Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου στη Στοά του Βιβλίου η παρουσίαση του νέου βιβλίου του κ. Σαλαμαλέκη «Λόγια της Γέννας».

Τα Λόγια της Γέννας, το τρίτο λογοτεχνικό πόνημα του ομότιμου καθηγητή Μαιευτικής και Γυναικολογίας Μανώλη Σαλαμαλέκη, αποτελεί μία συλλογή διηγημάτων με βασικό ήρωα τον νεαρό γυναικολόγο-μαιευτήρα Δημήτρη Σταμούλη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο πέρασμα του χρόνου, οι αναμνήσεις μιας ολόκληρης ζωής από τις αίθουσες τοκετών, έρχονται πολύ συχνά, σύντομα όμως ξεχνιούνται, αλλά ξανάρχονται, για να καταλαγιάσουν μόνιμα στην ψυχή του απόμαχου, εκείνου που κάποια στιγμή αποσύρεται από τους αγώνες της γέννας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είναι η χρονική στιγμή που μπορεί να ξεχωρίσει τις καλές από τις κακές στιγμές της γέννας και να κρατήσει εκείνες που φέρνουν ξανά τη χαρά και το γέλιο, με τις απλοϊκές λέξεις που τις εκφράζουν.
Ορισμένες από τις φράσεις αυτές, που παραμένουν για πολλά χρόνια αναλλοίωτες, τις οποίες χρησιμοποιούν ακόμα και σήμερα οι γυναίκες, οι μαιευτήρες και οι μαίες, προσπάθησε ο συγγραφέας να τις καταγράψει, να τις αναλύσει αλλά και να τις μπολιάσει με όσα γράφουν γι αυτές οι αρχαίοι Έλληνες γιατροί και όσα αναφέρονται στους αρχαιοελληνικούς μύθους.

Για το βιβλίο μίλησαν οι κυρίες Γεωργία Κωστοπαναγιώτου, καθηγήτρια Αναισθησιολογίας ΕΚΠΑ, Σοφία Καλανταρίδου, καθηγήτρια Μαιευτικής-Γυναικολογίας ΕΚΠΑ, και Ελένη Αλεξίου, προϊσταμένη Μαία, καθώς και ο κ. Γιάννης Γραμματικάκης, επιμελητής Α’ ΕΣΥ, μαιευτήρας-γυναικολόγος.

Μία πολύ συγκινητική έκπληξη επεφύλασσε η Διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου «Αττικόν», όταν ανακοίνωσαν στον ιδρυτή της Γ΄ Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και συγγραφέα κ. Σαλαμαλέκη την ονοματοδοσία της αίθουσας εκπαίδευσης προς τιμήν του.

Εκδόσεις: ΠΑΡΙΣΙΑΝΟΥ Α.Ε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης