Ο Lucky Luke, ο άνθρωπος που πυροβολεί πιο γρήγορα από τη σκιά του, θα εγκαταλείψει για πρώτη φορά τις μεγάλες πεδιάδες της άγριας δύσης για να επισκεφθεί το Παρίσι, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο εκδότης του.

Το επόμενο άλμπουμ του Lucky Luke, με τίτλο «Ένας καουμπόι στο Παρίσι» (Un cow-boy à Paris), θα κυκλοφορήσει στις 7 Νοεμβρίου. Ο διάσημος ήρωας που δημιούργησαν οι Morris και René Goscinny θα ανακαλύψει «τη μεγαλοπρέπεια της Πόλης του Φωτός και τον τρόπο ζωής των αυτοχθόνων, των Παριζιάνων», σύμφωνα με τη Lucky Comics, θυγατρική των εκδόσεων «Dargaud».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως και το προηγούμενο άλμπουμ, με τίτλο «Γη της επαγγελίας», που κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο του 2016, και το νέο υπογράφεται από τους Γάλλους Achdé (σχέδιο) και Jul (κείμενα).

«Άρχισα να αναρωτιέμαι ποιο μεγάλο γεγονός έγινε μεταξύ 1860 και 1886, τα χρόνια που αντιστοιχούν στις ιστορίες των άλμπουμ του Lucky Luke και ανακάλυψα το Άγαλμα της Ελευθερίας», εξήγησε ο Jul, τονίζοντας ότι διασκέδασε πολύ γράφοντας το σενάριο αυτής της ιστορίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην υπόθεση της νέας περιπέτειας του διάσημου ήρωα, όλα ξεκινούν -όπως πάντα- στο Far West. Ο Γάλλος γλύπτης Auguste Bartholdi πραγματοποιεί μια περιοδεία στις ΗΠΑ για να συγκεντρώσει χρήματα προκειμένου να ολοκληρώσει το Άγαλμα της Ελευθερίας. Το έργο και ο καλλιτέχνης απειλούνται και ο Lucky Luke αναλαμβάνει να τον συνοδεύσει πίσω στο Παρίσι για να τον προστατεύσει.

Κάθε άλμπουμ του «φτωχού και μόνου καουμπόι» συνιστά σημαντικό γεγονός στον εκδοτικό χώρο. Η «Γη της επαγγελίας» πούλησε περισσότερα από 500.000 αντίτυπα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης