Κι αν μου κάτσει;

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 8 Αυγούστου 2010, 13:41
Κι αν μου κάτσει;
Διαβάζεται με γυαλιά ηλίου

Η συντηρητική και ρομαντική Τίνα είναι μόνη της εδώ και χρόνια και, καθότι ντροπαλή, δυσκολεύεται να φλερτάρει.

Ένα τυχαίο γεγονός –210.000 ευρώ που κερδίζει από ένα λαχείο– αναστατώνει την απόλυτα προβλέψιμη καθημερινότητά της. Για πρώτη φορά στη ζωή της επιλέγει να ακολουθήσει τα όνειρά της, κόντρα στις νουθεσίες και τις συμβουλές του καταπιεστικού περίγυρού της. Κάνοντας μια λίστα απωθημένων, καταλήγει πως θέλει να γράψει το βιβλίο της, να ταξιδέψει και να ψάξει για τον έρωτα.

Έτσι αποφασίζει πως επί ένα χρόνο, για μία βδομάδα κάθε μήνα, θα ταξιδεύει τυχαία σε κάποια πόλη του κόσμου, με σκοπό να ζήσει μια εφήμερη ερωτική περιπέτεια, ώστε να την καταγράψει στο βιβλίο της. Καθώς ο αυτοσαρκασμός και ο ρομαντισμός της συχνά συγκρούονται, μέσα από την εναλλαγή τοπίων κι αγκαλιών, η Τίνα, ακροβατώντας ανάμεσα σε αυτό που θέλει –ή νομίζει ότι θέλει–, αρχίζει να νιώθει ότι τελικά κυνηγάει μια ουτοπία.

Και τότε έρχεται η ανατροπή...

«Τι θέλω πραγματικά να κάνω; Τι με κάνει χαρούμενη; Για μια φορά στη ζωή μου έχω επιτέλους την πολυτέλεια να πάρω μια απόφαση που να είναι αποκλειστικά δική μου.

Πρέπει να το ψάξω, να σκεφτώ. Τι έχω ονειρευτεί; Τι θαυμάζω; Τι λαχταράω; Πώς θα ήθελα να είμαι;

Όλα τα στοιχειώδη υπαρξιακά ερωτήματα, που λόγω συνθηκών έχω μέχρι στιγμής με επιμέλεια καταπνίξει, μου βομβαρδίζουν το μυαλό.

Γιατί είναι τόσο δύσκολο να πεις το αυτονόητο; Αυτό που θέλεις;

Είναι μάλλον γιατί τόσο καιρό έκανα αυτό που πρέπει και ξέχασα τι θέλω».

Η Κατερίνα Μπέη σπούδασε στη Νομική Αθηνών και στο Δημοσιογραφικό Κολέγιο. Δούλεψε τρία χρόνια σε μπαρ και δέκα σε περιοδικά (Κλικ, Status, Cosmopolitan, Harper’s Bazzar, Ταχυδρόμος, Esquire κ.ά.).

Από το 1998 συνεργάζεται στη συγγραφή σεναρίων για ταινίες («Θηλυκή Εταιρεία», «Φούσκα», «Η Λίζα και όλοι οι άλλοι», «Η καρδιά του κτήνους») και παράλληλα γράφει σειρές για την τηλεόραση («Σχεδόν ποτέ», «Μόνη εξ αμελείας», «Χρυσά κορίτσια», «Λούφα και παραλλαγή»).
Το Κι αν μου κάτσει; είναι το πρώτο –αλλά όχι και το τελευταίο– βιβλίο της.

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 8 Αυγούστου 2010, 13:41