Συνέντευξη: Σωτήρης Σκουλούδης

Ένα κορίτσι φοβάται τα ύψη, αλλά ταυτόχρονα νιώθει μια ακατανίκητη έλξη γι’ αυτά. Αποφασίζει λοιπόν να νικήσει τους φόβους της και να ανεβεί στις 7 ψηλότερες κορυφές του κόσμου. Έτσι, θα μάθει πως τους φόβους τούς νικάς με την ελπίδα, τη συνεργασία, την αφοσίωση, το θάρρος και την υπομονή, και σοφότερη θα γυρίσει πίσω στο σπιτάκι της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μια υπέροχη αλληγορική ιστορία για παιδιά 5-8 ετών που συνοδεύεται με μια περιήγηση στις ψηλότερες κορυφές του κόσμου και την ανακάλυψη των εσωτερικών χαρισμάτων που χρειάζεται ο καθένας ώστε να κατακτήσει τον στόχο του. Η διπλή ανάγνωση συνδέει την κάθε κορυφή με έναν στόχο προσωπικής βελτίωσης.

Η ιστορία είναι βασισμένη στην κατάκτηση των 7 κορυφών του κόσμου από την Ελληνίδα ορειβάτισσα Χριστίνα Φλαμπούρη, την πρώτη Ελληνίδα που ανέβηκε το Έβερεστ και τη μοναδική μέχρι σήμερα που ολοκλήρωσε το «7 Summits Project». Η Χριστίνα μοιράζεται το πάθος της για τις «κορυφές» με μικρούς και μεγάλους και τους εμπνέει να ακολουθήσουν τα όνειρά τους, όσο μεγάλα και αν είναι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτό το πάθος την έφερε κοντά με τη Μαρία Ρουσάκη, τη συγγραφέα που μέχρι σήμερα έχει γράψει πάνω από 50 βιβλία για παιδιά, εφήβους και ενηλίκους. Κάθισαν μαζί και έγραψαν αυτό το βιβλίο, το οποίο εικονογράφησε η Κιάρα Φεντέλε και που ονειρεύονται να φτάσει στις πιο ψηλές κορυφές του κόσμου. Εκεί που όλα τα όνειρα μοιάζουν προσβάσιμα και εφικτά. Γιατί το παιδικό βιβλίο «Στις 7 κορυφές» μας δίνει τη δυνατότητα να δούμε και τα εφτά στοιχεία που μπορούν να μας ενδυναμώσουν για να φτάσουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε.

7 – Οι εφτά κορυφές μας βοηθούν ΝΑ:

Κ – Κυνηγήσουμε τους στόχους μας!

Ο – Ονειρευόμαστε αυτό που πραγματικά θέλουμε!

Ρ – Ρισκάρουμε με προσοχή!

Υ – Υψώνουμε την πίστη μας στον εαυτό μας!

Φ – Φτιάχνουμε τις κατάλληλες συνθήκες για να πετύχουμε!

Ε – Εκπαιδευόμαστε για να φτάσουμε στους στόχους μας!

Σ – Στηριζόμαστε στις δυνάμεις μας, αλλά και σε άλλους όταν χρειαστεί!

Το zougla.gr συνομίλησε με τη Χριστίνα Φλαμπούρη για την πρώτη αυτή εκδοτική της προσπάθεια!

Διαβάστε τη συνέντευξη:

Ποια ανάγκη σας γέννησε τη θέληση για τη δημιουργία του συγκεκριμένου βιβλίου; Τι θέλετε να περάσετε στον κόσμο και ειδικά στα παιδιά με αυτό;

Η ανάγκη να μοιράζομαι… να μοιράζομαι τη χαρά, τις εικόνες αλλά και τα μαθημάτα που διδάχτηκα στην προσπάθεια μου για την ανάβαση στις 7 Κορυφές! Μέσα από το παραμύθι σκοπός είναι τα παιδιά να ονειρευτούν και να γεμίσουν δύναμη και ελπίδα ότι μπορούν να καταφέρουν τα πάντα. Ότι μπορεί να γίνει ο κόσμος δικός τους!

Ποια θα ήταν η πρώτη και σημαντικότερη συμβουλή που θα δίνατε στους μικρούς μας φίλους ώστε να υπερνικήσουν τους φόβους τους;

Ότι ο φόβος πρέπει να είναι σύμβουλος και όχι εχθρός. Πρέπει να μας κάνει να βρούμε τον τρόπο να γίνουμε πιο δυνατοί ώστε να τον ξεπεράσουμε και όχι να το αποφύγουμε γιατί έτσι χάνουμε πολύ όμορφα κομμάτια της ζωής μας.

Προφανώς η συγγραφή του βιβλίου αποτελεί και κάποιου είδους «ημερολόγιο» των σκέψεων και των αγωνιών σας, ενώ ανεβαίνατε όλο και πιο ψηλά, επιτυγχάνοντας αυτό το τεράστιο επίτευγμα…  Τι συμβουλή έχετε να δώσετε ακριβώς στις πιο δύσκολες στιγμές ανάβασης μέχρι την κορυφή;

Στις δύσκολες στιγμές πρέπει να σκεφτόμαστε γιατί ξεκινήσαμε, Πως θα νιώθαμε αν τώρα είχαμε πετύχει το στόχο μας; Εγώ συνήθως σκέφτομαι πως θα ένιωθα τώρα αν ήμουν στην κορυφή και σαν ταινία περνάει από μπροστά μου όλη η προσπάθεια μου μέχρι αυτή τη στιγμή που είμαι έτοιμη να τα παρατήσω (κάθε αποστολή ξεκινάει 6 -8 μήνες πριν φτάσω στο βουνό) ευτυχώς κάθε φορά σκέφτομαι ότι δεν αξίζει να τα παρατήσω μετά από τόση προσπάθεια. Και κάπως έτσι συνεχίζω για μια ώρα ακόμα για μέρα ακόμα και βήμα βήμα κάποια στιγμή το επόμενο βήμα είναι στην κορυφή!

Και ποια θεωρείτε ότι είναι τα σημαντικότερα εμπόδια που μας εμποδίζουν από την κατάκτηση των δικών μας κορυφών;

Θα έλεγα ο φόβος για το άγνωστο ή την αποτυχία… 

Όλο αυτό το τεράστιο ταξίδι μέχρι τις κορυφές του κόσμου… Τι άφησε στη Χριστίνα Φλαμπούρη, προσωπικά;

Είμαι τελείως διαφορετικός άνθρωπος. Εκτιμώ πράγματα που παλιά δεν τα έβλεπα… Όταν σε μια αποστολή για να πιείς νερό πρέπει να μαζέψεις χιόνι και να το βράσεις σίγουρα εκτιμάς διπλά την ευκολία στην καθημερινότητα.. Νιώθω ευτυχισμένη με τις απλές στιγμές τις καθημερινότητας!

Μιλήστε μας για τη συνεργασία σας με τη Μαρία Ρουσάκη… Πώς συνεργαστήκατε για τη συγγραφή του βιβλίου; Και τελικά, όπως αναφέρετε και στο βιβλίο σας, ποια είναι η  σημασία της συνεργασίας για την επίτευξη των προσωπικών μας στόχων;

Πιστεύω πολύ στη συνεργασία και στην έννοια της ομάδας, επομένως μου αρέσει να συνεργάζομαι με ανθρώπους που θαυμάζω και η Μαρία είναι ένα από αυτούς. Τη θαυμάζω για την αστείρευτη θετική ενέργεια που έχει. Η απόφαση για το παραμύθι μας «Στις 7 Κορυφές» ήρθε σχεδόν από μόνη της.. Αρκούσε μια ωραία κουβέντα και την άλλη μέρα είχαμε πιάσει ήδη τα μολύβια… μέσα από το παραμύθι θέλουμε να δείξουμε την σημασία της συνεργασίας και η ιστορία της μικρής Χριστίνας που προσπάθησε να ανέβει στο Κιλιμάνζταρο με το φίλο της το Μάκη τα λέει όλα…

Και μιας και ο πλανήτης μας «ξέμεινε» από υψηλές κορυφές για εσάς… Ποια είναι η επόμενη κατάκτησή σας;

Πάντα θα υπάρχουν πιο ψηλές και δύσκολες κορυφές έστω και με την μεταφορική έννοια που θα θέλω να πατήσω… Προς το παρόν βάζω όλη μου την ενέργεια μου στο να φτάσει το Παραμύθι ‘Στις 7 κορυφές’ σε όσο το δυνατό περισσότερα παιδιά ώστε να ονειρευτούν με την σειρά του τις δικές τους ‘κορυφές’!

Δείτε την αναλυτική συνέντευξη της Χριστίνας Φλαμπούρη σχετικά με το μεγάλο της επίτευγμα:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης