Την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου, στις 7 μ.μ., στο περίπτερο της «Κάππα Εκδοτικής» θα παρουσιαστεί το βιβλίο του Μηνά Βιντιάδη με το θεατρικό έργο «Κασιώτες Καπεταναίοι- Οι μεγάλοι άγνωστοι του ’21». Θα μιλήσουν η θεατρολόγος Άννα Μαυρολέων, η σκηνοθέτιδα της παράστασης Βάνα Πεφάνη, ενώ αποσπάσματα θα διαβάσει ο ηθοποιός Δημήτρης Μαζιώτης.

Με το θεατρικό έργο του συγγραφέα Μηνά Βιντιάδη, που αναδεικνύει τη μεγάλη προσφορά των καπεταναίων της Κάσου στην Επανάσταση του ’21, συμμετείχε ο Δήμος του ηρωικού νησιού τις εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Μάρκος Μαλλιαράκης, ο Θόδωρος Κανταρτζής, ο Νικόλαος Γιούλιος ή Μπουρέκας, ο Κώστας Αρβανιτόπουλος και οι άλλοι ήρωες της Κάσου «ζωντανεύουν» επί σκηνής. Τα πρόσωπα, οι λαμπρές νίκες, το πάθος για την ελευθερία, η καταστροφή, η αδικία, η ανάγκη για δικαίωση σ’ ένα έργο με τίτλο «Κασιώτες Καπεταναίοι-Οι μεγάλοι Άγνωστοι του ’21», που παρουσιάστηκε στην Κάσο, την Κάρπαθο και την Αθήνα και θα περιοδεύσει το ’24 σε όλη την Ελλάδα.

Σύνθημα όλων στην Κάσο είναι «Δώσαμε τόσα πολλά, για να πάρουμε τόσα λίγα», γιατί έφτασε η στιγμή να διεκδικήσουμε περισσότερες σελίδες στην ιστορία και στα σχολικά βιβλία, αλλά και περισσότερη προσοχή της «κεντρικής διοίκησης» στο αύριο του νησιού μας!

Ο συγγραφέας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Μηνάς Βιντιάδης γεννήθηκε τον Σεπτέμβριο του ’57 στο Πορτ Σάιντ της Αιγύπτου, έζησε ως τα 16 στην ιδιαίτερη πατρίδα του Κάσο και στη συνέχεια εγκαταστάθηκε στην Αθήνα όπου μετά τα γυμνασιακά χρόνια σπούδασε Δημοσιογραφία.

Εργάστηκε για 28 χρόνια στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη, ενώ παράλληλα, για περισσότερα από 25 χρόνια έγραφε και παρουσίαζε πολιτιστικές εκπομπές στο Τρίτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας. Σήμερα αρθρογραφεί, με πολιτιστικό αντικείμενο, στην εφημερίδα «Ποντίκι».

Έχει γράψει τέσσερα μυθιστορήματα: «Τι είπα στην Κλαούντια» και «Οι Τρεις Μαρίες» (Λιβάνης), «Το Δεξί Πόδι του Θεού» (Ελληνικά Γράμματα) «Τηγανίζουν πατάτες στον Άρη;» (Τόπος) τη συλλογή διηγημάτων «Δράκος Κόκκορας» (Ελληνικά Γράμματα).

Έχει γράψει πολλά θεατρικά, από τα οποία έχουν ανέβει μέχρι σήμερα στη σκηνή: «Ο Κάτω Παρθενώνας» στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος το ’15 και στο «Άλμα» -φέτος διδάχτηκε και στο Πανεπιστήμιο Κύπρου- «Τάρτα Ροδάκινο» στο «Αλκμήνη» πέρυσι, «Άνδρες Ολικής Αλέσεως» στον Ιανό το ’19 και «Tattooland», στο Αγγέλων Βήμα, για το οποίο ήταν υποψήφιος για το «Βραβείο Κουν 2018», οι «Κασιώτες Καπεταναίοι» που περιοδεύει σ’ όλη την Ελλάδα, όπως και «Κολοκοτρώνης, ο Γέρος της Ελευθερίας». Επίσης το φθινόπωρο, στο Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου, θα κάνει πρεμιέρα το έργο του «Μια μέρα με τον Μπετόβεν», και τον χειμώνα στη Μουσική Βιβλιοθήκη του Μεγάρου», σε ωδεία και Μουσικά Σχολεία το έργο του «Ο αδελφός μου ο Αμαντέους», που επιχορηγείται από το υπουργείο Πολιτισμού.

Τα βιβλία με τα θεατρικά του έργα κυκλοφορούν από την «Κάππα Εκδοτική».

Στη σειρά της Ελληνοεκδοτικής «Σύγχρονο Θέατρο/Κλασική Μουσική», που διευθύνει ο ίδιος, κυκλοφόρησε το βιβλίο του «Μια μέρα με τον Μπετόβεν» ενώ βρίσκεται ήδη στα βιβλιοπωλεία από τον «Gutenberg» και το Θεατρικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών το έργο που έχει συγγράψει με τον Γιώργο Δαρδανό «Οι Κολληγάδες» και που αναφέρεται στην άγνωστη επανάσταση της Άνδρου.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης