Εννιά ιστορίες, βασισµένες σε αντίστοιχα θαύµατα που συνέβησαν και συµβαίνουν καθηµερινά, αλλά η µετριο- φροσύνη των ανθρώπων τα κρατά µυστικά, στα άδυτα της καρδιάς, σαν πολύτιµο θησαυρό. Εννιά ιστορίες, σαν ένα τρυφερό παραµύθι που ταξιδεύουν τον αναγνώστη στα μονοπάτια του ονείρου, εκεί όπου όλα είναι δυνατά. Γιατί την Αλήθεια µονάχα η καρδιά την αποδέχεται. Εννιά θαύµατα που κάποιοι τα έζησαν, άλλοι τα άκουσαν και τα κληροδότησαν στους πρόθυµους ακροατές, εκείνους που πάντα αποζητούν το δικό τους θαύµα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ζωή µας απέχει µόλις ένα βήµα από ένα τέτοιο αίτηµα προς τον Θεό. Οι απαρχές αυτού του βιβλίου ανήκουν σε χρόνια παλιά, τότε που η γιαγιά µου η Αθηνά έσπερνε στο διψασµένο µου µυαλό τις ιστορίες αυτές σαν νά ‘ταν αληθινές· µέχρι που έκρινα πως άξιζε τον κόπο να τις µεταδώσω και εγώ µε την σειρά µου, όπως θα έκανε κάθε παππούς στα εγγόνια του.

Διαβάστε επίσης:

«Ο βιολονίστας»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αθηνά, ευτυχώς που δεν γεννήθηκα όμορφη»

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Κώστας Καρακάσης γεννήθηκε στην Αίγυπτο από Έλληνες γονείς και φοίτησε στην Ξενάκειο Σχολή του Καΐρου. Η οικογένειά του είχε άμεση σχέση με τον πνευματικό και καλλιτεχνικό κόσμο. Ο θείος του, Σταύρος Καρακάσης, πολύ γνωστός στους αλεξανδρινούς αλλά και αθηναϊκούς κύκλους, ανήκε στην ομάδα των Αιγυπτιωτών ποιητών και λογοτεχνών του 1930. Μετά τον πόλεμο, η οικογένειά του εγκαταστάθηκε στην Ελλάδα. Σε πολύ νεαρή ηλικία κατετάγη εθελοντής στο Βασιλικό Ναυτικό, όπου υπηρέτησε για πολλά χρόνια. Κατόπιν άσκησε διάφορα επαγγέλματα και ασχολήθηκε ιδιαίτερα με τον τουρισμό και τις δημόσιες σχέσεις.

Τα τελευταία χρόνια έχει εγκατασταθεί στο Ναύπλιο για εφησυχασμό και απομόνωση, μακριά από τον “νέο τρόπο” ζωής της πρωτεύουσας. Διετέλεσε διευθυντής της ΔΕΠΑΝ Ναυπλίου για έξι χρόνια και υπήρξε ο εμπνευστής και ουσιαστικός δημιουργός του Μουσικού Φεστιβάλ Ναυπλίου. Άρχισε να γράφει από νεαρή ηλικία, παρόλο που τότε η συγγραφή δεν τον απασχολούσε σοβαρά, ενώ ασχολήθηκε και με την ποίηση. Μάλιστα, δύο από τα ποιήματά του μελοποιήθηκαν από την Ηλέκτρα Παπακώστα στην δεκαετία του 1970 και τα ερμήνευσε η Καίτη Χωματά. Κείμενά του έχουν δημοσιευτεί σε εφημερίδες και περιοδικά.

Στην πεζογραφία πρωτοεμφανίστηκε το 2000 με το μυθιστόρημά του «Αθηνά, ευτυχώς που δεν γεννήθηκα όμορφη» που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Ψυχογιός και γνώρισε μεγάλη εκδοτική επιτυχία. Για το βιβλίο αυτό τιμήθηκε με το Βραβείο Πεζογραφίας και Πνευματικών Αξιών από την Ελληνική Εταιρεία Χριστιανικών Γραμμάτων. Ακολούθησαν το 2005 το «Πορτραίτα σε θρυμματισμένο καθρέφτη» από τις εκδόσεις Λιβάνη, το 2006 τα «Η αγάπη δεν έχει τέλοςκαι «Ιστορίες για τον Θεό και τον άνθρωπο» από τις εκδόσεις Ψυχογιός, και το 2007 το «Ένας Ίκαρος ήταν αρκετός» από τις εκδόσεις Λογοσοφία.
________________________________________
Κώστας Καρακάσης: «Ιστορίες για τον Θεό και τον άνθρωπο»

ISBN 978-960-274-976-0 – Σελίδες 336 – τιμή 16,00ευρώ – έκδοση Ιανουαρίου 2006 (τελευταία ανατύπωση Δεκέμβριος 2009, 4η έκδοση, 5η χιλιάδα)

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης