Μάιος 2025: Η τροφοδοσία της Γης με ενέργεια μοιάζει εξασφαλισμένη, από τότε που οι Αμερικανοί εξορύσσουν το στοιχείο ήλιον-3 στο φεγγάρι. Πρωτοποριακές τεχνολογίες του ομίλου-γίγαντα Orley Enterprises έχουν φέρει την επανάσταση στην αστροναυτική. Σε έναν ανελέητο αγώνα στήθος με στήθος, Αμερικανοί και Κινέζοι προσπαθούν να επιβάλουν τις εδαφικές διεκδικήσεις τους.

Ενώ ο Τζούλιαν Όρλεϊ, το εκκεντρικό αφεντικό του ομίλου, αναχωρεί για ένα ταξίδι αναψυχής στο διάστημα μαζί με ένα γκρουπ επιφανών καλεσμένων, ο ντετέκτιβ Όουεν Τζέρικο, που κατέληξε στη Σαγκάη λόγω ενός αποτυχημένου έρωτα, πρέπει να ανακαλύψει την εξαφανισμένη αντικαθεστωτική Γιόγιο. Αυτό που μοιάζει με υπόθεση ρουτίνας είναι στην πραγματικότητα η αφετηρία ενός εφιαλτικού ανθρωποκυνηγητού που ξεκινάει από την Κίνα, περνάει από την Ισημερινή Γουινέα και το Βερολίνο, και φθάνει μέχρι το Λονδίνο και τη Βενετία. Διότι και άλλοι ενδιαφέρονται για τη Γιόγιο, η οποία έχει προφανώς στην κατοχή της αυστηρά κρυμμένα μυστικά και πλέον η ζωή της είναι σε κίνδυνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Τζέρικο πρέπει να συνεργαστεί με την πανέμορφη, αλλά αρκετά κουραστική Κινέζα, προκειμένου να εντοπίσει τα ίχνη των αντιπάλων-φαντασμάτων. Σε μια εποχή όπου οι πολυεθνικοί όμιλοι παίρνουν όλο και περισσότερο τα σκήπτρα από τα χέρια των πολιτικών, οι δυο τους ρίχνονται σ’ έναν ανελέητο αγώνα επιβίωσης, με μια υπερδύναμη από άριστα εξοπλισμένους δολοφόνους να τους καταδιώκει.

Η αναζήτηση των αυτουργών τούς οδηγεί στη δίνη του πολέμου των μισθοφόρων στην Αφρική, σε αγώνες για την επικράτηση του πετρελαίου και των εναλλακτικών ενεργειών, για τα κυριαρχικά δικαιώματα στο διάστημα – και στο φεγγάρι, όπου το ταξιδιωτικό γκρουπ του Όρλεϊ έρχεται αναπάντεχα αντιμέτωπο με μια θανάσιμη απειλή.

«LIMIT» του Φρανκ Σέτσινγκ από τις εκδόσεις Καστανιώτης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης