό του µυστηρίου, που καθηλώνει τον αναγνώστη. ∆ικαίως παίρνει µια θέση στην πρώτη γραµµή των σκανδιναυών συγγραφέων»The Times

Λίγα λόγια για την συγγραφέα

 

Η Ίρσα Σιγκουρδαρντότιρ (1963), µηχανικός στο επάγγελµα, θεωρείται από τα νέα µεγάλα ονόµατα του θρίλερ. Η πρωτότυπη γραφή της, που συνδυάζει τη σύγχρονη πραγµατικότητα µε την έρευνα της γεµάτης µυστήριο αρχαίας ιστορίας της χώρας της, δίνει µια µοναδικότητα στην πλοκή των βιβλίων της.

 

___________________________________

Ίρσα Σιγκουρδαρντότιρ: ”Οι χαμένες ψυχές”

ISBN: 978-960-7951-71-7 • Σελίδες: 456 • ∆ιαστάσεις: 14×20,5 • Τιµή: 21 ευρώ

 

Λίγα λόγια για τον εκδοτικό οίκο

Η πορεία της Διήγησης στο χώρο της λογοτεχνίας άρχισε πριν από τέσσερα περίπου χρόνια. Ήταν μια πορεία «μαθητείας» μάλλον, στην οποία ο εκδοτικός οίκος προσπάθησε να αφομοιώσει, ή να ενσωματώσει, καλύτερα, την αγάπη για το βιβλίο στις σύγχρονες τάσεις της βιβλιοπαραγωγής και στις απαιτήσεις του αναγνωστικού κοινού.

Έτσι, και αφού μετά από συνεχή προσπάθεια προσπαθήσαμε να πείσουμε ότι μπορούμε με το διάβα του χρόνου να ωριμάσουμε όλο και περισσότερο, στόχευσή μας αποτελεί πια να χτίσουμε το οικοδόμημά μας πάνω σε συγκεκριμένες ιδεολογικές αρχές και πνευματικές τάσεις, στο βαθμό που αυτό είναι δυνατόν σ’ ένα χώρο που λειτουργεί και με επιχειρηματικά – εμπορικά κριτήρια. Το μυθιστόρημα, ένα από τα πνευματικά εργαλεία του ανθρώπου της νεότερης εποχής που προσπάθησε να δημιουργήσει μια ανθρωποκεντρική κοσμοθεωρία και βιοθεωρία απέναντι στην καταθλιπτική κυριαρχία του δυτικού μεσαίωνα, βρίσκεται πάντα στην πηγή σκέψης της Διήγησης, αφού πάντα εμφανίζονται κάποια κέντρα ποδηγέτησης της ανθρώπινης σκέψης και πάντα θα υπάρχει η ανάγκη για αντίλογο.

Ο εκδοτικός προγραμματισμός και προσανατολισμός της Διήγησης δεν στοχεύει, κυρίως, στην προσέλευση τρανταχτών ονομάτων, όχι μόνο για λόγους αντικειμενικούς, αλλά, κατά βάση, γιατί προτεραιότητα αποτελεί η ανεύρεση καινούργιων συγγραφέων, οι οποίοι διαθέτουν δυναμική και το ταλέντο τους δίνει τα εχέγγυα για μια διαχρονική παρουσία στο χώρο.

Ονόματα και μεγέθη όπως αυτά του νομπελίστα Τζ. Μ. Κούτσι, που αποτελούν σημεία αναφοράς, αποτελούν και θα αποτελούν εξαίρεση στον κανόνα. Στο πλαίσιο αυτού του κανόνα οι εκδόσεις Διήγηση ενέταξαν στον προγραμματισμό τους και συγγραφείς όπως ο Κλαούντιο Μάγκρις, ο γνωστός Βρετανός Πίτερ Ακρόιντ ή και άλλα ονόματα – εκπλήξεις που θα δούμε σύντομα. Η αρχή αυτή βρίσκεται και στην αφετηρία του χτισίματος της ελληνικής σειράς.

Είναι σαφές, λοιπόν, ότι η Διήγηση, για να πορευτεί με αυξητικούς ρυθμούς και σε βάθος χρόνου, αποβλέπει κυρίως στη «δημιουργία» συγγραφέων. Όλοι θυμόμαστε την πρώτη εκδοτική επιτυχία της Διήγησης, το «Τυπωθήτω» των Μονάλντι και Σόρτι. Στο σύντομο αυτό χρονικό διάστημα η Διήγηση ανέδειξε συγγραφείς, όπως η Ανίτα Ναΐρ, ενώ παράλληλα συνέχισε συγγραφείς, όπως ο διάσημος Γαλλοκινέζος Ντάι Σούτζι (βραβείο Femina 2003).

Για το μέλλον η Διήγηση υπόσχεται πολλές εκπλήξεις.

Έδρα:
Βασ. Κωνσταντίνου 175, Κορωπί 194 00,
τηλ./fax: 210 6624913

Υποκ/μα:
Ασκληπιού 36 Αθήνα 106 80,
τηλ.: 210 3630601
fax: 210 3630622

e-mail: info@diigisi.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης